Blog

Have Yourself a Merry Little Christmas


Ho ho hooo Merry Christmas! De kerst staat voor de deur en wat heb ik er ontzettend veel zin in. Het wordt de eerste kerst in ons nieuwe huis en we hopen hier nog héél vaak kerst te mogen vieren. De kerststemming moest er even inkomen, van Thailand in 35 graden naar snel de kerstboom opzetten waar Poes gelijk onder ging liggen en het omdoopte tot haar favoriete plek in huis. Michael Bublé vult het hele huis en de foute kersttruien kriebelen volop. Wij zijn er klaar voor!

Wij gaan, net als half Nederland, gezellig gourmetten en de boodschapjes zijn al in huis gehaald. De tafel is mooi gedekt inclusief borden in sterretjesvorm. Dit gaan we eerste kerstdag doen en in de avond komen er spelletjes op tafel. Kerstavond is altijd heel speciaal, dat vieren we op de traditionele Poolse manier. Zo staat er altijd een bordje met hooi en ouwel (opłatek) op tafel die je met elkaar deelt en je spreekt dan de wensen die je voor elkaar hebt uit. Ook dek je de tafel met daarbij altijd een extra bord voor een onverwachte gast.

In Polen vier je kerstavond (Wigilia) altijd met familie en de tafel is dan rijkelijk gevuld. Er komen veel gerechten op tafel, waaronder de soep ‘barszcz’, dat is rode bieten soep. Ook eet je geen vlees, maar vis (traditiegetrouw eet je karper). Er worden cadeautjes uitgedeeld die onder de kerstboom liggen en kerstliederen (kolędy) gezongen. Dit jaar zit er een heel speciaal cadeautje tussen, maar daar verklap ik nog even niets over want ik ben bang dat diegene toch stiekem op mijn blog kijkt en dit leest. Ik mis mijn familie in Polen wel heel erg, maar ik hoop dat we nog eventjes kunnen Skypen zodat we toch een beetje samen zijn.

Ook gaan we gezellig met de familie van Jord uitgebreid dineren en met vrienden eten en spelletjes spelen. Wat hou ik van deze tijd waarin we worden omringd door dierbaren. Ik hoop dan ook van harte dat iedereen prachtige dagen tegemoet gaat en je samen een heerlijke tijd kunt delen.

Ik wens je stralende feestdagen toe vol liefde, warmte en gezellige momenten!
Wat ga jij doen met kerst?

Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.