Blog

Het eerste half jaar van 2021 zit erop! Én over een half jaar ben ik 30…

Dagmar Valerie Vlieland

Over een half jaar ben ik officieel een dertiger. Wát een mijlpaal om deze leeftijd te bereiken. Dat betekent tegelijkertijd dat het eerste half jaar van 2021 achter de rug is en we zelfs de langste dag van het jaar hebben gepasseerd. Ik hoop dat je dankbaar terug kunt blikken en je mooie maanden mocht beleven. Hoe heb je de eerste helft van 2021 ervaren? Wat waren de hoogtepunten en waar heb je van geleerd? Hoe heeft 2021 je tot nu toe verrijkt en van welke herinnering krijg je een grote glimlach op je gezicht? Durf even stil te staan en te voelen. Geniet van de inzichten die je mag ontvangen!

Wat is de eerste helft van 2021 ongelooflijk snel gegaan. Ik werd aan dit moment herinnerd, omdat ik aan de slag mocht met de kwartaalaangifte Q2. Voor mijn gevoel zitten we nog ergens begin mei, maar niets is minder waar. De zomervakantie van Lucas staat voor de deur, Simon is al 15 maandjes oud en we zijn zelfs net terug uit Vlieland. De vakantie naar Vlieland klonk zo ver weg, maar nu zijn we thuis en hebben we er fantastische herinneringen gecreëerd. Het was een heerlijke tijd en het eiland heeft onze verwachtingen overtroffen. De boottocht maakte veel indruk op de jongens, we hebben zandkastelen gebouwd, schelpjes gezocht, veel gefietst en genoten van lekker eten in het restaurant. Het ultieme vakantiegevoel! En het was ook heel fijn om weer thuis te komen in een schoon huisje bij Poes. Ik kijk dankbaar terug op de eerste helft van 2021, maar het was ook erg intens. We begonnen het jaar met een verbouwing van de badkamer, de lockdown en kregen een regenachtig voorjaar. Ik groeide hard met mijn bedrijf, bleef mijzelf ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen en mocht een moestuin van 200m2 kleur geven. Intens is daarom het juiste woord, maar het was ook heel gezellig en fijn met veel tijd voor het gezin. En weinig slaap… Daar komt verandering in!

Aftellen tot mijn 30e (!) verjaardag

Over een half jaar ben ik 30 en ik heb nagedacht wat ik mijzelf de komende periode gun. Daar gaat het eigenlijk om, wat gun je jezelf? Op de eerste plek staat bij mij meer rust. Rust in de vorm van slaap, de tijd om naar mijn lichaam te luisteren en meer te ontspannen. Goede nachtrust is essentieel voor je energieniveau en concentratie. Ik vind het heerlijk om ’s avonds creatief bezig te zijn voor werk, maar het sloeg een beetje door naar nachtelijke sessies en vooral weinig slaap. Af en toe kan het geen kwaad, maar nu het een gewoonte begint te worden wil ik deze graag meteen doorbreken. Om 23:00 ‘moet’ ik in bed liggen van mijzelf en tot rust komen. Een boekje lezen, een warm kopje thee erbij en genieten van de rust. Ik heb een nieuwe pyjama gekocht en met zo’n zacht zomers dekbedovertrek kan het niet anders dan dat het slapen comfortabel en ontspannend mag zijn.

Een gezondere levensstijl met meer verbinding

Gezonder eten, minder suikers, lekker bewegen, de natuur in… Ik gun het mijzelf en hoop dat ik er de komende periode weer meer ruimte voor maak. Want dat is het; het mag weer prioriteit krijgen. Plezier maken hoort ook in het rijtje thuis, lekker genieten met het gezin en mooie momenten beleven. Ook kan ik niet wachten om alle leuke spellen te ontdekken die ik recent mocht ontvangen (de leukste gezelschapspellen met dierbaren maar ook voor twee personen) en gezellig met vrienden en familie samen te zijn. Het vinden van meer rust en balans ga ik wat beter plannen. Zoals Sanny dat zo mooi kan vertellen ‘Wat niet in je planner staat, gebeurt ook niet’. Ik gaf mijzelf The Sanny Side Up planner cadeau en het inzichtelijk maken van alle to do’s geeft al veel lucht en ruimte. Dan is het uit je hoofd en kan ik het beter inplannen en overzien, zodat ik ook ruimte kan creëren voor me-time en ontspanning. Handig!

Meer rust en ruimte, minder spullen, een goede gezondheid, meer grote en kleine genietmomenten en vooral plezier maken en ontspannen. Ik verheug mij op alle mooie herinneringen die we mogen creëren in de tweede helft van 2021! Op naar mijn 30e verjaardag!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.