Blog

Herinneringen vastleggen van 2015…


Wohooo welkom in het nieuwe jaar vol kansen, goede voornemens die dit keer echt wel gaan lukken en mogelijkheden om kleur te geven. We beginnen met een schone lei en de feestdagen liggen achter ons. Waarom gaat dat toch steeds zo snel? We leven er massaal naartoe en je knippert even met je ogen en het is achter de rug. Maar hoe leuk is het om terug te blikken op wat is geweest? Vooruitkijken is belangrijk, maar even stilstaan bij wat is geweest kan minstens zo leerzaam en fijn zijn.

♧ Lijstje hoogtepunten in een artikel – Heb je een blog? Dan zou je, als je dit doet, je photo diary er eens bij kunnen pakken en deze van het afgelopen jaar kunnen bekijken. Pak een notitieboekje erbij en schrijf alle hoogtepunten op die iets met je hebben gedaan of je hebben gevormd. Het is ontzettend leuk om deze in een overzichtje te gieten en het met je lezers te delen. Het kost je vooral wat tijd, maar je zult je verbazen over de hoeveelheid bijzondere momenten die je hebt beleefd in een relatief korte periode. Enjoy!
♧ Memorybox– Anne deelde een tijdje terug een ontzettend leuk idee om belangrijke en tastbare herinneringen, zoals tickets van een concert, een reisje, treinkaartjes, te bewaren in een doosje om het op deze manier bij elkaar te houden (bekijk het artikel hier). Dit hoeft natuurlijk niet per se een doosje te zijn, het kan ook in een schattig vaasje of een mason jar, het is tegelijkertijd een lieve en mooie eyecatcher vol prachtige herinneringen.
♧ Instagram boekje – Hoe leuk zijn geprinte foto’s? Misschien ben je actief op Instagram en heb je hier foto’s van belangrijke, mooie of juist fijne momenten op gedeeld? Print de foto’s uit, plak ze in een leuk ogend notitieboekje ( kom op, daar hebben wij bloggers genoeg van in de kast liggen. Echt op? Yay, je hebt een excuus om notitieboekjes te shoppen lucky bastard!) en schrijf er leuke tekstjes bij inclusief datum. Nu zijn de herinneringen immers nog vers van de pers!
One line a day – Dit is een puntje dat je niet meer over 2015 kunt doen als je het niet eerder hebt opgepakt, maar wel een idee waarmee je vanaf nu aan de slag kunt. Het principe hiervan is dat je elke dag, vijf jaar lang maar laten we bij het begin beginnen, een zinnetje opschrijft. Dit kan een omschrijving zijn van een gebeurtenis, een quote, een gedachte of juist ervaring. Niets is fout, als het maar puur en oprecht uit je hart komt. Je schrijft het voor jezelf en het is heel speciaal om na een tijdje eens terug te bladeren en op te merken hoeveel sprongen je hebt gemaakt. Je hebt hier een speciaal boekje van, maar je kunt dit eigenlijk in elk schriftje toepassen. Of zelfs in je agenda!
Ik wens je veel mooie momenten toe voor in 2016 zodat we over een jaartje met plezier terug kunnen blikken op dit stralende jaar. Make your own luck!

Wat hoop jij te bereiken in 2016?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.