Blog

Groeifactor #10 – Elke dag steeds beter

Elke zomer hou ik een notitieboekje bij en besluit ik na lang wikken en wegen, schrijven en nadenken wat ik graag na de zomer wil oppakken en hoe ik gelukkiger kan worden dan ik nu al ben (en dat terwijl ik echt heel erg blij ben in het nu en het leven voluit beleef). Niet uit ontevredenheid, maar met het oog op persoonlijke groei, zin om bewuster te leven, dichterbij mijzelf en omgeving te staan en om weer met een frisse blik te kijken waar ik nu sta, waar ik naartoe wil en wat ik daarvoor nodig heb. Daarom besloot ik #Groeifactor in het leven te roepen om samen persoonlijke groei te realiseren aan de hand van tips en uitdagingen. Tijd om terug te blikken: de oude versus de nieuwe ik. 

Don’t go through life, grow through life!
Dit is mijn favoriete motto waardoor ik zin krijg om sprongen te maken en de energie krijg om aan de slag te gaan. Tien weken geleden besloot ik om, zoals elke zomer, te werken aan persoonlijke groei. Even weer bewust naar de kern en de basis om aan mijzelf te werken, om weer een stapje dichter bij de persoon te komen die ik graag zou willen zijn. En met terug naar de basis, bedoel ik écht even een stapje terug. Dit kan door het kijken naar je kernwaarden, je behoeftes en waar je energie van krijgt. Maar ook een stapje verder door te kijken waar je graag naartoe wilt en waar je gelukkig van wordt. Elke week hebben we samen gewerkt aan de hand van nieuwe uitdagingen en tips en ik hoop dat je mooie talenten, eigenschappen en kanten van jezelf mocht ontdekken. Dat je trots bent op de persoon die je nu bent. En dat je beseft dat je niet perfect hoeft te zijn, maar dat het elke dag steeds beter zal gaan.

Wat nu? 
Ik hoop dat je elke dag dicht bij jezelf mag en kan blijven. De drukte sluipt er stiekem snel weer in en dat is niet erg, want dat behoort ook tot het dagelijkse. Maar ik hoop van harte dat je ook elke dag kunt blijven leren. Over je omgeving, over de mensen om je heen en over jezelf. En als je dan even minder blij bent met een gewoonte die erin is geslopen, dat je dan de kracht hebt om door te zetten en deze gewoonte te kunnen doorbreken. Want ik weet zeker dat je ontzettend sterk bent, sterker dan je denkt. Elke dag zit vol kansen om te leren en de ervaringen, belevenissen en mogelijkheden laten ons groeien tot de personen die we nu mogen zijn. Je bent mooi zoals je bent en ik wil je graag de laatste uitdaging meegeven van deze Groeifactor challenge.

Tip – Steeds beter
Ook ik blijf elke dag leren, ik ben nog láng niet uitgeleerd en ben heel blij dat ik mijzelf steeds een beetje leer kennen. Op dit moment lees ik elke dag een stukje uit het nieuwste boek van mijn grote voorbeeld Gretchen Rubin. Haar nieuwste boek Steeds beter is recent in Nederland verschenen en dit boek gaat over het veranderen van je gewoontes met als gevolg het veranderen van je leven. Gewoonten vormen het onzichtbare raamwerk van ons bestaan. Over sommige denken we niet eens meer na, terwijl andere ons soms veel moeite kosten om vol te houden. Steeds beter leert je hoe je je gewoonten kunt leren begrijpen en indien nodig ook aan kunt passen. Of je nu meer wilt slapen, een project wilt afronden, gezonder wilt gaan leven of nu echt wilt stoppen met te vaak naar je mobieltje staren: goede gewoonten kunnen je helpen. Steeds beter geeft je de handvatten om direct zelf aan de slag te gaan. Het boek sluit heel mooi aan op de afgelopen weken aan tips en uitdagingen, echt een aanrader!

Uitdaging – Make the rest of your life, the best of your life
Niet elke dag loopt zoals je graag zou willen, niet elke dag is jouw lievelingsdag waarbij je met een glimlach van oor tot oor met confetti strooit. Gelukkig is dat ook niet nodig en wordt dit ook niet van je verwacht. Ik hoop dat je je eigen dromen kunt realiseren en dat je elke dag, zonder een masker op, jezelf kunt laten zien en je kunt handelen vanuit je hart. Ik gun het je van harte, want je bent ontzettend dapper en sterk en ik geloof erin dat jij op een dag komt op de plek waar je graag zou willen staan. Onder één voorwaarde: als jij ook in jezelf gelooft.

♧ Groeifactor week 1 – Terug naar de basis, detox en balans
♧ Groeifactor week 2 – Van jezelf houden en verbinding
♧ Groeifactor week 3 – Talent ontdekken en laten groeien
♧ Groeifactor week 4 – Uit je comfortzone stappen
Groeifactor week 5 – Positief leren denken, energie en opladen
♧ Groeifactor week 6 – Spread the love, vriendschap en familie
Groeifactor week 7 – Plezier maken en gek doen
Groeifactor week 8 – Ben jij elke dag dankbaar?
Groeifactor week 9 – Gewoontes doorbreken

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.