Blog

Hoe overleef ik vrijdag de dertiende?


De wekker ging niet af,  jouw geliefde blush viel in duizend stukjes op de grond, je weet niets om aan te trekken en je kamer ligt daardoor bezaaid met kleding. En natuurlijk laat uitgerekend vandaag de buschauffeur je in de kou staan. Yes, het is vrijdag de dertiende! De dag dat ik mijzelf graag begraaf onder een berg kussens om er vervolgens de volgende dag pas (veilig én uitgeslapen) uit te rollen. Of zit het soms tussen mijn oren? Alle hoefijzers en klavertjes trek ik uit de kast, maar er zijn meer tips! Wij gaan vrijdag de dertiende overleven middels extra positiviteit. Of je nu in vrijdag de dertiende gelooft of niet, wij gaan fluitend het weekend in. Let’s go!

♧ Houd je agenda op deze dag leeg. Alles kan toch fout gaan, dus dan kan je maar beter niets plannen. Is het geen optie vanwege verplichtingen? Zet dan een helm op je hoofd (want vandaag poepen alle duiven op je net gewassen haar) en trek een skipak aan (want je hebt gewoon een coole persoonlijkheid). Sterkte!

♧ Is in je bed blijven liggen geen mogelijkheid? Maak er dan een feestje van! We hebben immers de Apocalypse ook overleefd, dan moet zo’n vrijdag de dertiende ook lukken. Blijf hopen dat het goed komt en heb vertrouwen! We can do this!

♧ Wanneer je de hele tijd blijft denken aan alles wat fout blijft gaan, dan maak je het jezelf extreem lastig. Vaak kom je in een negatieve spiraal terecht en het is niet gemakkelijk om daaruit te komen. Als je bij jezelf stil gaat staan wat er nu daadwerkelijk mis gaat, dan kun je je ook afvragen of het nu echt heel erg belangrijk is en welke rol het speelt voor jou. Relativeer en accepteer. Als je een trein hebt gemist, dan komt over een kwartier of een half uur wel de volgende. Valt je blush kapot, dan is dat inderdaad zonde van je geld, maar de wereld stort dan uiteindelijk niet in (tenzij hij van Sleek of Inglot is, dan huil ik heel hard met je mee…)

♧ Ooh het is soms zo makkelijk om er gewoon maar mee te stoppen en je bij de situatie neer te leggen. Laat je hoofd niet hangen, kijk omhoog! Kijk wat nog wel lukt en mogelijk is. Elke tegenslag maakt ons weer sterker en we worden juist gevormd door momenten die anders lopen dan we hadden verwacht. Denk aan de consequenties die jouw handelingen hebben als je stopt versus doorgaat.

♧ Verwen jezelf en zorg dat je over voldoende energie beschikt om weer verder te gaan. Het zit dan misschien niet mee, maar als je mentaal en fysiek over reserves beschikt, kom je al stukken verder en kan je er nog even op teren. Wie zegt dat je niet mag genieten tijdens die berg met huiswerk die alleen maar groter wordt? Hup dat maskertje op en een grote mok dampende thee ernaast. Voldoende slapen, eten en drinken zijn enorm belangrijk, juist tijdens deze slopende pechdagen. Beloon jezelf en kijk wat je allemaal hebt bereikt, want stiekem is dat al enorm veel. Deze pechdagen kosten veel meer kracht en je moet je er soms doorheen slepen, laat het dan in ieder geval jouw feestje zijn.

♧ Het klinkt misschien onmogelijk, maar als je probeert te blijven lachen dan ziet de wereld er al iets vrolijker uit. Zelfs door het ‘opzetten’ van een fake smile voel je je vaak al wat blijer, wist je dat? All right die mondhoeken omhoog, want dat zijn we niet verleerd!

Kijk naar de kleine wonderen om je heen. Als het allemaal even niet mee zit, kijk dan dichterbij. Zoom niet uit totdat je alle leed van de wereld op je schouders draagt, maar zoom in op je eigen leven en alle middelen waarover je beschikt. Is het niet wonderlijk wat je allemaal om je heen mag hebben? Als je alles maar met je verstand blijft verwerken en blijft analyseren, dan hou je geen wereld meer over, maar statistieken in de vorm van letters en cijfers. Hup! Kijk, voel, hoor, ruik en luister naar je hart! Durf het leven te (be)leven!

Wat is jouw ultieme vrijdag de dertiende tip?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.