Blog

5 (herfst)activiteiten die ik graag doe in mijn vrije tijd

herfstwandeling

Waar ik op zonnige dagen vrijwel elk moment buiten te vinden ben, is dat in de herfst toch een beetje anders. Natuurlijk ga ik graag wandelen en ben ik veel in de tuin bezig, maar tijdens een vrije avond kan je mij blij maken met een spelletje, lekker eten en boeken. Terwijl de regen tegen de ramen tikt en de herfstbladeren dansen in de wind, is het hartstikke lekker om te cocoonen. Gelukkig ben ik niet alleen maar aan het bankhangen, want ik blijf ook graag in beweging. Lees je mee wat ik doe in mijn vrije tijd in de herfst?

Dit najaar verloopt anders dan anders, want voorheen was ik in het najaar veel omringd door dierbaren en te vinden op nieuwe plekken in het binnen- en buitenland. Gelukkig kan er nog veel wél en daar focus ik mij graag op. Wat onderneem jij graag tijdens de herfstdagen?

Illustreren – Illustraties maken en genieten van het tekenproces

Met veel liefde en plezier teken ik graag op mijn iPad met Procreate. Dit is een speciaal programma, waarbij de mogelijkheden oneindig zijn. Ik zet ontspannende muziek op (vaak van India Arie) en het genieten kan beginnen. Ook vind ik het heerlijk om te schilderen met waterverf. Door te illustreren kan ik mijn hoofd leegmaken en echt ontspannen. Op zulke momenten vergeet ik de tijd. Ervaar je dit ook zo met jouw hobby?

Buitenleven – Wandelingen maken door de kleurrijke omgeving

Yes, ook in de herfst ben ik veel buiten te vinden. Een warme jas en goede schoenen beschermen mij tegen de wind en de kou. Hoewel het een stukje frisser is, vind ik het geweldig om lekker te wandelen in de natuur. Ik ben niet van suiker, vandaar dat ik ook in de regen graag buiten ben. Bijvoorbeeld in de (moes)tuin, waar altijd genoeg te doen is. De veranderende omgeving is in de herfst echt magisch! Ook wandel ik graag met Jordy langs het water of door het bos; het geritsel van bladeren onder de voeten maakt mij erg blij. Dankzij goede schoenen kun je de perfecte herfstwandeling maken. De Harris schoenen zijn van goede kwaliteit en hebben een lange levensduur. Ideaal voor actieve mannen die stijlvolle schoenen met comfort willen combineren. Een rondje wandelen als lunchpauze doen we nu vaker, gezien het thuiswerken nog steeds de norm is. Om toch even te bewegen tijdens een werkdag, is het heel fijn even uit huis te gaan. Zo geniet je van de buitenlucht en kunnen we eens zonder kids wandelen in ons eigen tempo. Ik laat graag Hartjes schoenen uit, de sneakers zijn fantastisch en passen bij elke outfit. Aan enthousiasme én wandelplezier geen gebrek! Door in beweging te blijven, stimuleer je de doorbloeding, zit je lekkerder in je vel en geniet je van het buitenleven. Let’s go!

Lezen – Inspiratie en informatie uit boeken

Waar ik voorheen minstens wekelijks een boek uitlas, voel ik nu minder de drang om veel en vaak te lezen. Lezen is echt een manier geworden om geïnformeerd en geïnspireerd te worden op het moment dat het past. Dit zorgt voor een extra ontspannen setting die goed voelt en aansluit bij de fase waarin ik nu leef. Een kopje thee en een kruikje erbij; heerlijk tijdens de herfstdagen. Ik lees graag boeken over persoonlijke ontwikkeling en groei. Welk genre behoort tot jouw favorieten?

Leren – Groeien om verder te komen dan waar ik nu sta

In de herfst geniet ik van de natuur die tot rust komt. Dit inspireert mij om zelf ook in de ruststand te komen. We hoeven niet elke dag van het jaar 100% ‘aan’ te staan, want dat doet de natuur ook niet. Meebewegen met de seizoenen vind ik een heel fijn proces waar ik steeds meer over mag leren. Deze ontdekkingsreis zorgt er ook voor dat ik juist in het najaar meer de ruimte neem om mijzelf te ontwikkelen. Dit doe ik middels online cursussen, workshops, boeken, webinars en e-modules. Er is veel informatie beschikbaar over uiteenlopende onderwerpen, voor mijn gevoel wordt het zelfs steeds toegankelijker gemaakt. Daarom blijf ik mijzelf uitdagen om verder te komen en ik geniet van het leerproces. Mijn motto? Don’t go through life, grow through life!

Spelletjes – Plezier beleven door te spelen

Gezelschapsspellen, je kunt mij ervoor wakker maken. Ik vind het heel gezellig om met een hapje en drankje erbij spelletjes te spelen. Denk aan Rummikub, Sequence en Kwakzalvers van Kakelenburg bijvoorbeeld. En zo zijn er nog veel meer spelletjes waar ik enthousiast van word en van kan genieten. Bijpraten, spelletjes spelen, muziekje aan en lekkere hapjes; de ingrediënten voor een perfecte herfstavond!

Waar kan jij extra van genieten in het najaar? En hoe deel jij jouw vrije tijd graag in?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.