Groeifactor week 7 – Plezier maken, lachen en gek doen

Groeifactor week 7 – Plezier maken, lachen en gek doen


Why so serious? 
Het leven zit vaak genoeg vol zorgen, dilemma’s en onzekerheden. Toch is het de kunst om je te focussen op dat wat wel lukt, dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan zal ik niet ontkennen. Ik oefen ook nog elke dag om beter te leren om mij te concentreren op het goede; nobody’s perfect! Maar het lachen maakt het leven een stuk leuker en een glimlach is goud waard. Wanneer heb jij voor het laatst een lachbui gehad? Gezelligheid, lekker gek doen en plezier maken staan centraal in deze zevende week van Groeifactor, doe je mee? 
Tips week 7 

♧ Kan jij heel erg piekeren, je zorgen maken en lang blijven hangen in hetzelfde mwah-gevoel? Voor mij is het ook herkenbaar, maar ik doe dagelijks erg mijn best om daar niet in te blijven hangen en dat is nog steeds een uitdaging hoor. Ik denk dat we daarmee nooit zijn uitgeleerd, dus wees niet bang als je de eerste stap nog moet zetten we moeten immers allemaal ergens beginnen toch? Probeer te relativeren, los te laten en te genieten van het nu. Kijk om je heen en probeer echt je zintuigen in te zetten; te voelen, te ruiken, te zien… Zoom even goed in en vang de kleine lichtpuntjes om je heen. Je zult merken; als je meer lacht, lacht het leven je toe!

♧ Wanneer deed je voor het laatst eens lekker gek? Danste je door de plassen toen het regende, zong je lekker vals en hard onder de douche of playbackte je in de woonkamer? We worden weliswaar een dagje ouder, maar hoe fijn is het om even niet zo serieus te moeten zijn? Om de verantwoordelijkheden van je schouders te laten glijden en even vreemd en gek te doen? We just wanna have fun en ik hoop dat je jezelf de ruimte en tijd gunt om te ontspannen en even het kind in je naar boven te laten komen. Het zorgt niet alleen voor hilarische momenten, maar ook voor ontlading. Hup, vaker doen!

Uitdagingen week 7

♧ Het thema ‘humor’ staat centraal en jouw missie is om vandaag iemand een lachbui te bezorgen. Lachen is gezond én heel aanstekelijk, zo verspreiden we samen positiviteit! Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, deel een blunder met je vrienden, plaats een grappige foto op Instagram, trek een gek gezicht of tweet een mop (je kunt mij mentionen zodat ik deze kan retweeten, aangezien ik een mop-verslaafde ben). Life is better when you’re laughing! Lachen is heel goed voor je mentale gesteldheid en die lachrimpeltjes staan juist extra sexy!

♧ Het thema ‘plezier’ komt terug deze week en jouw missie is om deze week een moment van plezier te beleven én te geven. Voor velen is dit namelijk helaas niet vanzelfsprekend. De volle agenda, deadlines of andere verantwoordelijkheden nemen veel tijd in beslag, maar wat als je eventjes een moment voor jezelf had, waar beleef jij echt plezier aan? Hup, just do it! Word je blij van een bezoekje aan de kapper, naar de sauna, het strand, een marathon van je favo serie? Beleef plezier en geniet ervan. En hoe kan je iemand anders een plezier doen? Je kunt groots denken, maar het juist ook heel simpel houden. Bedenk wat jij graag ontvangt en geef het ook door aan de ander, deel geluk! Do more of what makes you happy!

Deze 10 weken staat mijn Facebookpagina By Dagmar Valerie in het teken van Groeifactor, like de pagina voor extra inspiratie, motivatie en tips! Klik hier als je nieuwsgierig bent naar het introductieartikel met meer informatie over Groeifactor. 

♧ Groeifactor week 1 – Terug naar de basis, detox en balans
♧ Groeifactor week 2 – Van jezelf houden en verbinding
♧ Groeifactor week 3 – Talent ontdekken en laten groeien
♧ Groeifactor week 4 – Uit je comfortzone stappen
Groeifactor week 5 – Positief leren denken, energie en opladen
♧ Groeifactor week 6 – Spread the love, vriendschap en familie

Live, love & laugh  ♥

Wanneer heb jij voor het laatst een echte lachbui gehad? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 9 reacties.

 1. Kelly

  Wat een heerlijke groeifactor! Ik vind het heerlijk om dingen te doen die ik zelf leuk vind dus lekker genieten bij de zonnebank, maar ook in mijn eentje een serie kijken omdat niemand anders die wil zien.
  Kelly onlangs geplaatst…Photodiary #132 Leuke pakketjes & ijsMy Profile

 2. Anouk

  Weer een heerlijke groeifactor! Ik vind het heerlijk om op een vrije avond lekker uitgebreid voor mezelf te koken en daarna pak ik een goed boek erbij voor de ultieme ontspanning.
  Anouk onlangs geplaatst…5 X Tijd voor jezelfMy Profile

 3. Sophie

  Yay, dit is er eentje die ik heel erg leuk vind! Ik kan zelf heel erg blijven hangen in mijn problemen, maar waneer iemand anders het moeilijk heeft, dan moet ik diegene kosten wat het kost opvrolijken. Als ik dat nou eens bij mijzelf probeer :’)
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #84 | Vakantie en NiceMy Profile

 4. Weer heel inspirerend om te lezen! De laatste weken heb ik wel echt plezier gehad, omdat ik het nu niet zo druk heb met school/werk of stage dus dan kan ik meer leuke dingen doen, dingen waar ik gelukkig van wordt. Mijn doel is om dit ook echt te blijven doen als de vakantie weer voorbij is.
  Liefs, Iris
  Iris | Todayslipstick onlangs geplaatst…Weekly Pictures #27: behangen, ijsjes en drankjesMy Profile

 5. Samen met mijn man kan ik echt lekker gek doen. Ook als ik op het werk ben is een grap met cliënten ook haast altijd aan de orde. Maar je hebt gelijk, het leven is al te serieus en plezier maken hoeft ook helemaal niets te kosten!
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Health Challenge: gezond de zomer uitMy Profile

 6. Maaike

  Wat een leuke blogpost weer! Ik heb genoeg leuke dingen deze week, dus die opdrachten worden niet zo moeilijk. :) Ik heb toevallig gisteren nog heel gek gedaan; ik ging met mijn nichtjes en zusje wandelen in het park en we zongen keihard liedjes over de regen en ik danste met mijn paraplu. ’s Avonds hebben we ook keihard meegeblèrd met liedjes van vroeger en we hadden de slappe lach om fragmenten uit oude dagboeken. Daar krijg je zo’n goed gevoel van!
  Maaike onlangs geplaatst…WIN: ‘Back to school’ StationerypakketjeMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge