Blog

Groeifactor week 6 – Spread the love, familie en vriendschap

11821916_359410560896118_712747745_n

Making one person smile can change the world. Maybe not the whole world, but their world. Deze prachtige quote kwam ik tegen en hij is mij altijd bijgebleven. Anderen vooruit helpen is altijd mijn doel geweest met alles wat ik aanpak en in al mijn handelingen. Het is een soort levensstijl geworden, vooral omdat het helemaal niet veel moeite, geld of tijd hoeft te kosten om het verschil voor de ander te maken. Samen kunnen we het verschil nog groter maken door te groeien in de liefde en warmte die we geven. Do it today or regret it tomorrow!

Uitleg week 6 – Spread the love
Familie en vrienden zijn niet vanzelfsprekend, dat is wat we deze week mogen leren. We mogen dankbaar zijn voor het feit dat we door hen worden omringd, lang niet iedereen kan dit zeggen. Zo weet ik heel goed dat ik dagelijks lieve mensen om mij heen heb, maar het is de kunst om dit niet voor lief te nemen, maar je dankbaarheid om te buigen in liefde en warmte om te geven. Spread the love!  Door geluk en liefde te delen met anderen voel ik mij pas echt rijk!

Tips week 6 
Denk kleiner – Moet je niet meestal juist groter denken? Met in je achterhoofd het thema Spread the love is dat niet het geval. Durf juist kleiner te denken, het gaat om het gebaar en elke mini gift in de vorm van liefde, warmte, tijd en energie is al geweldig om te geven. Het gaat niet om de omvang van een gebaar, maar om het principe erachter.

Dankjewel – Worden je boterhammen voor je gesmeerd en doet iemand de was voor je? Of word je af en toe gebracht naar een vriend of vriendin met de auto? Spreek uit dat je dankbaar bent voor deze hulp, want dat scheelt jou tijd en energie die je weer ergens anders in kunt steken. Het is niet vanzelfsprekend dat iemand dit voor je doet en dan is het extra leuk als je je waardering ook toont.

Uitdagingen week 6
Delen en geven – Het thema ‘Spread the love’ staat centraal en jouw missie is om na te denken wat het hebben van familie/vrienden voor je betekent. Wie vormt je familie eigenlijk en wat doet het met je als je samen met hen bent? Is het je gezin die je familie noemt of bijvoorbeeld meer je vrienden? Of voelt het team op werk als een familie? En ken je misschien iemand die geen familie meer heeft of net ergens buiten valt? Nodig hem/haar uit erbij te komen, niemand hoeft er alleen voor te staan toch?  Deel jouw warmte, geluk en liefde zodat het zich kan vermenigvuldigen.

De 1 minuut-regel – We hebben een volle agenda en regelmatig haast, haast en nog eens haast. Maar wat als je iemand blij kunt maken in één minuut? Dan is het toch extra aantrekkelijk om het alsnog even tussendoor te doen? Hup, maak je moeder/ vader blij door even de vuilnis buiten te zetten of het aanrecht op te ruimen. Eén minuut klinkt heel kort, maar de meeste klusjes of bijdrages hoeven ook niet lang te duren. Zo breng je in één minuut een oudere echt wel naar de overkant van de straat of kan je de vogels eten geven, je bed opmaken of de planten water geven. Met bovenstaande voorbeelden kun je snel én makkelijk voor iemand meer betekenen, terwijl je je minimaal hoeft in te spannen. Extra leuk om dit dagelijks en regelmatig toe te passen, zodat je terug kunt kijken op een dag waarin je geeft en anderen vooruit helpt. Dit geeft voldoening en een boost om het vaker te doen, terwijl je voor de ander echt een verschil kunt maken. Kleine moeite en een groot plezier!

Deze 10 weken staat mijn Facebookpagina By Dagmar Valerie in het teken van Groeifactor, like de pagina voor extra inspiratie, motivatie en tips! Klik hier als je nieuwsgierig bent naar het introductieartikel met meer informatie over Groeifactor. 

♧ Groeifactor week 1 – Terug naar de basis, detox en balans
♧ Groeifactor week 2 – Van jezelf houden en verbinding
♧ Groeifactor week 3 – Talent ontdekken en laten groeien
♧ Groeifactor week 4 – Uit je comfortzone stappen
Groeifactor week 5 – Positief leren denken, energie en opladen

Leave footprints of love and kindness wherever you go  ♥

Pas je vanaf nu ook de 1-minuut regel toe? Geniet van het geven en delen, durf kleiner te denken en vooral te doen. Veel succes en plezier!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.