Blog

Happy list – Ontspullen, creatieve flow en energie

creatieve flow dagmar valerie illustratie

Het is alweer even geleden dat ik een happy list artikel heb geschreven, maar er gebeuren juist hartstikke veel gezellige, fijne momenten die het benoemen meer dan waard zijn. Zo waren we voor de eerste keer met Lucas naar de Efteling en dat was fantastisch, maar ook het ontspullen gaf ons veel energie. De zwangerschap verloopt voorspoedig en ik geniet van vrolijke bewegingen in mijn buik. We zijn klaar om te gaan verbouwen, maar ook blij als het achter de rug is. Dan kunnen we lekker aan de slag met de babykamer. Ik heb ontzettend veel ideeën en inspiratie om uit te werken, met mijn bedrijf gaat het top en ik zit in een creatieve flow. Vooral het illustreren vind ik fantastisch om te doen. Ik vertel je meer over mijn happy list!

Ontspullen: meer dan 600 spullen opgeruimd

In oktober gingen we de uitdaging aan om te minimaliseren en op te ruimen. Veel overbodige spullen zouden ons huis verlaten, maar dat het er meer dan 600 zouden worden hadden we natuurlijk nooit verwacht. Sterker nog; we waren toen zelfs niet eens klaar! Het gaf een heel goed gevoel om anderen blij te maken met items die we zelf niet langer gebruiken en de ritjes naar de kringloop gaven ook veel voldoening. Echt lekker om van het huis nog meer een thuis te maken, waardoor we klaar zijn voor de volgende stap; de verbouwingen. Onze woning krijgt een behoorlijke upgrade wat ons wooncomfort zal verhogen. We kunnen niet wachten om nog meer van het huis te genieten en van de babykamer een fijne plek te maken.

Voor het eerst naar de Efteling met Lucas

Ik schreef er al een uitgebreid artikel over, maar deze ervaring mag niet in deze happy list ontbreken. Het dagje Efteling was er eentje om nooit te vergeten; we beleefden deze magische tijd door de ogen van Lucas waardoor sprookjes nog meer tot leven kwamen. We genoten allemaal met volle teugen en zouden deze dag met liefde duizend keer overdoen.

Creatieve flow: genieten van illustreren en schrijven

Het is ongelooflijk hoe AAN ik sta als het gaat om de hoeveelheid ideeën die ik mag ontvangen om uit te voeren. Zowel op het gebied van schrijven als het illustreren vind ik het maakproces heerlijk. Het creëren van illustraties geeft mij veel energie en ik kan de tijd er helemaal door vergeten. Ook het schrijven pak ik veel en vaak op; het is een fijne manier om mijn hoofd leeg te maken. Ook vind ik het extra leuk dat mijn blog de komende periode ook gevuld is met nieuwe artikelen, met veel plezier creëer ik nieuwe content. Mocht je nog wensen hebben dan hoor ik het graag!

De eerste helft van de zwangerschap is achter de rug!

Het leek wel gisteren dat we de aankondiging van ons tweede kindje deelden en de gender reveal online plaatsen. En nu zit de eerste helft van de zwangerschap erop! Ik ben nog altijd lekker actief en vol energie, ook merk ik dat ik extra bewust geniet van deze tijd met z’n drieën omdat deze periode nooit meer terug zal komen. We leven met veel liefde, warmte en vooral plezier toe naar de komst van ons tweede zoontje en gaan na de verbouwing aan de slag met de babykamer. Echt een fijne gedachte om hier een mooi plekje van te maken. Ik voel mij goed en hoop dat ik deze lijn vast kan houden!

Van kwantiteit naar kwaliteit

Het proces van ontspullen heeft mij verrijkt. Ik geniet meer van wat er al is en focus mij op de lichtpuntjes waardoor we worden omringd. Ik koester kwaliteit meer dan ooit en hecht nog meer waarde aan herinneringen in plaats van spullen. Ik merk dat ik juist echt op kan laden door gezellige uitjes, het warme thuis met fijne plekjes waar we met elkaar genieten en de tijd met dierbaren. Dat is pas echt goud waard!

Er zou zoveel op mijn happy list kunnen staan, maar anders wordt dit artikel ontzettend lang. Ik hoop van harte dat jouw happy list ook oneindig lang mag zijn en dat je geniet van deze fijne momenten die op je pad komen.

Wat staat er op jouw happy list?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.