Blog

Hoe ik elke dag werk aan mijn gezondheid

sporten by dagmar valerie

Als je mij vraagt welke positieve aspecten de tijd waarin we nu leven mij heeft gebracht, dan kan ik een hele lijst opnoemen. Natuurlijk is er ook genoeg wat mij raakt en wat veel impact op mij (en ons gezin) heeft waar we van balen of verdrietig over kunnen zijn, maar ik focus mij graag op het goede. En er is gelukkig meer dan genoeg om op te noemen waar ik dankbaar voor ben wat juist door deze tijd is ontstaan. Denk aan de extra tijd die we als gezin hebben gekregen waarbij we zoveel waardevolle momenten met z’n vieren mogen beleven. Geen gehaast naar werk, vanuit rust en meer balans beleven met elkaar. Ongelooflijk waardevol! Ook de focus op een goede gezondheid kwam in een stroomversnelling en daar plukken we nu de vruchten van.

Van verdoofd door de pijn naar pijnvrij

Een goede gezondheid is niet vanzelfsprekend. Sterker nog, een paar jaar geleden was het ondenkbaar dat ik nu zo’n bovengemiddeld leven mag ervaren. Twee kids rijker, een eigen onderneming, het huishouden (enigszins op de rit, want laten we vooral realistisch blijven) en het belangrijkste; een goede gezondheid waardoor ik kan doen waar ik energie van krijg. Ik geniet van dierbaren en ben elke dag blij dat het zo mag gaan. Hoe mijn leven er een paar jaar geleden nog uitzag? Vermoeid bij elke stap en verdoofd door pijn. Fibromyalgie had veel impact op mijn leven en zeker in het najaar waren de klachten op sommige dagen ondragelijk. Van te pijnlijke handen om te kunnen schrijven tot slapeloze nachten door de steken in mijn benen. We wisten niet wat er in de toekomst mogelijk was en we overwogen zelfs gelijkvloers te blijven wonen, omdat traplopen te intensief was. Toch kochten we dit heerlijke huis, omdat we altijd nog konden investeren in een traplift. Dat dit een optie was, is nu ondenkbaar. We wisten niet wat we nu weten; dat ik nu pijnvrij mag genieten van mijn gezin en alle mooie momenten die op ons pad komen. Bovendien wil je op mijn leeftijd helemaal niet bezig zijn met het eventueel plaatsen van een traplift, de traplift kosten en de bijbehorende verbouwing. Het voelt nog elke dag als een cadeau om pijnvrij te mogen zijn.

Boost je gezondheid

Elke dag probeer ik te doen wat goed is voor mijn gezondheid en ik moet eerlijk zeggen dat het niet altijd lukt met een jong gezin. Toch probeer ik wanneer dat mogelijk is, meteen mijn moment te pakken. Ik drink tussendoor veel water, ik begin de dag met vitamines en een goed ontbijt en ik vind fruit eten echt een feestje. Het minderen van de hoeveelheid suikers eten en meer slaap staat nog op mijn wensenlijstje om te verbeteren, maar qua beweging zit ik wel goed. Ik ben erg actief en veel buiten; daar kan ik echt van opladen en ontspannen. Wandelen door de natuur is wat ik het liefste doe! Bijvoorbeeld over het strand of in het bos; wist je dat ze daar ook een Japanse term voor hebben? Shinrin-yoku betekent letterlijk bosbaden. Een heerlijke term die in het echt minstens zo goed voelt. Verbinden met de natuur en beleven waarbij alle zintuigen de atmosfeer van het bos opnemen. Zo’n verrijkende ervaring voor je gezondheid!

Het is altijd zoeken naar evenwicht en balans, balanceren is niet voor niets een werkwoord. De ene dag lukt het beter dan de andere dag om van de gezonde gewoontes werkelijkheid te maken. En dat is niet erg, als je je hier maar bewust van bent en je jezelf elke dag kunt voeden in plaats van vullen. Elke handeling telt. Je mag er zijn en je bent goed genoeg.

Gun jezelf een goede gezondheid en pluk de dag!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.