Blog

Groeifactor week 5 – Positief denken, energie en opladen

Groeifactor5Het is alweer tijd voor Groeifactor week 5! Kan je het voorstellen dat we al op de helft zijn? Wat vliegt de tijd toch voorbij, kan iemand even op ‘pauze’ klikken please? Deze nieuwe week zit vol stralende temperaturen én geeft energie! We gaan het namelijk hebben over positief denken, opladen, stralen en energie. Doe je gezellig mee? Op naar persoonlijke groei om dichterbij de persoon te komen die je graag wilt zijn. Je kunt het!

Uitleg week 5 – Positief denken, energie en opladen
Tijdens deze nieuwe week staat positief denken centraal. Dit is voor mij inmiddels vanzelfsprekend geworden om te doen, terwijl ik vroeger juist pessimistisch en niet zo opgewekt in het leven stond door omstandigheden. Daarom weet ik – ook al is het een lánge en pittige weg – dat het mogelijk is om positief te leren denken. Ik heb het immers zelf ervaren, maar vergis je niet: het heeft veel tijd en discipline nodig. Ook gaat het met vallen en opstaan, maar ook al val je tien keer; zorg dat je elf keer opstaat! En positief denken wordt beloond, want het trekt positiviteit aan! Het geeft energie en deze nieuwe week staat daarom in het teken van bewust worden hoe je denkt.

Mijn tips week 5
♧ Focus op wat lukt! – Negativiteit en teleurstellingen kan je niet vermijden in het leven, ook ik kreeg veel te voortduren (o.a. een lastige gezondheidssituatie en de vechtscheiding van mijn ouders) maar in plaats van mijzelf in een slachtofferrol te zetten besloot ik meer te waarderen wat wel haalbaar was en lukte. En dit was niet slechts een houding die ik aannam, nee dit streef ik sindsdien na in alles wat ik doe, denk en stop ik in al mijn handelingen. De focus leggen op positiviteit is nu automatisme geworden voor elk celletje in mijn lichaam en er is amper tot geen ruimte voor negativiteit (maar je moet natuurlijk wel realistisch blijven en vanuit je hart leven). En dit gaf energie! Energie die ik kon stoppen in mijn omgeving, anderen en mijzelf. Energie die ik kon stoppen in groei, geluk en warmte zodat het zich kon vermenigvuldigen. Mijn tip? Focus op wat lukt!

♧ Record glimlachen verbreken – Jezelf gelukkig maken zorgt ervoor dat je in een positieve flow komt, maar anderen blij maken werkt minstens zo aanstekelijk! Deel de positieve vibe en lach naar jezelf en anderen. Hup, maak een grapje, geef een compliment of glimlach random naar mensen op straat. Smile while you still have teeth! Hoeveel mensen heb jij vandaag al aan het lachen gemaakt? 

Uitdaging week 5 – Bewust worden van je denkpatroon
Iedereen denkt op zijn eigen manier en we delen bijvoorbeeld meningen waardoor we weten wat er bij de ander omgaat. Maar sta jij wel eens stil bij jouw eigen gedachtes en de manier waarop jij denkt? We pakken de stop-knop er even bij en gaan een moeilijke oefening aan, want denken doe je eenmaal snel op de automatische piloot. Ik bedoel, dat stemmetje in je hoofd babbelt immers non-stop door bij jou ook? De manier waarop dit gebeurt (positief of negatief) heeft veel invloed op wat je ermee doet en welke activiteiten je onderneemt. Door bewust te worden van je denkpatroon kan jij de gevolgen positief beïnvloeden en daarvoor is deze oefening en uitdaging voor deze nieuwe week: denk bewust na en sta stil bij hoe je oordeelt. Voorbeeld: je hebt het eten laten aanbranden en nu is je hele eten én avond verpest. Is deze gedachte terecht? Stiekem niet toch? Je kunt nog steeds een leuke avond hebben, maar dat het eten is mislukt drukt misschien even de stempel. De kunst is om oplossing gericht te gaan denken en er een draai aan te geven. Blijf niet hangen in dit (schuld)gevoel, maar doe er iets mee zodat je het positief kunt buigen. Hup die favo pizza in de oven (waar je toch al naar uit keek, geef toe!) en lekker ontspannen vanavond. Enjoy!

Deze 10 weken staat mijn Facebookpagina By Dagmar Valerie in het teken van Groeifactor, like de pagina voor extra inspiratie, motivatie en tips! Klik hier als je nieuwsgierig bent naar het introductieartikel met meer informatie over Groeifactor. 

♧ Groeifactor week 1 – Terug naar de basis, detox en balans
♧ Groeifactor week 2 – Van jezelf houden en verbinding
♧ Groeifactor week 3 – Talent ontdekken en laten groeien
♧ Groeifactor week 4 – Uit je comfortzone stappen

You can’t live a positive life with a negative mind ♥

Durf jij risico’s te nemen en uit je comfortzone te stappen? Of vind je dat spannend?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.