Herinneringen vastleggen van 2015…
Merry Christmas ⭐️✨

Herinneringen vastleggen van 2015…


Wohooo welkom in het nieuwe jaar vol kansen, goede voornemens die dit keer echt wel gaan lukken en mogelijkheden om kleur te geven. We beginnen met een schone lei en de feestdagen liggen achter ons. Waarom gaat dat toch steeds zo snel? We leven er massaal naartoe en je knippert even met je ogen en het is achter de rug. Maar hoe leuk is het om terug te blikken op wat is geweest? Vooruitkijken is belangrijk, maar even stilstaan bij wat is geweest kan minstens zo leerzaam en fijn zijn.

♧ Lijstje hoogtepunten in een artikel – Heb je een blog? Dan zou je, als je dit doet, je photo diary er eens bij kunnen pakken en deze van het afgelopen jaar kunnen bekijken. Pak een notitieboekje erbij en schrijf alle hoogtepunten op die iets met je hebben gedaan of je hebben gevormd. Het is ontzettend leuk om deze in een overzichtje te gieten en het met je lezers te delen. Het kost je vooral wat tijd, maar je zult je verbazen over de hoeveelheid bijzondere momenten die je hebt beleefd in een relatief korte periode. Enjoy!
♧ Memorybox– Anne deelde een tijdje terug een ontzettend leuk idee om belangrijke en tastbare herinneringen, zoals tickets van een concert, een reisje, treinkaartjes, te bewaren in een doosje om het op deze manier bij elkaar te houden (bekijk het artikel hier). Dit hoeft natuurlijk niet per se een doosje te zijn, het kan ook in een schattig vaasje of een mason jar, het is tegelijkertijd een lieve en mooie eyecatcher vol prachtige herinneringen.
♧ Instagram boekje – Hoe leuk zijn geprinte foto’s? Misschien ben je actief op Instagram en heb je hier foto’s van belangrijke, mooie of juist fijne momenten op gedeeld? Print de foto’s uit, plak ze in een leuk ogend notitieboekje ( kom op, daar hebben wij bloggers genoeg van in de kast liggen. Echt op? Yay, je hebt een excuus om notitieboekjes te shoppen lucky bastard!) en schrijf er leuke tekstjes bij inclusief datum. Nu zijn de herinneringen immers nog vers van de pers!
One line a day – Dit is een puntje dat je niet meer over 2015 kunt doen als je het niet eerder hebt opgepakt, maar wel een idee waarmee je vanaf nu aan de slag kunt. Het principe hiervan is dat je elke dag, vijf jaar lang maar laten we bij het begin beginnen, een zinnetje opschrijft. Dit kan een omschrijving zijn van een gebeurtenis, een quote, een gedachte of juist ervaring. Niets is fout, als het maar puur en oprecht uit je hart komt. Je schrijft het voor jezelf en het is heel speciaal om na een tijdje eens terug te bladeren en op te merken hoeveel sprongen je hebt gemaakt. Je hebt hier een speciaal boekje van, maar je kunt dit eigenlijk in elk schriftje toepassen. Of zelfs in je agenda!
Ik wens je veel mooie momenten toe voor in 2016 zodat we over een jaartje met plezier terug kunnen blikken op dit stralende jaar. Make your own luck!

Wat hoop jij te bereiken in 2016?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 22 reacties.

 1. Sabine

  Wat een leuke ideeën! Ik kreeg van een lezer ook de tip dat het mogelijk is om bijvoorbeeld een blogjaar in boekvorm te gieten. Dan heb je dus een boek van 400 pagina’s met alle verhalen en foto’s, een prachtige herinnering voor jezelf en in mijn geval ook voor mijn ouders. Dat ga ik uitzoeken want lijkt me super om te maken (kost wel heel vele tijd denk ik…). Verder hoop ik dit jaar naar New York te gaan en wil ik eindelijk een eigen domein kopen, en nog veel meer :) Jij een heel gelukkig nieuwjaar!
  Sabine onlangs geplaatst…BYE BYE 2015 – HELLO 2016!My Profile

 2. Marlotte

  Wat een leuke ideetjes om herinneringen vast te leggen. Zo’n Instagram boekje wil ik nog heel graag een keertje maken, misschien is dat wel een leuke bezigheid voor dit weekend.
  Marlotte onlangs geplaatst…Proost op mijn eerste blogjaarMy Profile

 3. Renske

  Zo’n memorybox is echt een enorm leuk idee! Net als One line a day. Daar ben ik afgelopen jaar in februari mee begonnen en tot nu toe houd ik het netjes bij, haha.
  Renske onlangs geplaatst…My Monthly Challenges | JanuariMy Profile

 4. Tineke

  Goede tip, het terugkijken van je foto dagboekjes! Ik heb het toevallig laatst ook gedaan. Voor dit jaar wil ik graag een fotoboek gaan maken. Alles alles goed blijft gaan wordt 2016 voor mij een geweldig jaar.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…De laatste dagen van 2016My Profile

 5. Amy

  Wat een mooie tips! Het uitprinten van Instagram foto’s heb ik ooit eens zitten bekijken, dat is echt leuk. Meestal maak je toch ander soort foto’s met je camera dan op Instagram (ik wel tenminste).
  Amy onlangs geplaatst…Personal Pics: Oud & Nieuw vieren aan zeeMy Profile

 6. Sophie

  Je blog is denk ik wel de handigste waarop je herinneringen vast kunt leggen. Ik scroll regelmatig door mijn photodiaries en dat is toch wel heel bijzonder. En dat van Anne met die box is ook wel héél erg leuk en uniek!
  Sophie onlangs geplaatst…Goede voornemens, oliebollen en champagneMy Profile

 7. anna

  Wat een mooie ideeën! Toevallig heb ik eerder deze week een aantal Instagram foto’s laten afdrukken, zodat ik deze fijne momenten nog langer kan vasthouden :-)
  anna onlangs geplaatst…MIXED REVIEW | KIKO MAKE-UPMy Profile

 8. Anita

  Hele leuke ideeën Dagmar! De eerste wil ik nog gaan doen en volgens mij heb ik nog one line a day boekje liggen. Misschien toch maar eens erbij pakken :)
  Anita onlangs geplaatst…Joy in my mind #17My Profile

 9. Rianne

  Hele leuke ideeën! Zelf heb ik vorig jaar het idee gehad om iedere dag ongeveer 5 seconden te filmen en dit uiteindelijk tot één shortfilm te maken. Helaas heb ik dit niet heel lang volgehouden..
  Rianne onlangs geplaatst…NieuwjaarswandelingMy Profile

 10. Denise

  Zo’n memory doosje vind ik echt super leuk! Ik heb het een paar jaar geleden wel eens gedaan, maar op een gegeven moment vergat ik het waardoor er zoveel miste. Heel jammer! Maar het idee is super leuk :-)
  Denise onlangs geplaatst…Ga ik nu eerder dood?My Profile

 11. Miriam

  one line a day klinkt leuk zeg! Ik wil vooral heel erg genieten van alle leuke dingen die ik ga doen (Adele concert, yayyyy!). Heb er nu al zin in. Happy new year =D
  Miriam onlangs geplaatst…Ons huis #2My Profile

 12. Wat grappig! Ik ben tegenwoordig ook steeds meer dingen gaan bewaren (concertkaartjes en foto’s) en ook mijn instax mini camera helpt daar heel goed aan mee! Happy new year en geniet van de voorbereidingen voor jullie huwelijk :-)!
  Dianne Overbeeke onlangs geplaatst…Hello January – een nieuw jaar!My Profile

 13. Larissa

  Oh, wat een enorm leuk idee, dat van die Instagram posts in en notitieboekje! Wellicht dat ik dat volgend jaar eens ga proberen.. De herinneringen in een mason jar heb ik voorgaande jaren al geprobeerd, maar dit hield ik niet vol en vergat ik telkens, dus hier ben ik mee gestopt.. Leuk artikel! Liefs.
  Larissa onlangs geplaatst…From last Monday #18My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge