Blog

Hoe je je minder druk moet maken om nutteloze dingen

FRS-102-WHITE-SQUARE

Ik heb een talent, een talent om mij na een tijdje druk te maken over alles wat los en vast zit. Om al het leed op mijn schouders te dragen van de hele wereld, gewoon omdat het kan ( eh nee niet omdat ik zo breed en gespierd ben). En dat dan mijn hersenen overuren maken, omdat er zoveel om druk te maken valt. Dan is de wereld heel groot en tegelijkertijd ook te klein. Het gaat soort van automatisch, net als het liedje uit Frozen ‘Let it gooooo’ dat dan op ‘aan’ springt in mijn hoofd en er blijft zitten totdat ik het begin te zingen en anderen een gehoorbeschadiging cadeau geef. Maar waar je je nu druk om maakt, zou dat nog relevant zijn over enkele jaren?

Even mijn relativeringsfilter vervangen
Overkomen, accepteren, ervan leren en weer dóór. Zo tettert het leven vol wijze lessen als een commandant in je oor, maar hij heeft lekker makkelijk praten. Dat relativeren en doorzetten is namelijk niet altijd zo simpel als het wellicht lijkt. Toch is het handig om het leven niet áltijd te serieus te nemen, maar te lachen om de verrassingen en grapjes die je overkomen. Dat maakt het dagelijkse een stuk leuker en het relativeren iets toegankelijker. Zo wou ik op een dag dolgraag koekjes bakken en hoefde ik alleen water ( ik herhaal ALLEEN water) toe te voegen voordat het deeg zou worden en het in de oven kon voordat de visite kwam. Na een half uur kneden kwam mijn vriend kijken of alles wel goed ging en was ik overhit inclusief een drapperige massa aan verwaterde plak rijker. Dit zou onmogelijk ooit een koekje worden, ik had maar liefst een halve liter water teveel toegevoegd door verkeerd te lezen en mijn vriend plaste nog net niet in z’n broek van het lachen bij het zien van mijn gezicht… Zei ik al dat het leven vol grapjes zit?

Terug naar de basis
Nogal een trending topic in boekenland om je boek te schrijven over het vinden van jezelf, je identiteit ontdekken met de erbij horende normen en waarden en lekker hippe termen als ‘Back to the basics’ en alles waar crisis in de titel zit verkoopt standaard beter. Maar stiekem zit er ook wel echt een kern van waarheid in en is het erg belangrijk om je niet te focussen op alles er omheen, maar even terug te gaan naar de basis waar je voor staat. Want wat vind jij echt belangrijk? Waar liggen jouw prioriteiten en leg je er daadwerkelijk de focus op of heb je er moeite mee? Durf ervoor te gaan!

Grijze haren gespot
Zou je je na een tijdje nog druk maken om waar je nu mee zit? Worry less en forceer de grijze haren niet onnodig. Later, als we op een natuurlijke manier grijs worden en krimpen, zijn we onszelf er vast dankbaar voor. Want zeg nou zelf, is die gebroken nagel, het genieten van een extra bolletje ijs of het mopperen over het weer echt de moeite waard om je druk over te maken? Ik weet zeker dat je je energie, moeite en tijd beter kunt stoppen in het focussen op wat er echt toe doet. Daar zullen we onszelf later écht dankbaar voor zijn. En dit artikel is daarom ook een reminder aan myselfie(ie), omdat ik (echt waar!) mijzelf zojuist betrapte op het feit dat het stoplicht zo lang op rood bleef staan… Niemand is perfect! Hup meer zorgeloos genieten!

P.s. heb ik nu serieus inspiratie gekregen voor een artikel door te wachten op een stoplicht? Het moet niet veel gekker worden :)

Heb jij ook het talent om je druk te maken over (achteraf) nutteloze dingen? Deel je tips in de comments en help elkaar vooruit!

Liefs Dagmar
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.