Help, een weekend offline!

Help, een weekend offline!

ardennen-bydagmarvalerie
Internetloos. Niet langer verbonden met de rest van de wereld. Geen appjes en mailtjes. Offline. Met vrienden gingen we gezellig naar de Ardennen, alleen vergaten we even dat er geen wifi aanwezig was in het huisje dat we hadden gehuurd. Een weekend lang waren we offline. Had ik last van afkickverschijnselen? Was het wel gezellig? Wat doe je zoal zonder internet? Dat en meer vertel ik je in dit artikel waarin ik mijn ervaringen met je deel. Enjoy!

Les nummer één: hoera, er blijkt leven mogelijk te zijn zonder internet! En je batterij gaat opeens het héle weekend mee. Ja echt, zonder grappen van vrijdag tot en met zondag totdat je de Nederlandse grens passeert en je telefoon overhit raakt #doeibatterij door de hoeveelheid berichtjes die je hebt gemist. Maar is het wel een gemis? We worden dagelijks overspoeld door appjes, mailtjes, tweets, berichten en telefoontjes. Als er echt wat is gebeurd of aan de hand is, dan had iemand je ook kunnen bellen toch? Of je zou old school kunnen sms-en, want ook die functie bestaat nog steeds op de telefoon. Het hele offline zijn is stiekem niet zo dramatisch als je verwacht, al is het natuurlijk ideaal dat we zo snel en gemakkelijk toegang hebben tot bergen informatie en verbonden zijn met elkaar. Dat is een luxe en het helpt ons flink vooruit. Maar het heeft ook een keerzijde in mijn ogen, want hoe verbonden ben je eigenlijk als je online interactie met elkaar hebt? We ontdekten namelijk juist dit weekend dat we echt de tijd en moeite namen om met elkaar in gesprek te gaan. We hadden geen haast, voelden ons niet opgejaagd, namen de tijd en genoten van het nu.

We speelden spelletjes, maakten mooie wandelingen in de natuur, namen de tijd om heerlijke gerechten voor te bereiden en kletsten uren bij. Saai was het zeker niet, we beleefden elke minuut een stuk intenser leek het wel. De telefoons lieten we links liggen, alleen in de ochtend merkten we bij onszelf op dat we de neiging hadden om ‘even’ het nieuws te checken en op social media te kijken. Daar gaat stiekem behoorlijk wat tijd in zitten, je blijft er zo in hangen! Bij gebrek aan internet, sprongen we eerder uit bed en maakten we gebruik van me-time: lekker douchen, op het balkon een boekje lezen met een kop koffie of dampende mok thee, een rondje lopen… We voelden ons als herboren en zaten boordevol energie. Eindelijk echt rust, ontspanning en een moment om op te laden. Geen extra prikkels, niet een broekzak die continu trilt of een beeldscherm dat regelmatig oplicht; unplugged.

Allemaal zijn we tot de conclusie gekomen dat we zo’n weekendje weg heel graag volgend jaar weer willen herhalen. Het voelde niet alsof we ‘maar’ een weekend weg waren geweest, maar als minstens een week vakantie! We zijn heerlijk tot rust gekomen en dat in een drukke periode waarin de agenda’s behoorlijk overliepen van de activiteiten, werkzaamheden en verplichtingen. We kwamen fris en vol energie terug. Wij gaan daarom alvast zoeken naar een huisje voor de volgende keer met als vereiste: geen internet!

Ben jij al een keer een weekend offline gegaan?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Joyce

  Lijkt me heerlijk om een weekend offline te gaan even rust ! Binnenkort na de drukke periode maar eens plannen.

 2. Denise

  Het lijkt me echt pittig. Ik heb wel eens tijden gehad dat mijn telefoon het niet deed en ik bv in een revalidatiecentrum zat zonder laptop. Ik mistte vooral echt heel erg het contact met vrienden. Wat natuurlijk wel anders is als je samen met je man/vrienden bent. Voor zo’n weekend lijkt t mij wel fijn. Maar of ik het zou kunnen? Ik denk het niet.
  Denise onlangs geplaatst…De leukste artikelen van.. EspritMy Profile

 3. Rosanne

  Ik wil dit juist dolgraag, ik haat de verslaving die smartphone heet soms zo. Terug naar de rust, naar het echte leven. En zeker kan het wel, toen mijn telefoon laatst een weekend kapot was genoot ik zo en bleek het ook makkelijk zonder te kunnen. Maar ja, zodra we de mogelijkheid hebben…

 4. Romy

  Oh wat lijkt me dat lastig! Zonder WhatsApp kan ik wel, maar mijn e-mail check ik echt tientallen keren per dag. Ik zou zo bang zijn dat ik een belangrijk berichtje mis. Aan de andere kant is het ook misschien juist goed om eens te doen. Wat zou ik opeens veel tijd hebben om écht te genieten.
  Romy onlangs geplaatst…Nederlandse series: mijn 5 favorietenMy Profile

 5. Sarah

  Super leuk dat jullie dit gedaan hebben. Mij lijkt het zalig om te kunnen doen want die internet verslaving vind ik erg lastig. Soms probeer ik thuis eens een dagje zonder laptop, telefoon,… , maar dan grijp ik daar naar enkele uren automatisch toch weer naar. Heel irritant eigenlijk. Zo’n weekendje kan dan ideaal zijn!
  Sarah onlangs geplaatst…TWEE!My Profile

 6. Eveline

  Het lijkt me wel wat, even een tijdje offline te zien. Vooral als ik alleen ben merk ik hoe verslaafd ik ben aan mijn telefoon, terwijl ik in die tijd ook zou kunnen lezen. Zonde eigenlijk. Maar om ook echt offline te gaan? Hm, nee, ik denk niet dat ik dat zou doen/kunnen.

 7. Wanda

  Wij hadden het vorig jaar in het Harz gebergte, ook inderdaad geen wifi in het huisje en ik dacht dat het best wel zwaar zou worden maar helemaal niet dus. Echt heerlijk om gewoon even niet online te zijn, even niet al die prikkels te ervaren en toe te geven aan die verleidingen.
  Wanda onlangs geplaatst…Next: Ultiem ontspannen in Fontana ResortMy Profile

 8. Saar

  Toen we deze zomer op reis gingen, ben ik een hele week offline geweest. En dat was inderdaad heerlijk! Echt rust en ontspanning. Ik denk dat ik het weekend dat wij gepland hebben in de Ardennen met vrienden ook gewoon offline blijf!
  Saar onlangs geplaatst…Recept | duo van kool met penne en geitenkaasMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge