Blog

Groeifactor week 1 – Terug naar de basis, detox en balans

IMG_5456

De zomer staat voor de deur en voor mij betekent dat een heerlijk seizoen vol stralende momenten, maar ook bewustwording, opladen en rust. Elke zomer neem ik de tijd om na te denken over waar ik nu sta, waar ik naartoe wil en wat ik daarvoor nodig heb. Het is tijd voor Groeifactor, dé zomerse challenge om 10 keer gelukkiger te worden dan je nu bent! Het is gratis en je kunt de artikelen lezen ter inspiratie voor je eigen groei op het gebied dat jij voor ogen hebt. In week 1 staat Terug naar de basis centraal met hierbij balans, detox, fit en gezondheid. Voel je vrij, pak de lessen eruit die jij van toepassing vindt en die bij je aansluiten. Enjoy! 

Uitleg week 1
Ik zou willen dat ik na de eerste week gelijk zou kunnen zeggen dat ik 10 keer gelukkiger zal worden dan ik nu ben. Maar laten we vooral de tijd en ruimte nemen om te kunnen groeien, daarvoor is het nodig om juist te beginnen met de basis. Hoe zit dat bij jou? Voel jij je in balans en zit je lekker in je vel? Klopt alles in je leven en loopt het naar verhouding en verwachtingen? Bij mij is dat láng niet altijd zo als ik even eerlijk mag zijn. Juist die basis en balans zijn ver te zoeken na een hectische en drukke periode. In de zomer neem ik dan ook graag even gas terug om de basis en de balans te vinden in het dagelijkse. Ik neem ook tijd om op te laden en reserves op te bouwen. Ik probeer te (her)ontdekken wat mij energie geeft en het allerlastigste: het toepassen van de ontdekkingen die ik doe. Want stiekem is het veel makkelijker om tips te geven en te lezen dan er daadwerkelijk iets mee te doen…

Mijn tips
Wist je dat ik… Aan deze tips zelf ook hard ga werken, omdat ik actief deelneem aan Groeifactor? Ook heb ik de onderwerpen van de weken inclusief de bijbehorende tips voorgelegd aan een lezerspanel die de tips als herkenbaar, confronterend en handig hebben bestempeld. Het zijn wellicht geen nieuwe theorieën, invalshoeken of superspeciale methodes, maar het maakt je weer even bewust en dat is al een mooie stap vooruit.

♧ Fit, een goede gezondheid en de basis – Reserves opbouwen doe je niet zomaar, dat kost tijd en je moet investeren in jezelf. De basis bestaat uit geven en nemen en uit je eerste levensbehoeftes die soms door een volle agenda naar de achtergrond verdwijnen. Begin bij het begin door aan deze behoeftes aandacht te besteden en bewust te worden van de gevolgen als je dit doet. Eet, drink en slaap je goed? Beweeg je voldoende? Dan voel je je immers een stuk energieker, fitter én sterker. Denk bij elke handeling weer even na waarom je dit doet, deel bewuster je tijd in en probeer met meer aandacht te leven in het nu. Dwaal je af? Geen probleem, dat hoort erbij! Elke poging is weer een stapje vooruit, nietwaar? Zorg goed voor jezelf!

♧ Doe elke dag iets wat je energie geeftEnjoy life! Door te doen wat je energie geeft ga je stralen en krijg je de gelegenheid om op te laden. Ga lekker naar buiten, pak een boek, geniet van het sporten en bewegen, klets bij met vrienden… Creëer een moment op de dag waardoor jij op kunt laden en van kunt genieten. Soms is hier minder tijd voor dan op een andere dag, maar als je elke dag iets hebt om naar uit te kijken en waar je ultiem door kunt genieten dan geeft het energie. Dit zorgt ervoor dat je dagelijkse meer in balans komt!

♧ Detox yourself –  Detoxen betekent het zuiveren van je lichaam, maar ook mentaal kan je je lichaam schoonmaken door je hoofd te legen, de lasten van je schouders te vegen en problemen op te ruimen. Je bevrijdt jezelf op deze manier van extra gewicht en ballast, waardoor je weer de focus kunt leggen op de activiteiten die prioriteit hebben. Bedenk voor jezelf met alles wat er op je pad gaat komen of je het de moeite waard vindt om aandacht, tijd en moeite eraan te besteden: je kunt het immers maar één keer uitgeven.

Uitdagingen week 1 
Deze eerste week geef ik je twee opdrachten mee die misschien niet heel erg moeilijk lijken, maar dat hoeft juist niet. Het is extra leuk dat de opdrachten toegankelijk en realistisch zijn, en je moet het natuurlijk wel zélf nog even omzetten naar het toepassen en doen. Pak je notitieboekje erbij en maak de volgende zin af: Deze activiteiten geven mij energie… Waardoor voel je je blij? Wanneer betrap jij jezelf op een glimlach op je gezicht? Wat vind je zó leuk dat je er niet mee kunt stoppen (verslavend fijn!)? Dit zijn activiteiten waardoor jij kunt opladen en die energie geven! Zorg er de komende tijd voor dat je elke dag minstens één activiteit van dit lijstje kunt doen, of je het nu druk hebt of niet. Hou je bijvoorbeeld van bewegen, fotograferen, afspreken met vrienden, koken of lezen? Plan dit moment speciaal even in je agenda, maak er ruimte voor en geniet van deze tijd al is het elke dag ‘slechts’ een kwartiertje, het is wel jóuw oplaadmomentje!

Creëer een nieuwe goede gewoonte waardoor jij extra blij gaat worden over jezelf.  Er schieten gelijk duizend voornemens door mijn hoofd waarvan ik vind dat ik ze echt móet oppakken (minder suikers eten, vaker naar buiten, meer fruit eten, meer lezen, zelf koken, vaker sporten, eerder naar bed etc.). Het is juist de kunst om je op één goede, nieuwe gewoonte te focussen zodat het wel goed gaat en deze te realiseren. Je moet ergens beginnen nietwaar? De keuze is reuze, maar ik kies voor elke dag een half uurtje beweging. Sinds de verhuizing is dit erg naar de achtergrond verdwenen terwijl het zo belangrijk is voor mijn gezondheid. Maak het voor jezelf niet te ingewikkeld, bedenk waarom je deze goede gewoonte wilt doorvoeren, pas het consequent toe én wees trots op jezelf: je bent een stapje dichterbij de persoon die je wilt zijn en dat heb je zelf gedaan!

If you don’t like where you are, move. You’re not a tree!

Deze 10 weken staat mijn Facebookpagina By Dagmar Valerie in het teken van Groeifactor, like de pagina voor extra inspiratie, motivatie en tips! Klik hier als je nieuwsgierig bent naar het introductieartikel met meer informatie over Groeifactor. 

Welke nieuwe goede gewoonte zou jij willen toepassen in je leven? Welke activiteit geeft jou energie? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.