Groeifactor – 10 weken, 10 uitdagingen, 10 keer gelukkiger

Groeifactor – 10 weken, 10 uitdagingen, 10 keer gelukkiger

GroeifactorBehoefte aan rust, ruimte en geluk? Zin in persoonlijke groei, bewustwording en sprongen vooruit? Doe deze zomer mee met Groeifactor! In 10 weken 10 keer gelukkiger? Ja, je leest het goed! Groeifactor is dé nieuwe rubriek waar ik de laatste tijd veel uurtjes in heb gestopt achter de schermen en nu is het zover! De zomer staat voor de deur en voor mij betekent dat een heerlijk seizoen vol stralende momenten, maar ook bewustwording, opladen en rust. Het is er bij mij ingeslopen: elke zomer neem ik de tijd om na te denken over waar ik nu sta, waar ik naartoe wil en wat ik daarvoor nodig heb. Ik neem de tijd voor persoonlijke groei, neem mijn gedrag onder de loep, pak mijn bucket list erbij en maak vrolijke plannen en geniet. Zin om mee te doen? Dan gaan we samen aan de slag en kunnen we elkaar inspireren!

Wat is het doel en wat gaan we doen?
Elke maandag komt er 10 weken lang, tot aan september omdat dan voor velen het oude ritme weer wordt opgepakt,  een artikel online vanuit deze rubriek: Groeifactor. We gaan samen aan de slag en helpen elkaar met handige tips, tricks en ervaringen. Want juist door het met elkaar te delen, kan je extra groeien! Wat het doel is? Om op persoonlijk vlak een mooie stap vooruit te maken in de richting die jij voor ogen hebt. Of dat nu op het gebied van kennis, sociale activiteiten, inzicht, lef, creativiteit, zelfvertrouwen, werk, studie of sport is: het maakt niet uit. Als jij er gelukkig van wordt, dan is dat jouw doel en wij kunnen je erbij helpen. Het mooie aan groeifactor? De tips en tricks die voorbij komen, zijn op elk gebied van toepassing! En hou je je aan de 10 uitdagingen? Dan voel je je na deze 10 weken daadwerkelijk 10 keer gelukkiger. Doe je mee met Groeifactor? 

Hoe doe je mee?
Door een mooi notitieboekje erbij te pakken en een fijn schrijvende pen (of je gebruikt je mobiele kladblok) en vijf minuten vrij te maken om de artikelen van deze rubriek Groeifactor te lezen. Is dat alles? Eigenlijk wel, maar je zult merken dat je met jouw gedachtes er wellicht langer mee bezig zult zijn. Het fijne aan deze rubriek? Je kunt er zelf uithalen wat jij graag wilt, afhankelijk van de tijd, moeite en energie die je erin wilt steken. Mijn tip: hard werken wordt beloond en als je heel graag wilt groeien dan ga je dat bereiken, als je maar wilskracht toont. Je staat er niet alleen voor, we kunnen elkaar volgen middels de hashtag #Groeifactor op Twitter, maar je kunt ook motiverende en inspirerende quotes delen op Instagram met #Groeifactor! En als je tips en tricks in de comments achterlaat, kan je andere lezeressen ook helpen door jouw ervaringen, dankjewel alvast!

Maar wat is Groeifactor eigenlijk?
Je kunt Groeifactor zien als een zomerse challenge met daarin 10 workshops die je helpen om jezelf op persoonlijk vlak te detoxen. Je laat de hectiek van het dagelijkse even los en gaat aan de slag met verschillende onderwerpen die een bijdrage zullen leveren aan jouw geluk en persoonlijke groei. Het is gratis en je kunt de artikelen lezen ter inspiratie voor je eigen groei op het gebied dat jij voor ogen hebt. Er komen 10 onderwerpen met daarbij 10 uitdagingen voorbij die jij kleur kunt geven op de manier die je aanspreekt. Voel je vrij, pak de lessen eruit die jij van toepassing vindt en die bij je aansluiten. Deze onderwerpen brengen we extra onder de aandacht:

Week 1 – Terug naar de basis – Balans, detox, fit en gezondheid
Week 2 – Verbinding – Van jezelf houden en luisteren naar je gevoel
Week 3 – Talent – Ontdekken en laten groeien
Week 4 – Comfortzone – Lef, moed en dapper zijn
Week 5 – Energie – Opladen, positiviteit, loslaten en stralen
Week 6 – Spread the love – Familie en vriendschap
Week 7 – Plezier – Lachen, gezelligheid en gek doen
Week 8 – Dankbaarheid – Geluk, voelen en ervaren
Week 9 – Gewoontes – Patronen, gedrag en ritme
Week 10 – Groei – Oud versus nieuw, doelen en ambities

Elke zomer hou ik een notitieboekje bij en besluit ik na lang wikken en wegen, schrijven en nadenken wat ik graag na de zomer wil oppakken en hoe ik gelukkiger kan worden dan ik nu al ben (en dat terwijl ik echt heel erg blij ben in het nu en het leven voluit beleef). Niet uit ontevredenheid, maar met het oog op persoonlijke groei, zin om bewuster te leven, dichterbij mijzelf en omgeving te staan en om weer met een frisse blik te kijken waar ik nu sta, waar ik naartoe wil en wat ik daarvoor nodig heb. Het is tijd voor Groeifactor!

Don’t go through life, grow through life!

Deze 10 weken staat mijn Facebookpagina By Dagmar Valerie in het teken van Groeifactor, like de pagina voor extra inspiratie, motivatie en tips!

10 weken, 10 uitdagingen, 10 keer gelukkiger. Doe jij mee met Groeifactor?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 53 reacties.

 1. Wauw, wat leuk zeg dat je dit hebt bedacht… ik was al benieuwd waar je zo mee bezig was. Als ik zo de uitdagingen lees vind ik het nogal wat, maar ik ga het er zeker op wagen. Helemaal nu ik alles compleet overweldigend vind, kan ik wel zoiets gebruiken. xxx Lucinda
  Lucindainwonderland onlangs geplaatst…Wat Ik Tot Nu Toe Heb Geleerd Van BloggenMy Profile

 2. Amy

  Wat een bijzonder initiatief Dagmar! Ik doe graag mee, omdat ik heel benieuwd ben naar je invulling van dit project. Veel succes en plezier!
  Amy onlangs geplaatst…New in: MacBook AirMy Profile

 3. Joyce

  Dit kan ik zo goed gebruiken nu! Ik zou vaker mijn notitieboekje erbij moeten pakken. Ik ben benieuwd naar deze mooie nieuwe rubriek Dagmar!
  Joyce onlangs geplaatst…Ik ben bang voor mijn dromenMy Profile

 4. Deisy

  Echt heel gaaf project heb je opgezet zeg meis <3 Ik weet zeker dat je op deze manier zoveel meiden vooruit kunt helpen die even vast zitten en niet weten hoe ze dingen moet aanpakken. Bewustwording is echt een prachtig goed en mooi dat jij hier een bijdrage in wilt leveren. Je bent topper! X
  Deisy onlangs geplaatst…5 positieve must read artikelen uit de oude doosMy Profile

 5. Frauke

  He wat een ontzéttend leuk idee en wat een vette nieuwe rubriek! I’m in! Ik wil heel graag meedoen, ik ben al benieuwd naar je artikelen :D. Klinkt als een mooie manier om even stil te staan zo op de maandagochtend! X
  Frauke onlangs geplaatst…Recept: zoete frappuccino à la StarbucksMy Profile

 6. Leonie

  Wauw Dagmar, wat een mooi idee. Het komt voor mij ook echt op een punt in mn leven dat ik dit nodig heb. Ik doe zeker mee!

 7. Ariane

  Wat een mooi initiatief! Ik doe zeker mee, ben benieuwd wat je ons te vertellen heb en wat het mij zal brengen. You go girl!
  Ariane onlangs geplaatst…Film releases: juliMy Profile

 8. Kim

  Wat een leuk idee! Ik doe mee. :)
  Ben heel benieuwd naar alle posts hierover.
  Liefs
  Kim onlangs geplaatst…NagellakMy Profile

 9. Ise

  Ik heb altijd een beetje hetzelfde in de zomer, maar toch ga ik meedoen! Super leuk idee.
  Ise onlangs geplaatst…DiaryMy Profile

 10. Lesley

  Ik doe zeker mee! Je weet nooit wat voor moois het je kan brengen! Die leuke notitieboekjes heb ik genoeg dus kom maar op :-)
  Lesley onlangs geplaatst…Een totale make-over!My Profile

 11. Denise

  Wat een prachtige ideeën heb je toch. Mijn doel voor deze zomer is ook om meer uit mezelf naar boven te halen en proberen te genieten van alle mooie dingen. Ik denk dat deze uitdagingen daar zeker bij helpen. Ik ben heel benieuwd! <3

 12. Saar

  Prachtig initiatief Dagmar! Ik volg het zeker en doe mee waar mogelijk. Het blijft hier voorlopig even hectisch druk, Hahaha!
  Saar onlangs geplaatst…Helweek?My Profile

 13. Fleur

  Wat klinkt dit onwijs interessant!
  Ik ga dit zeker in de gaten houden, leuk!

 14. Nicole

  Lieffie, ik ben zo benieuwd hiernaar. Dit komt echt op het juiste moment. Ik moet en zal hieraan meedoen, help mij om mee te doen want soms heb ik de neiging om voortijdig te stoppen!
  Nicole onlangs geplaatst…Water en zand, oftewel modderdag!My Profile

 15. Inge

  Wat heb je weer iets ontzettend gaafs bedacht zeg! Ik vind het nu al bewonderenswaardig en het is nog niet eens van start gegaan! :)
  Inge onlangs geplaatst…10 Food ConfessionsMy Profile

 16. Yara

  Ik ga zeker meedoen chick, echt gaaf dat je dit gaat opzetten!

 17. Marijke

  Count me in! Top Dagmar, heel goed idee. Past goed bij mij persoonlijk en bij de boeken in mijn fonds :) ik ga aanvullen met de dingen die Mallika Chopra schrijft in haar nieuwe boek over leven met intentie, echt prachtig! (en geeft mij bovendien een goede reden om te starten met bloggen )

 18. Lilian

  Ik ben net een stukje aan het bloggen over de Groeifactor & ik bedenk me ineens dat het heel handig zou zijn als je bij dit stuk mensen meteen doorstuurt naar week 1, dan naar week 2 etc. Nu staat er alleen een verwijzing naar de vorige post, niet naar de volgende. Is handig voor mensen die nog gaan beginnen :-)
  Lilian onlangs geplaatst…To-Do Summer 2015My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge