Blog

Grote en kleine herinneringen creëren voor later: alles wat we hebben is nu

Vandaag deel ik graag een bijzonder moment dat mij extra deed stilstaan bij het creëren van herinneringen: het versieren van de kerstboom met mijn gezin. Te midden van kleurrijke ornamenten, glinsterende lichtjes en de stem van Michael Bublé op de achtergrond, besefte ik me sterk dat dit moment een kostbare herinnering wordt waar ik later met dankbaarheid aan terug zal denken…

Feestdagen vol liefde

In ons warme thuis spelen mijn twee gezonde, nieuwsgierige zoons met de houten treinbaan in de woonkamer. De baan ligt om de kerstboom heen, gaat onder de tafel door en een stoel vormt een brug. Ze worden vergezeld door een vrolijke puppy die alle indrukken van het optuigen van de eerste kerstboom probeert te verwerken. Na het decoreren van de boom volgde een heerlijke lunch, met soep en broodjes. En terwijl we de boom versierden, raakte het mij. Dit moment omvatte alles en meer waar ik ooit op had gehoopt. Ik kon er vroeger alleen van dromen, nu was het werkelijkheid geworden. Het besef dat het echt niet vanzelfsprekend is, maakt het des te waardevoller.

Onvergetelijke momenten

Herinneringen hebben de kracht om ons terug te brengen naar momenten van geluk en verbondenheid. Persoonlijk leg ik deze momenten graag vast op beeld, maar het maken van fotoalbums staat nog hoog op mijn wensenlijstje. Waarom? Omdat het creëren van tastbare herinneringen een unieke charme heeft. Het bladeren door foto’s brengt niet alleen een glimlach op mijn gezicht, maar ook warme gevoelens van nostalgie. Onze levens zijn gevuld met onvergetelijke momenten, ervaringen en belevenissen. We weten alleen niet wat de toekomst ons brengt. Alles wat we hebben is het nu. Met liefde en plezier zorg ik voor mijn gezin, en ik wil ook voor later alles goed geregeld hebben. Dit brengt me bij een belangrijk aspect van vooruitdenken: het regelen van een uitvaart verzekering. Het is geen onderwerp waar we het dagelijks over hebben, ik focus mij zoveel liever op ´beleven´. Een uitvaartverzekering biedt gemoedsrust voor jezelf en je dierbaren. Het is een manier om hen te ontlasten van zorgen in moeilijke tijden. Heb je het goed geregeld, dan ontstaat er meer rust en ruimte om voluit te leven.

3 tips om onvergetelijke herinneringen te maken

Het is belangrijk te onthouden dat herinneringen niet altijd groots hoeven te zijn. Vaak zijn het de alledaagse, intieme momenten die ons het meest bijblijven. Door bewust te leven, aandacht te schenken aan elkaar en de tijd te nemen om deze momenten te koesteren, bouw je een schat aan mooie herinneringen op.

  • Neem de tijd: Gun elkaar ruimte en tijd om samen met dierbaren kostbare momenten door te brengen. Of het nu gaat om een gezellige filmavond, een wandeling in de natuur of een diner samen, geef je volledige aandacht aan het moment. Leg telefoons en andere afleidingen opzij en creëer een omgeving waarin je echt met elkaar kunt verbinden. Het zijn vaak de kleine, alledaagse momenten die later de meest dierbare herinneringen worden.
  • Vang spontane momenten op camera: Fotografie is een krachtig middel om herinneringen vast te leggen. Zorg ervoor dat je een camera bij de hand hebt, of het nu de camera op je smartphone is of een speciale camera. Neem spontane foto’s van dagelijkse activiteiten, bijzondere gebeurtenissen en de mensen om je heen. Deze beelden vormen later een waardevolle verzameling van momenten die anders wellicht vervlogen zouden zijn.
  • De kracht van traditionele rituelen: Traditionele rituelen en activiteiten dragen bij aan het vormen van sterke herinneringen. Het kan zo simpel zijn als het jaarlijks versieren van de kerstboom, het vieren van verjaardagen met een specifieke traditie, of het organiseren van regelmatige familiemomenten. Deze rituelen creëren een gevoel van continuïteit en bieden een solide basis voor het opbouwen van bijzondere herinneringen.

Geniet van de kleine en grote geluksmomenten. Op een dag ontdek je dat het juist de alledaagse momenten zijn die herinneringen vormen voor later.

Liefs,

Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.