Hoe overleef ik vrijdag de dertiende?
Enjoy today Pak je vandaag even een momentje voor jezelf? Rust en me-time geven je energie Veel succes vandaag! ProjectPositief me time enjoy life happy flow magazine relax

Hoe overleef ik vrijdag de dertiende?


De wekker ging niet af,  jouw geliefde blush viel in duizend stukjes op de grond, je weet niets om aan te trekken en je kamer ligt daardoor bezaaid met kleding. En natuurlijk laat uitgerekend vandaag de buschauffeur je in de kou staan. Yes, het is vrijdag de dertiende! De dag dat ik mijzelf graag begraaf onder een berg kussens om er vervolgens de volgende dag pas (veilig én uitgeslapen) uit te rollen. Of zit het soms tussen mijn oren? Alle hoefijzers en klavertjes trek ik uit de kast, maar er zijn meer tips! Wij gaan vrijdag de dertiende overleven middels extra positiviteit. Of je nu in vrijdag de dertiende gelooft of niet, wij gaan fluitend het weekend in. Let’s go!

♧ Houd je agenda op deze dag leeg. Alles kan toch fout gaan, dus dan kan je maar beter niets plannen. Is het geen optie vanwege verplichtingen? Zet dan een helm op je hoofd (want vandaag poepen alle duiven op je net gewassen haar) en trek een skipak aan (want je hebt gewoon een coole persoonlijkheid). Sterkte!

♧ Is in je bed blijven liggen geen mogelijkheid? Maak er dan een feestje van! We hebben immers de Apocalypse ook overleefd, dan moet zo’n vrijdag de dertiende ook lukken. Blijf hopen dat het goed komt en heb vertrouwen! We can do this!

♧ Wanneer je de hele tijd blijft denken aan alles wat fout blijft gaan, dan maak je het jezelf extreem lastig. Vaak kom je in een negatieve spiraal terecht en het is niet gemakkelijk om daaruit te komen. Als je bij jezelf stil gaat staan wat er nu daadwerkelijk mis gaat, dan kun je je ook afvragen of het nu echt heel erg belangrijk is en welke rol het speelt voor jou. Relativeer en accepteer. Als je een trein hebt gemist, dan komt over een kwartier of een half uur wel de volgende. Valt je blush kapot, dan is dat inderdaad zonde van je geld, maar de wereld stort dan uiteindelijk niet in (tenzij hij van Sleek of Inglot is, dan huil ik heel hard met je mee…)

♧ Ooh het is soms zo makkelijk om er gewoon maar mee te stoppen en je bij de situatie neer te leggen. Laat je hoofd niet hangen, kijk omhoog! Kijk wat nog wel lukt en mogelijk is. Elke tegenslag maakt ons weer sterker en we worden juist gevormd door momenten die anders lopen dan we hadden verwacht. Denk aan de consequenties die jouw handelingen hebben als je stopt versus doorgaat.

♧ Verwen jezelf en zorg dat je over voldoende energie beschikt om weer verder te gaan. Het zit dan misschien niet mee, maar als je mentaal en fysiek over reserves beschikt, kom je al stukken verder en kan je er nog even op teren. Wie zegt dat je niet mag genieten tijdens die berg met huiswerk die alleen maar groter wordt? Hup dat maskertje op en een grote mok dampende thee ernaast. Voldoende slapen, eten en drinken zijn enorm belangrijk, juist tijdens deze slopende pechdagen. Beloon jezelf en kijk wat je allemaal hebt bereikt, want stiekem is dat al enorm veel. Deze pechdagen kosten veel meer kracht en je moet je er soms doorheen slepen, laat het dan in ieder geval jouw feestje zijn.

♧ Het klinkt misschien onmogelijk, maar als je probeert te blijven lachen dan ziet de wereld er al iets vrolijker uit. Zelfs door het ‘opzetten’ van een fake smile voel je je vaak al wat blijer, wist je dat? All right die mondhoeken omhoog, want dat zijn we niet verleerd!

Kijk naar de kleine wonderen om je heen. Als het allemaal even niet mee zit, kijk dan dichterbij. Zoom niet uit totdat je alle leed van de wereld op je schouders draagt, maar zoom in op je eigen leven en alle middelen waarover je beschikt. Is het niet wonderlijk wat je allemaal om je heen mag hebben? Als je alles maar met je verstand blijft verwerken en blijft analyseren, dan hou je geen wereld meer over, maar statistieken in de vorm van letters en cijfers. Hup! Kijk, voel, hoor, ruik en luister naar je hart! Durf het leven te (be)leven!

Wat is jouw ultieme vrijdag de dertiende tip?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 47 reacties.

  1. Dagmar Valerie

   Hahaha we can do this! Superleuk en lief je reactie, fijne dag vandaag!

 1. Justine

  Wat heb je dit weer in een super leuk en positief jasje gestoken! Geweldig Dagmar!

  1. Dagmar Valerie

   Haha je hebt helemaal gelijk, je tip is goud waard :D

 2. Frauke

  Heerlijk artikel! Hoewel vrijdag de 13e me echt absoluut niet afschrikt! Ik heb al meermaals goed nieuws gehad op zo’n dag en 13 is één van mijn lievelingsgetallen haha. Gelukkig maar dat ik die helm dus mag laten liggen :D! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY: banner van stof (zonder naaien!)My Profile

 3. Sophie

  Nou, laten we hopen dat vrijdag de dertiende een hele mooie dag wordt :’) Ik ben vroeg opgestaan; laat dat GELUK maar komen! <3

 4. Daisy

  Hahahaha super grappig! Voor mij is vrijdag de 13e juist een geluksdag, want op vrijdag 13 juni vroeg Jochem mij ten huwelijk
  Daisy onlangs geplaatst…Mijn week in plaatjes #6My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Waauw echt waar? Wat geweldig, natuurlijk is het dan een geluksdag wat heerlijk!

  1. Dagmar Valerie

   Aah heerlijk, enjoy today!

 5. Yudeska

  Ik was bijna vergeten dat het vandaag vrijdag de 13e is, leuk dit artikel & bedankt voor de mooie tips hihi!

 6. Audrey

  Ik denk dat het met deze tips vandaag helemaal goed gaat komen! :D Ik zie trouwens nu ook pas je nieuwe lay-out, supermooi!
  Audrey onlangs geplaatst…DorpsmeisjeMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Aah gelukkig, dat is de juiste instelling! Gelijk heb je :D Fijne dag vandaag!

 7. Céline

  Ik hoef vrijdag de dertiende niet te overleven hoor. In sommige culturen is 13 een geluksgetal en aangezien ik op de dertiende jarig ben, ben ik al heel wat keren op vrijdag de 13e jarig geweest. Dat waren altijd fijne dagen, dus voor mij is vrijdag de 13e een geluksdag :)
  Céline onlangs geplaatst…FoodlogMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha ah wat leuk, vier je het? Ik heb het één keer gevierd en wat een onvergetelijke sfeer hing er toch! Superleuk :)

  1. Dagmar Valerie

   Haha ik word helemaal blij van het liedje, geniaal! Gelijk heb je, geen andere dag van maken maar lekker genieten van een nieuwe dag :) Enjoy today!

 8. Anouk

  Haha heel leuk! Zelfs in Kaapstad brengt de 13e ongeluk want het regent hier gewoon. Ook maar de dag in bed doorbrengen denk ik. Nog twaalf uur te gaan en we hebben het weer overleefd!
  Anouk onlangs geplaatst…Vijf fav’sMy Profile

 9. Saar

  Vergeten dat het vrijdag de dertiende is en gewoon doen alsof het net een andere ‘normale’ dag is.

  Verder vind ik je post wel om te gieren :D Wat lachend en relativerend die vrijdag ingaan nog eens stimuleert.

  Btw, het is vrijdag!!! Hoe kan dat dan een ongeluksdag zijn?
  Saar onlangs geplaatst…Mediteren, hoe doe je dat?My Profile

 10. Kirsten

  Mijn tip van vandaag: Niet je make-up poeder laten vallen want dan breekt ie… :[ mijn dag begon behoorlijk goed! Maar blijven denken aan de positieve dingen helpt enorm.
  Kirsten onlangs geplaatst…Guhl Zijdeglans haarverzorgingMy Profile

 11. Deisy

  Hhahahaa.. wat een heerlijk artikel, heb het echt met een glimlach uitgelezen. De tips zijn ook heel goed, ik pas dat altijd toe als ik een mindere dag heb of het gewoon niet zo lekker gaat… Lachen is echt belangrijk en relativeren. De wereld is namelijk niet zo slecht als het lijkt (ook al lijkt het soms wel zo). X
  Deisy onlangs geplaatst…Waarom sjaals echt mijn favoriete accessoires zijnMy Profile

 12. Lydia

  Ik heb eerlijk gezegd helemaal niks met vrijdag de 13e, maar dit is toch wel erg leuk om te lezen, haha. Ik hoop niet dat er veel mensen zijn die vandaag wel echt een ongeluksdag hebben…
  Lydia onlangs geplaatst…10 TIPS OM DE KOU TE OVERLEVENMy Profile

 13. Wendy

  Nou, ik heb het overleefd. Het ongeluk zat bij mij niet in de vrijdag de dertiende, maar gewoon verspreid over deze hele week. Twee vervelende gebeurtenissen op mijn werk, ik heb mijn hoofd hard gestoten tegen een keukkastje en mijn auto deed het niet meer. Pfff. Ik ben er voor nu weer even klaar mee (hoop ik).
  Wendy onlangs geplaatst…EVENT ♦ De Nationale Gezondheidsbeurs / Thermae 2000My Profile

 14. Evelien

  Wat een leuk artikel! Heel handig voor de volgende vrijdag de 13e – die van gisteren heb ik namelijk goed overleefd – of een andere pechdag! Maak er een stralende Valentijn van vandaag.
  Evelien onlangs geplaatst…#Plukhetgeluk: 4 Valentijn DIY’sMy Profile

 15. Normaal heb ik niet zo’n last van vrijdag de 13e maar deze keer had ik mijn ouders huilend opgebeld dat ik ziek naar huis kwam, om er vervolgens in plaats van 3 uren 4,5 uur over te doen doordat er wisselstoringen waren en ik vertraging had waardoor ik een overstap miste. Gelukkig zat er in die laatste trein wel een heel leuk iemand tegenover me :p
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Personal Update | Even bijkletsenMy Profile

 16. Barbara

  Mijn tip voor vrijdag de dertiende: lees dit artikel! Je dag begint gelijk een stuk vrolijker. En als ik niet netjes gekleed naar het werk moest was zo’n skipak en helm nog een optie ja haha!

Geef een antwoord

CommentLuv badge