Blog

Happy herfst! 10 voordelen van het najaar

Turijn Stedentrip vakantie bezienswaardigheden tips

Bruine bladeren aan de bomen, tikkende regen tegen de ramen en de ‘tussenjas’ die onder het stof vandaan gevist mag worden. Het is officieel herfst! Dit heeft natuurlijk voor- en nadelen, maar  ik focus mij in dit artikel graag op de voordelen van de herfst. Ik ben groot fan van de zomer, omdat ik erg geniet van de zonnige dagen en warme temperaturen. Maar de herfst heeft ook prachtige kanten en die som ik graag voor je op. Zet je schrap voor 10 voordelen van de herfst op een rij en maak er een onvergetelijk seizoen van!

Coziness – Oké, alleen het woord al heeft genoeg knusheid in zich om van de herfst te kunnen houden. De herfst zorgt voor gezelligheid, een warme uitstraling thuis en het knusse gevoel. It’s so cozy I’m gonna die! Heb jij al een lekkere sweater uit de kast getrokken?

Dampende koppen thee – Ik ben een echte theeliefhebber, jij ook? Het mogen fruitsmaakjes of juist meer met kruiden; ik drink werkelijk alles wat met thee te maken heeft. En ik heb een aardige bekerverzameling met extra grote mokken ertussen. Natuurlijk heb ik deze bekerverzameling niet voor niets. Als ik eenmaal met een dekentje en kruik op de bank lig terwijl de regen tegen de ramen tikt, heb ik écht geen zin om tien keer op te moeten staan om nieuwe thee te zetten. Praktisch, maar waar. Herkenbaar voor jou? Ook krijg ik in de herfst de leesflow extra te pakken. Het wordt sneller donkerder en ik krijg spontaan zin om al die mooie, nieuwe boeken te lezen. Lekker de kaarsjes aan en de spotjes gedimd zodat er extra sfeer mag ontstaan. Genieten van een meeslepende roman of boek over persoonlijke ontwikkeling lees ik erg graag. Welke must read ben jij momenteel aan het lezen?

Uitwaaien – Oeee het wordt stormachtig. Ben jij klaar voor de herfststormen? Heerlijk vind ik het om lekker uit te waaien op het strand en je warm aan te kleden inclusief handschoenen en dikke sjaal. Laat je gedachtes meenemen door de wind en doe je haren los.  En wat dacht je van een lekkere wandeling door het park waar de goudkleurige blaadjes uit de bomen vallen als confetti? Prachtig!

Open haard – Ik moet hiervoor wel even naar een restaurant, omdat wij niet over een open haard beschikken, maar aah wat houd ik van het knetterende haardvuur en de geur! We hebben in de tuin een mooie kachel staan die we met veel plezier ook in de koudere maanden aanzetten. Marshmallows erbij en we zijn klaar voor een herfstig haardvuur.

Winter Wonderland – Als het eenmaal herfst is, tsja dan duurt het niet lang meer voor de winter om de hoek komt kijken. Aftellen tot de gezellige feestdagen!

Cocoonen – Ah nog zo’n fijn herfstwoord! Cocoonen kan perfect met een lekkere (en ongelooflijk charmante) onesie of een fluffy vest. Of kruip lekker dicht tegen je vriendje aan! Poes is trouwens ook zo’n knuffelkont die extra fluffy wordt naarmate het buiten kouder begint te worden. Gezellig samen op de bank onder een dekentje. In de herfst heb ik vaak ook een onverklaarbare opruimbui. Misschien omdat ik dan relatief meer in huis ben en dat ik het dan fijner vind om de boel geordend te hebben. Ik ruim dan meer op dan ik al deed en vind het leuk om de kamers te voorzien van een kleine make-over. Bijvoorbeeld door in de woonkamer een ander vloerkleed neer te leggen, ook staat een mooie oosterse lamp op mijn wishlist. Ook vind ik het belangrijk om door het speelgoed heen te gaan waar Lucas al te oud voor is geworden, zodat we er andere kindjes blij mee kunnen maken. Opgeruimd staat netjes!

Autumn/Winter collecties – Party party party, want de autumn/ winter collecties liggen vanaf het begin van de herfst al in de winkels! Geweldig om trends te spotten en onze persoonlijke collecties en garderobe te laten groeien.

Natural beauty – De natuur kan heel erg mooi zijn met de veranderende kleuren van de bladeren, maar ook de vrolijke kastanjes, de diertjes die hun voorraden aanleggen, de regendruppels op het gras… Stiekem is de herfst onwijs mooi!

Warme chocolademelk met slagroom – Ehmm… moet ik dit uitleggen? Spreekt denk ik voor zich én de berg aan slagroom kan niet hoog genoeg zijn. Ben ik trouwens de enige met de gewoonte om soms wat hagelslagjes of vlokken op de slagroomberg te leggen om het feestje compleet te maken? Daar ben ik eigenlijk erg nieuwsgierig naar!

Bruin en taupe – Ooh ik vind de herfst alleen al prachtig vanwege alle aardetinten die je overal terug ziet komen. Zo ongelooflijk mooi om de verschillende bruine en taupe kleuren te omarmen, I love it! Niet alleen in het interieur vind ik dat deze kleuren zorgen voor een warme uitstraling, maar ook in kledingcombinaties vind ik het goed passen.

Wat vind jij het allerleukste aan de herfst?

 

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.