Blog

Zelf een heerlijke high tea organiseren doe je zo!

hightea
Zin in een high tea? Het is ontzettend leuk om hier samen van te genieten, maar ook om deze zelf te organiseren! Je kunt er natuurlijk lekker op uit en ontspannen bij een kant-en-klare high tea bij een gezellig restaurant, maar het is minstens zo leuk om deze zelf thuis of bij iemand (vriendin of familielid) te organiseren. Lekkere hapjes, verschillende theesmaken en een gezellige sfeer: ik deel in dit artikel handige tips om zelf een heerlijke high tea te organiseren, enjoy! 

☆ Een high tea zonder thee is als een vis zonder water! Als het je gezellig lijkt om een high tea te organiseren, dan is het extra leuk om verschillende soorten en smaken thee in huis te halen. Vraag bijvoorbeeld iedereen zijn of haar lievelingssmaak mee te nemen én een smaak die diegene altijd al een keertje zou willen proberen. Zo hou je het verrassend en veelzijdig!

☆ Lekkere hapjes horen natuurlijk bij een echte high tea. Van rijkelijk belegde sandwiches tot gebakjes en verfrissend fruit; de tafel ziet er gelijk heel feestelijk uit met al die fijne gerechtjes. Deze hoeven niet groot te zijn, het is juist gezellig als je van alles wat kunt proberen. Vraag vooraf nog even naar speciale wensen zodat je zeker weet dat iedereen het naar zijn zin zal hebben (ook in verband met allergieën, vegetariërs en veganisten). Heb je weinig budget? Overweeg dan iedereen te vragen om twee soorten hapjes mee te nemen zodat je de kosten kunt spreiden. Ook zorgt het voor een divers geheel waardoor er voor iedereen wel iets lekkers tussenzit. Spreek van te voren wel even door wie wat mee gaat nemen, zodat je niet de hele middag cake hoeft te eten…

☆ Happiness is homemade! Je kunt alle hapjes voor de high tea kopen, maar je kunt juist ook veel zelf maken. Het vergroot de voorpret én je proeft de extra warmte! Bij de thee smaken verschillende mini sandwiches bijvoorbeeld extra goed. Je kunt deze beleggen met eiersalade, zalm, komkommer, tonijn, kaas, ham… Een leuk idee is om 3 broodjes op elkaar te leggen (zoals op de foto in de linkerhoek) en de korstjes er vanaf te snijden; dat oogt gelijk chique en is erg lekker. En wat dacht je van zelfgemaakte appelgebakjes, scones, pizzarolletjes, worstenbroodjes, mini appelflappen, brownies of bonbons? En die muffins kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Macarons zorgen voor een stijlvolle setting en maken elke high tea compleet. Wissel de hapjes af met zoet en hartig zodat iedereen optimaal van deze high tea kan genieten.

☆ De verschillende soorten thee staan op tafel, denk je ook aan een vrolijke theepot waar het water goed warm in zal blijven? Dan hoef je deze niet steeds bij te vullen en kan iedereen thee inschenken wanneer hij/zij hier behoefte aan heeft. Ook de honing, suiker, melk en schijfjes citroen mogen niet op tafel ontbreken bij een echte high tea. Ik heb er nu al zin in!

☆ De thee smaakt extra lekker tijdens een high tea, maar misschien vind je het ook gezellig om te beginnen met een sapje, smoothie of een wijntje. Bovendien kan je naast de verschillende theesoorten ook water en iets fris op tafel zetten voor liefhebbers die graag even willen variëren.

☆ Fruit is niet alleen gezond, maar staat ook heel feestelijk! Het is kleurrijk en verfrissend, waardoor het heerlijk is om fruit in te zetten tijdens een high tea. Dip bijvoorbeeld de aardbeien in de chocolade, prik tropisch fruit op een satéstokje voor een vrolijke noot of maak voor iedereen een schaaltje met verse vruchten. Dat wordt genieten!

☆ En laten we het leukste als laatste tip bewaren, want hoe gezellig is het om de high tea een bepaald thema te geven en het gezellig aan te kleden? Gebruik mooie kopjes, fijne borden en kies voor twee  etagères waar de hapjes op gepresenteerd kunnen worden. Brand een sfeervol kaarsje, zet verse bloemen op tafel en kies voor mooie servetten. Vergeet ook het bestek niet! Ook een tafelkleed kan het tot een mooi geheel maken, maar kies vooral voor de uitstraling die goed past bij de genodigden. Een high tea kan je voorzien van een feestelijk tintje door te kiezen voor een bepaalde kleur van de aankleding en hapjes, maar ook kan je een high tea organiseren waarbij seizoensgebonden lekkers genuttigd kan worden. Net wat je aanspreekt en wat je gezellig lijkt!

Dit weekend ging ik gezellig high tea’en met vriendinnen in Haarlem en dat was fantastisch. Alles was tot in de puntjes verzorgd en de sfeer zat er gelijk goed in. We genoten volop en het inspireerde mij om dit artikel te schrijven en om zelf gezellig een high tea te organiseren. Want stiekem is dat helemaal niet ingewikkeld, maar je moet wel weten wat er voor nodig is om het te realiseren. Ik hoop dat je wat aan bovenstaande tips hebt én natuurlijk dat de high tea geslaagd zal zijn!

Heb jij al een keer een high tea georganiseerd? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.