Blog

Help, een weekend offline!

ardennen-bydagmarvalerie
Internetloos. Niet langer verbonden met de rest van de wereld. Geen appjes en mailtjes. Offline. Met vrienden gingen we gezellig naar de Ardennen, alleen vergaten we even dat er geen wifi aanwezig was in het huisje dat we hadden gehuurd. Een weekend lang waren we offline. Had ik last van afkickverschijnselen? Was het wel gezellig? Wat doe je zoal zonder internet? Dat en meer vertel ik je in dit artikel waarin ik mijn ervaringen met je deel. Enjoy!

Les nummer één: hoera, er blijkt leven mogelijk te zijn zonder internet! En je batterij gaat opeens het héle weekend mee. Ja echt, zonder grappen van vrijdag tot en met zondag totdat je de Nederlandse grens passeert en je telefoon overhit raakt #doeibatterij door de hoeveelheid berichtjes die je hebt gemist. Maar is het wel een gemis? We worden dagelijks overspoeld door appjes, mailtjes, tweets, berichten en telefoontjes. Als er echt wat is gebeurd of aan de hand is, dan had iemand je ook kunnen bellen toch? Of je zou old school kunnen sms-en, want ook die functie bestaat nog steeds op de telefoon. Het hele offline zijn is stiekem niet zo dramatisch als je verwacht, al is het natuurlijk ideaal dat we zo snel en gemakkelijk toegang hebben tot bergen informatie en verbonden zijn met elkaar. Dat is een luxe en het helpt ons flink vooruit. Maar het heeft ook een keerzijde in mijn ogen, want hoe verbonden ben je eigenlijk als je online interactie met elkaar hebt? We ontdekten namelijk juist dit weekend dat we echt de tijd en moeite namen om met elkaar in gesprek te gaan. We hadden geen haast, voelden ons niet opgejaagd, namen de tijd en genoten van het nu.

We speelden spelletjes, maakten mooie wandelingen in de natuur, namen de tijd om heerlijke gerechten voor te bereiden en kletsten uren bij. Saai was het zeker niet, we beleefden elke minuut een stuk intenser leek het wel. De telefoons lieten we links liggen, alleen in de ochtend merkten we bij onszelf op dat we de neiging hadden om ‘even’ het nieuws te checken en op social media te kijken. Daar gaat stiekem behoorlijk wat tijd in zitten, je blijft er zo in hangen! Bij gebrek aan internet, sprongen we eerder uit bed en maakten we gebruik van me-time: lekker douchen, op het balkon een boekje lezen met een kop koffie of dampende mok thee, een rondje lopen… We voelden ons als herboren en zaten boordevol energie. Eindelijk echt rust, ontspanning en een moment om op te laden. Geen extra prikkels, niet een broekzak die continu trilt of een beeldscherm dat regelmatig oplicht; unplugged.

Allemaal zijn we tot de conclusie gekomen dat we zo’n weekendje weg heel graag volgend jaar weer willen herhalen. Het voelde niet alsof we ‘maar’ een weekend weg waren geweest, maar als minstens een week vakantie! We zijn heerlijk tot rust gekomen en dat in een drukke periode waarin de agenda’s behoorlijk overliepen van de activiteiten, werkzaamheden en verplichtingen. We kwamen fris en vol energie terug. Wij gaan daarom alvast zoeken naar een huisje voor de volgende keer met als vereiste: geen internet!

Ben jij al een keer een weekend offline gegaan?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.