Blog

Groeifactor week 7 – Plezier maken, lachen en gek doen


Why so serious? 
Het leven zit vaak genoeg vol zorgen, dilemma’s en onzekerheden. Toch is het de kunst om je te focussen op dat wat wel lukt, dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan zal ik niet ontkennen. Ik oefen ook nog elke dag om beter te leren om mij te concentreren op het goede; nobody’s perfect! Maar het lachen maakt het leven een stuk leuker en een glimlach is goud waard. Wanneer heb jij voor het laatst een lachbui gehad? Gezelligheid, lekker gek doen en plezier maken staan centraal in deze zevende week van Groeifactor, doe je mee? 
Tips week 7 

♧ Kan jij heel erg piekeren, je zorgen maken en lang blijven hangen in hetzelfde mwah-gevoel? Voor mij is het ook herkenbaar, maar ik doe dagelijks erg mijn best om daar niet in te blijven hangen en dat is nog steeds een uitdaging hoor. Ik denk dat we daarmee nooit zijn uitgeleerd, dus wees niet bang als je de eerste stap nog moet zetten we moeten immers allemaal ergens beginnen toch? Probeer te relativeren, los te laten en te genieten van het nu. Kijk om je heen en probeer echt je zintuigen in te zetten; te voelen, te ruiken, te zien… Zoom even goed in en vang de kleine lichtpuntjes om je heen. Je zult merken; als je meer lacht, lacht het leven je toe!

♧ Wanneer deed je voor het laatst eens lekker gek? Danste je door de plassen toen het regende, zong je lekker vals en hard onder de douche of playbackte je in de woonkamer? We worden weliswaar een dagje ouder, maar hoe fijn is het om even niet zo serieus te moeten zijn? Om de verantwoordelijkheden van je schouders te laten glijden en even vreemd en gek te doen? We just wanna have fun en ik hoop dat je jezelf de ruimte en tijd gunt om te ontspannen en even het kind in je naar boven te laten komen. Het zorgt niet alleen voor hilarische momenten, maar ook voor ontlading. Hup, vaker doen!

Uitdagingen week 7

♧ Het thema ‘humor’ staat centraal en jouw missie is om vandaag iemand een lachbui te bezorgen. Lachen is gezond én heel aanstekelijk, zo verspreiden we samen positiviteit! Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, deel een blunder met je vrienden, plaats een grappige foto op Instagram, trek een gek gezicht of tweet een mop (je kunt mij mentionen zodat ik deze kan retweeten, aangezien ik een mop-verslaafde ben). Life is better when you’re laughing! Lachen is heel goed voor je mentale gesteldheid en die lachrimpeltjes staan juist extra sexy!

♧ Het thema ‘plezier’ komt terug deze week en jouw missie is om deze week een moment van plezier te beleven én te geven. Voor velen is dit namelijk helaas niet vanzelfsprekend. De volle agenda, deadlines of andere verantwoordelijkheden nemen veel tijd in beslag, maar wat als je eventjes een moment voor jezelf had, waar beleef jij echt plezier aan? Hup, just do it! Word je blij van een bezoekje aan de kapper, naar de sauna, het strand, een marathon van je favo serie? Beleef plezier en geniet ervan. En hoe kan je iemand anders een plezier doen? Je kunt groots denken, maar het juist ook heel simpel houden. Bedenk wat jij graag ontvangt en geef het ook door aan de ander, deel geluk! Do more of what makes you happy!

Deze 10 weken staat mijn Facebookpagina By Dagmar Valerie in het teken van Groeifactor, like de pagina voor extra inspiratie, motivatie en tips! Klik hier als je nieuwsgierig bent naar het introductieartikel met meer informatie over Groeifactor. 

♧ Groeifactor week 1 – Terug naar de basis, detox en balans
♧ Groeifactor week 2 – Van jezelf houden en verbinding
♧ Groeifactor week 3 – Talent ontdekken en laten groeien
♧ Groeifactor week 4 – Uit je comfortzone stappen
Groeifactor week 5 – Positief leren denken, energie en opladen
♧ Groeifactor week 6 – Spread the love, vriendschap en familie

Live, love & laugh  ♥

Wanneer heb jij voor het laatst een echte lachbui gehad? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.