Blog

Groeifactor – 10 weken, 10 uitdagingen, 10 keer gelukkiger

GroeifactorBehoefte aan rust, ruimte en geluk? Zin in persoonlijke groei, bewustwording en sprongen vooruit? Doe deze zomer mee met Groeifactor! In 10 weken 10 keer gelukkiger? Ja, je leest het goed! Groeifactor is dé nieuwe rubriek waar ik de laatste tijd veel uurtjes in heb gestopt achter de schermen en nu is het zover! De zomer staat voor de deur en voor mij betekent dat een heerlijk seizoen vol stralende momenten, maar ook bewustwording, opladen en rust. Het is er bij mij ingeslopen: elke zomer neem ik de tijd om na te denken over waar ik nu sta, waar ik naartoe wil en wat ik daarvoor nodig heb. Ik neem de tijd voor persoonlijke groei, neem mijn gedrag onder de loep, pak mijn bucket list erbij en maak vrolijke plannen en geniet. Zin om mee te doen? Dan gaan we samen aan de slag en kunnen we elkaar inspireren!

Wat is het doel en wat gaan we doen?
Elke maandag komt er 10 weken lang, tot aan september omdat dan voor velen het oude ritme weer wordt opgepakt,  een artikel online vanuit deze rubriek: Groeifactor. We gaan samen aan de slag en helpen elkaar met handige tips, tricks en ervaringen. Want juist door het met elkaar te delen, kan je extra groeien! Wat het doel is? Om op persoonlijk vlak een mooie stap vooruit te maken in de richting die jij voor ogen hebt. Of dat nu op het gebied van kennis, sociale activiteiten, inzicht, lef, creativiteit, zelfvertrouwen, werk, studie of sport is: het maakt niet uit. Als jij er gelukkig van wordt, dan is dat jouw doel en wij kunnen je erbij helpen. Het mooie aan groeifactor? De tips en tricks die voorbij komen, zijn op elk gebied van toepassing! En hou je je aan de 10 uitdagingen? Dan voel je je na deze 10 weken daadwerkelijk 10 keer gelukkiger. Doe je mee met Groeifactor? 

Hoe doe je mee?
Door een mooi notitieboekje erbij te pakken en een fijn schrijvende pen (of je gebruikt je mobiele kladblok) en vijf minuten vrij te maken om de artikelen van deze rubriek Groeifactor te lezen. Is dat alles? Eigenlijk wel, maar je zult merken dat je met jouw gedachtes er wellicht langer mee bezig zult zijn. Het fijne aan deze rubriek? Je kunt er zelf uithalen wat jij graag wilt, afhankelijk van de tijd, moeite en energie die je erin wilt steken. Mijn tip: hard werken wordt beloond en als je heel graag wilt groeien dan ga je dat bereiken, als je maar wilskracht toont. Je staat er niet alleen voor, we kunnen elkaar volgen middels de hashtag #Groeifactor op Twitter, maar je kunt ook motiverende en inspirerende quotes delen op Instagram met #Groeifactor! En als je tips en tricks in de comments achterlaat, kan je andere lezeressen ook helpen door jouw ervaringen, dankjewel alvast!

Maar wat is Groeifactor eigenlijk?
Je kunt Groeifactor zien als een zomerse challenge met daarin 10 workshops die je helpen om jezelf op persoonlijk vlak te detoxen. Je laat de hectiek van het dagelijkse even los en gaat aan de slag met verschillende onderwerpen die een bijdrage zullen leveren aan jouw geluk en persoonlijke groei. Het is gratis en je kunt de artikelen lezen ter inspiratie voor je eigen groei op het gebied dat jij voor ogen hebt. Er komen 10 onderwerpen met daarbij 10 uitdagingen voorbij die jij kleur kunt geven op de manier die je aanspreekt. Voel je vrij, pak de lessen eruit die jij van toepassing vindt en die bij je aansluiten. Deze onderwerpen brengen we extra onder de aandacht:

Week 1 – Terug naar de basis – Balans, detox, fit en gezondheid
Week 2 – Verbinding – Van jezelf houden en luisteren naar je gevoel
Week 3 – Talent – Ontdekken en laten groeien
Week 4 – Comfortzone – Lef, moed en dapper zijn
Week 5 – Energie – Opladen, positiviteit, loslaten en stralen
Week 6 – Spread the love – Familie en vriendschap
Week 7 – Plezier – Lachen, gezelligheid en gek doen
Week 8 – Dankbaarheid – Geluk, voelen en ervaren
Week 9 – Gewoontes – Patronen, gedrag en ritme
Week 10 – Groei – Oud versus nieuw, doelen en ambities

Elke zomer hou ik een notitieboekje bij en besluit ik na lang wikken en wegen, schrijven en nadenken wat ik graag na de zomer wil oppakken en hoe ik gelukkiger kan worden dan ik nu al ben (en dat terwijl ik echt heel erg blij ben in het nu en het leven voluit beleef). Niet uit ontevredenheid, maar met het oog op persoonlijke groei, zin om bewuster te leven, dichterbij mijzelf en omgeving te staan en om weer met een frisse blik te kijken waar ik nu sta, waar ik naartoe wil en wat ik daarvoor nodig heb. Het is tijd voor Groeifactor!

Don’t go through life, grow through life!

Deze 10 weken staat mijn Facebookpagina By Dagmar Valerie in het teken van Groeifactor, like de pagina voor extra inspiratie, motivatie en tips!

10 weken, 10 uitdagingen, 10 keer gelukkiger. Doe jij mee met Groeifactor?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.