Hoe moet dat dan, op de rem trappen?
Het oriënteren voor de honeymoon is begonnen, alle tips voor mooie (auto)vakanties zijn welkom Fijn hoekje in de slaapkamer #home #interior #globe #world #explore #travel #honeymoon #wedding #love #instax #paris #dreams

Hoe moet dat dan, op de rem trappen?


Een rem kan je bedienen met je voeten (in de auto), met je handen (op de fiets), maar ook in het dagelijkse leven door bewust na te denken over het hier en nu met je verstand.  Door je te focussen op de activiteiten waarmee je bezig bent, kan je namelijk zomaar jezelf voorbij schieten en het is de moeite waard om deze situatie te voorkomen. Je gaat namelijk over grenzen waarvan de herstelperiode vaak wordt onderschat. Op de rem trappen is de moeite waard!

Ik ging maar door, trapte vooral het gaspedaal in en leefde in de hoogste versnelling zodra ik hiervoor de kans kreeg. En toch schrijf ik dit in de verleden tijd, omdat ik nu veel bewuster met de dagelijkse bezigheden, mijn agenda en mijn energie om ga. Je kunt je energie maar één keer uitgeven, in dat opzicht kan je het daarom prima vergelijken met geld. Je kunt het besteden aan datgene wat je blij maakt, maar ga je door met spenderen dan kom je op een gegeven moment in de min te staan. Daar uitkomen is een flinke klus, vooral als je weet dat het ook anders had gekund. Ook kan je je geld (energie) spenderen aan datgene wat je eigenlijk helemaal niet zo bijzonder vindt, maar wat je even als tussendoortje voldoening geeft. Deze manier van uitgeven zorgt ervoor dat het langer duurt voordat je punt X bereikt waar je juist zo graag zou willen zijn. We proberen met man en macht alle ballen hoog te houden en dat gaat ons over het algemeen ontzettend goed af. Wat anderen alleen niet zien is hoeveel tijd, moeite en energie jij investeert achter de schermen om op dit punt te mogen komen. En voor anderen is dit wellicht ook niet relevant, zolang jij je maar bewust bent van de investering die je doet. En we gaan een stapje verder: dat je nog bewuster bent van het feit waaróm je deze investering doet. Want is het echt de moeite waard? Is het relevant genoeg en helpt het je daadwerkelijk vooruit of vormt het eerder een obstakel? Het is fantastisch wat je allemaal voor elkaar weet te krijgen, maar durf ook op het juiste moment de rem in te trappen wanneer dat nodig is. Ontdek wanneer je deze grens passeert of nog liever: dat je in de verte deze grens ziet en deze niet voorbijgaat en je zult hier veel profijt van hebben.

Rust en ruimte zorgen voor een frisse blik, nieuwe inzichten, creativiteit, ontspanning en ontlading. Ze verhogen je productiviteit, effectiviteit en het gevoel vrijheid te ervaren. De rem intrappen vergroot de kans dat jij eerder genoemde zult beleven en voelen. Je beseft waar je mag staan, welke weg je hebt bewandeld om hier te mogen komen, wat het met je doet en waar je graag naartoe zou willen. Ik ben én blijf geen held in het intrappen van de rem in het dagelijkse leven, maar het is echt de moeite waard. Onthaast, durf te genieten van het nu en op te laden. Wellicht clichés die je vaker hebt gehoord, maar een reminder kan nooit kwaad!

Weet jij de rem te vinden of ga je maar door totdat het metertje van de brandstof op rood staat? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 9 reacties.

 1. Ik moet hier ook veel bewuster mee omgaan. Sinds ik een nieuwe baan heb, ga ik maar door. En dat terwijl ik ook nog een babytje heb van 5 maanden oud. Als ik bij hem ben. dan heb ik alle aandacht voor hem. Maar vanbinnen stress ik hem. Dan maal ik over alles wat ik nog moet doen. Hoofdpijn tot gevolg. Dus bedankt voor dit inspirerende artikel
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Geluksmomenten tagMy Profile

 2. Vivian

  Ik heb wel eens de neiging om mezelf voorbij te racen zonder dat ik dat echt door heb, of pas als het eigenlijk al te laat is. Maar elke keer dat dat gebeurt, leer ik weer iets over waar mijn remmen zitten en wanneer ik ze moet intrappen en gelukkig lukt dat inmiddels beter :)
  Vivian onlangs geplaatst…Finding Nemo & Finding DoryMy Profile

 3. Desiree

  Wat heb je dit weer meer geschreven Dagmar! Erg inspirerend. Negen van de tien keer trap ik pas op de rem op het moment dat het (bijna) te laat is. Echt geen goede eigenschap van mij.. het liefste ga ik gewoon altijd maar door.. Goed om eens bewust bij stil te staan.
  Desiree onlangs geplaatst…SUITSUIT – African Blue ZebraMy Profile

 4. Rianne

  Heel herkenbaar! Heb de afgelopen weken precies hetzelfde meegemaakt. Op een gegeven moment komt dat hoogtepunt waarop je ziet waar je eigenlijk mee bezig bent en dat er iets moet gaan veranderen. Altijd fijn om je te lezen dat je niet de enige bent daarin, dankjewel!

 5. De rem vinden vind ik nog steeds heel erg lastig. Sinds ik chronisch ziek ben moet ik dit wel vaker doen om overeind te blijven, dus ik ben er inmiddels wel iets beter in. Maar het blijft wel een dingetje.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Doktersassistent, de keerzijdeMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge