Blog

Hoe organiseer je een vrijgezellenfeest? Tips en ideeën

vrijgezellenfeest trouwen bruiloft polaroid camera

Hoera, er staat een bruiloft in de agenda! Je vergroot als vriendinnen de voorpret door een onvergetelijk vrijgezellenfeest te organiseren. Tijdens het vrijgezellenfeest kan je allerlei activiteiten ondernemen, waarbij het extra fijn is als de aanstaande bruid zich ook comfortabel en goed voelt bij wat jullie van plan zijn. Zo blijft het echt een feestje voor iedereen, het plezier met elkaar staat voorop! In dit artikel deel ik wat er allemaal bij het organiseren van een vrijgezellenfeest komt kijken en lees je tips om er een geslaagde tijd van te maken. Veel plezier!

Wie komt er allemaal op het vrijgezellenfeest? De datum en het plan

Als je een vrijgezellenfeestje mag organiseren, dan is dat een geweldige eervolle taak. Ook neemt het behoorlijk wat verantwoordelijkheid met zich mee, maar met een leuke planning en een stappenplan gaat het een groot succes worden. Allereerst is het handig om te inventariseren waar de bruid blij van wordt. Ga met elkaar in gesprek wie er allemaal uitgenodigd mag worden voor het vrijgezellenfeest en welke activiteiten liever wel en niet tijdens het feest gewenst zijn. Zo weet je zeker dat de planning ook aansluit op de wensen van de toekomstige bruid. Overleg ook wat voor soort dagen handig zijn (bijvoorbeeld liever in het weekend of bepaalde weken wel of niet), op deze manier gaat het spontane er niet vanaf en schop je niet iemands agenda helemaal in de war. Dan kan het plannen beginnen! Doordat je weet wie er ongeveer verwacht wordt, kan je alvast bedenken welke activiteiten in aanmerking komen. Het prikken van de datum kan beginnen.

Een vrijgezellenfeest organiseren doe je zo

Het is handig om – wanneer je het vrijgezellenfeest organiseert – het voortouw te nemen wat betreft de datum. Het is al moeilijk genoeg om in propvolle agenda’s een gaatje te vinden. Laat staan met zoveel mensen. Ook heb je te maken met uiteenlopende meningen. Om de vaart in het organiseren te houden, kan je daarom bijvoorbeeld enkele data op een rij zetten en kijken op welke datum de meeste vriendinnen kunnen. Vervolgens leg je een (beperkte) keuze aan activiteiten voor of maak je een programma. Omdat je het al enigszins afbakent, weet je zeker dat het vrijgezellenfeest ook goed aansluit bij de wensen van de bruid en dat gun je haar van harte.

Activiteiten voor een vrijgezellenfeest

Je kunt een vrijgezellenfeest zo rustig, druk en wild maken. Een vrijgezellenfeest is een uniek moment om de toekomstige bruid nog even flink in het zonnetje te zetten voordat zij in haar huwelijksbootje stapt. Het is tegelijkertijd een leuke gelegenheid om gezellig kennis te maken met de gasten die ook op de bruiloft aanwezig zullen zijn. Door de activiteiten schep je meteen een band en maak je mooie herinneringen met elkaar. Zo kan je bijvoorbeeld samen genieten van een high tea en leuke opdrachtjes tussendoor. Of je kunt een workshop volgen en lekker uiteten gaan. Of je doet een toffe fotoshoot, maakt een stedentrip, gaat touren op een paard of met een unieke auto / fiets / solex of je ontdekt een mooie locatie en gaat helemaal los tijdens het feest. Het kan allemaal tijdens deze onvergetelijke dag. Bepaal van te voren welk budget beschikbaar is en hoelang het feest mag duren. Je kunt het zo duur en luxe maken, maar ook betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Kies je voor een overnachting of een dagdeel? Het is helemaal aan jou, geniet ervan met elkaar!

Leuke en originele opdrachten tijdens het feest

De opdrachten kunnen heel uitgebreid en wild zijn, maar ook compact en gezellig. Het is maar net welke toon je wilt neerzetten met het vrijgezellenfeest natuurlijk. Leuke opdrachten voor tussendoor zijn ‘Quiz the bride’, waarbij je een quiz kunt maken met vragen over de bruid. Wie haar het beste kent, zal deze opdracht winnen. Ook is het grappig om met een goedkoop prulletje de opdracht mee te geven het te ruilen voor iets véél beters. Denk aan het idee dat je begint met een paperclip, maar waar zal je mee thuiskomen? En wat dacht je van een modeshow met wc-papier waarbij je de mooiste trouwjurk ermee moet ontwerpen? Ben je in de stad, ga dan met elkaar op zoek naar look-a-likes van de toekomstige echtgenoot en ga ermee op de foto!

Een tastbare herinnering

Hoe leuk is het om na deze feestelijke en gezellige dag nog een tastbare herinnering mee te krijgen? Neem daarom bijvoorbeeld allemaal een klein cadeautje mee voor de bruid om haar te verwennen in aanloop naar de grote dag. Of maak foto’s die je kunt bundelen in een boekje of kunt inzetten voor de presentatie tijdens de bruiloft. Het hoeft geen groot cadeau te zijn, juist kleine verwenmomentjes maken het helemaal af. Ook kan je een vrijgezellenboekje invullen en die overhandigen waarbij alle genodigden hartverwarmende woorden erin hebben geplaatst met een foto erbij. Of je maakt een groepsfoto die je tijdens de bruiloft kunt overhandigen in een mooie lijst. Allemaal toegankelijke ideeën waardoor je extra liefde mee kunt geven.

Ik hoop dat je het leuk vond om meer te lezen over hoe je een vrijgezellenfeest organiseert. Zoals je leest vind ik het belangrijk dat niet alleen de gasten het fijn hebben, maar ook vooral de toekomstige bruid. Zo maak je er met elkaar pas echt een feestje van!

Heb jij al een keer een vrijgezellenfeest ervaren of georganiseerd?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.