Blog

Groeifactor week 8 – Ben jij elke dag dankbaar?

Waardeer jij wat anderen voor jou doen? Dan is dit al een prachtig begin, want je staat er nooit alleen voor en ik weet zeker dat anderen ook voor je klaarstaan. Maar spreek je deze waardering ook uit naar deze familieleden, vrienden, kennissen, collega’s en anderen die je vooruithelpen? Je wordt omringd door liefde, warmte, fijne momenten, mooie ervaringen… maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Je slaat de krant open of gaat een nieuwspagina op en er komt een wereld vol angst op je af met hier en daar fijn nieuws, maar daar moet je vaak toch echt naar zoeken. Wil je dankbaar zijn voor wat je overkomt, dan moet je hier bewust van worden én je waardering uitspreken. Groeifactor week 8 staat in het teken van dankbaarheid. Doe je mee?

Tips week 8
Gebruik je zintuigen – Het durven te delen, je hart laten spreken en je gevoel uiten. Het klinkt als een klein gebaar om dankbaarheid hardop uit te spreken, maar geluk vermenigvuldigt zich juist als je het deelt! Het allerbelangrijkste begint bij het inzetten van je zintuigen. Je moet zelf voelen, zien en beleven dat er iemand of iets is om dankbaar voor te zijn. Vind je dit lastig? Begin dan vooral heel klein, dat is helemaal niet erg. Kijk in de spiegel naar jezelf: bedenk welke eigenschappen je mooi vindt waarover je beschikt, welk talent je hebt, wat je een mooi lichaamsdeel vindt en kijk dan een stapje verder. Wat vind je prettig aan deze omgeving, aan de mensen die er zijn, de producten die er staan; zet je oren en ogen open en geniet van alle kleine wondertjes en lichtpuntjes om je heen. Wees je bewust van het kleine geluk!

Bedankt – Dankjewel is een klein woord met een gigantische kracht. Je krijgt er goud voor terug: de mooiste glimlach op het gezicht van anderen. Laat dat je doel zijn om de eerste stap te zetten. Jij komt er wel, als je maar wilt! Je kunt heel random ‘dankjewel’ uitspreken, maar het komt pas echt bij de ander binnen als je het oprecht meent. Beschouw de ander (of een ervaring, moment of item) niet als vanzelfsprekend, maar spreek uit dat je het op prijs stelt wat hij/zij doet. Je kunt het beter tien keer benadrukken dan het nooit uitspreken, waardoor bij dit laatste de kans aanwezig is dat hij/zij zich alleen maar een waardeloos pionnetje voelt. En hoeveel moeite en tijd kost het nu om je dankbaarheid te uiten? Als je het uitspreekt of opschrijft met warmte en vanuit je hart, dan ben ik ervan overtuigd dat de ander dit zal voelen.

Uitdaging week 8
Begin niet morgen, maar vandaag. Bedenk bij alles wat iemand anders voor je doet (dat klinkt intensiever dan het is) wat het met jou doet. Word je er niet heel blij van als je vijf minuutjes langer kunt blijven liggen, omdat de ander je broodjes al had gesmeerd? En ben je niet ongelooflijk happy dat de buschauffeur nog even op je wacht ondanks zijn drukke rijschema? Of dat je een mega knuffel krijgt van je vriend(in)? Of dat iemand je een schop onder de kont geeft, precies in de juiste richting en op het juiste moment? Of dat iemand de deur voor je openhoudt of dat er drinkwater uit de kraan komt? Er is gigantisch veel om dankbaar voor te zijn en het is extra fijn voor de omgeving als je het uitspreekt, zodat zij opmerken dat je het ook ziet en waardeert. Begin met een hele dag opmerkzaam te zijn voor wat je ontvangt en wat je overkomt, maak er vervolgens een week van en misschien wel een hele maand als je dat lukt. Schrijf op waarvoor je dankbaar bent en spreek het hardop uit, je kunt het! Deel je dankbaarheid en creëer geluk!

Deze 10 weken staat mijn Facebookpagina By Dagmar Valerie in het teken van Groeifactor, like de pagina voor extra inspiratie, motivatie en tips! Klik hier als je nieuwsgierig bent naar het introductieartikel met meer informatie over Groeifactor. 

♧ Groeifactor week 1 – Terug naar de basis, detox en balans
♧ Groeifactor week 2 – Van jezelf houden en verbinding
♧ Groeifactor week 3 – Talent ontdekken en laten groeien
♧ Groeifactor week 4 – Uit je comfortzone stappen
Groeifactor week 5 – Positief leren denken, energie en opladen
♧ Groeifactor week 6 – Spread the love, vriendschap en familie
Groeifactor week 7 – Plezier maken en gek doen

Ben jij elke dag dankbaar? En spreek jij het ook uit of vind je dat lastig?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.