Blog

Hoe organiseer je een gezellige spelletjesavond?

spelletjesavond organiseren Dagmar Valerie 999games

Een spelletjesavond met vrienden of familie is gezellig om te organiseren! Ik organiseer regelmatig avonden waarbij we leuke spelletjes spelen, daarom deel ik graag tips en tricks hoe je zo’n onvergetelijke avond kunt organiseren! Of je nu voor grote groepen, familie, vrienden, de buren of lekker met z’n tweeën een spelletjesavond wilt doen, dit artikel met tips gaat je erbij helpen! Ik verheug mij erop om je meer te vertellen hoe je zo’n geslaagde en vooral onvergetelijke tijd op een toegankelijke manier kunt realiseren. Het kost je weinig energie én geld, terwijl je herinneringen met een randje van goud met elkaar creëert. Heb je zin in een te gekke spelletjesavond? Zit je er klaar voor?

De datum van de spelletjesavond

De eerste stap zit in het prikken van een datum. Natuurlijk is het belangrijk om te weten wanneer iedereen kan en wanneer de spelletjesavond zal plaatsvinden. Dan kan het organiseren echt beginnen. Hoeveel mensen verwacht je? En met welke leeftijden heb je te maken? Zijn er specifieke interesses wat spelletjes betreft? En zijn er allergieën of voorkeuren voor hapjes waar je rekening mee moet houden? Informeer en inventariseer, zodat het organiseren kan beginnen.

Hapjes en drankjes voor tijdens de spelletjes

Om de concentratie en de focus op de spelletjes te optimaliseren, zijn hapjes en drankjes een must. Die mogen echt niet ontbreken! Of je nu gaat voor limonade met een chipje of groter uitpakt is helemaal aan jou. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf graag zou willen, maar wat te drinken en te eten is gewoon heel relaxt en lekker. Het maakt zo’n avond helemaal af. Zelf vinden we het altijd leuk om bepaalde snacks uit de oven op tafel te zetten of gevulde en gesneden wraps te eten tussendoor. Een chipje erbij, wat nootjes of als we met z’n tweeën zijn een fruitbakje; heerlijk! Als het helemaal een feestelijke avond is, vinden we het ook weleens leuk om zelf sushi te maken en het op te eten terwijl we spelletjes doen. Sushi en spelletjes zijn een gouden combi! Je kunt het zo duur of juist toegankelijk maken als je zelf zou willen. Maak elk hapje zelf met liefde klaar of koop iets wat je zo op tafel kunt zetten. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te laten pakken waar hij/zij zin in heeft of de ideale gastvrouw spelen. Kies wat goed voelt voor jou.

Welke spelletjes ga je spelen? Favoriete spellen en aanraders!

De spelletjesavond draait om gezelligheid, samen herinneringen creëren, bijkletsen, opladen, genieten van het nu én natuurlijk de spelletjes. Houden jullie van spelletjes waar tactische moves belangrijk zijn of zijn jullie juist bloed fanatiek bij snelheidsspellen? Wil je als individu spelen of in teamverband? Zijn er bepaalde interessegebieden van spelers waar je rekening mee zou willen houden? Misschien is het de eerste keer dat je in een bepaalde setting spelletjes gaat spelen, dan is het even aftasten wie waar van houdt. Als je allemaal open staat dan is het heel makkelijk en kan je bepaalde favoriete of juist nieuwe spellen spelen. Is er voorkeur dan is het natuurlijk heel gezellig om hier rekening mee te houden. Leg jouw favoriete spellen en aanraders klaar, zodat jullie met elkaar kunnen kiezen welke er gespeeld worden. Het is ook erg leuk om een spelletjesmarathon te houden! Speel totdat je niet meer kunt… Als je de volgende dag tenminste geen andere plannen hebt natuurlijk. Duik in de spelletjeskast en maak er een feestje van!

3 Favoriete strategiespellen

Ik ben dol op strategiespellen en daarom heb ik met veel pijn en moeite een top drie gemaakt (er zijn zoveel toffe spellen, bijna onmogelijk om daartussen te moeten kiezen!). Ik speel heel graag het spel Brieven uit Whitechapel. Dit spel is écht mooi, intens en spannend! Mooi in de zin van geweldige vormgeving, prachtig speelbord en geweldige uitvoering van het concept. Intens in de vorm van een zeer indrukwekkende speelbeleving waarbij ik volledig op kan gaan in de spannende avonturen die je mag ervaren tijdens het spelen. En spannend, omdat ik op het puntje van mijn stoel kan zitten tijdens het spelen. Ja, dit spel hoort absoluut in deze top 3 thuis en een uitgebreide review volgt binnenkort dan kan ik je er nog meer over vertellen. Andere favoriete strategiespellen om met vrienden te spelen zijn Catan en Saboteur. Gelukkig staat er snel weer een avond vol spelletjes in mijn agenda, ik kan niet wachten!

3 Favoriete gezelschapspellen

Patchwork, Rummikub, Regenwormen, Ligretto, 1000 bommen en granaten… Onmogelijk om hier een top 3 van te kunnen maken! Qwirkle hoort namelijk ook echt in dit favoriete rijtje met gezelschapspellen thuis en Beverbende mag ook niet ontbreken! Mocht je nog leuke gezelschapspellen zoeken dan zijn deze genoemde spellen echt aanraders! Ze behoren niet voor niets tot onze favorieten en meest gespeelde potjes! Haha laatst speelden we Ligretto en de kaarten vlogen ons om de oren…

3 Favoriete partyspellen

30 Seconds spelen wij al járen tijdens spelletjesavonden en op feestjes. Het is echt een spel waarmee we zoveel plezier mochten beleven! Tijdens het kaartspel SET gaat het er ook ruig aan toe bij ons, terwijl het zo vriendelijk en gezellig kan zijn haha. Als Halli Galli Extreme op tafel komt, dan is het huis te klein.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe ik met veel plezier, warmte en liefde graag spelletjesavonden organiseer. Ook vind ik het heel gezellig om eraan deel te nemen. We spelen regelmatig met vrienden, familie of met elkaar fanatiek en natuurlijk mogen spellen op reis ook niet ontbreken bij ons. Het maakt de vakantie helemaal compleet! Mocht je nog leuke suggesties hebben, ik ben heel nieuwsgierig en altijd in voor het ontdekken van nieuwe aanraders!

Ben jij een spelletjesliefhebber? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.