Blog

GROEI – Wat zou jij nog willen leren?

Mijn mooiste momenten van 2015 aan het opschrijven... Wat was jouw hoogtepunt? Ons nieuwe huis en de verloving staan op de eerste plek ❤️ Natuurlijk mogen de onvergetelijke reisjes (inclusief buikpijn van het lachen) met lieve @annesolveignl niet ontbreken en de waanzinnige vakantie naar Thailand En het krijgen van een vast contract was ook een magisch moment... Ik denk nog even door, wat een jaar vol hoogtepunten! #storybooks #love #happy #happiness #year #positive #engaged #isaidyes

What we learn with pleasure, we never forget. Deze quote zweefde nog lang in mijn hoofd nadat ik het had gelezen, het is echt een pareltje. Deze quote zette mij aan het denken; als we ons met plezier in een thema kunnen verdiepen die ons aanspreekt en we hier warm van worden, dan geven we de lessen ook vol enthousiasme door. We vergroten de kennis én passen het met sprankeling toe. Maar waar word ik nu warm van en op welke gebieden zou ik nog graag willen groeien? All things grow with love!

Waar krijg je energie van?
Een vraag die niet gemakkelijk te beantwoorden is, als je het nog moet ontdekken. Maar als je het wel weet, kan je ook beter beoordelen wat je aanspreekt. Ik probeer mij elke dag te richten op wat energie geeft en waar ik gelukkig van word. Natuurlijk zitten er dan genoeg activiteiten bij die niet zo stralend en sprankelend zijn, maar deze horen wel bij het dagelijkse leven en kan ik eenmaal niet vermijden. Deze activiteiten doe je ter ondersteuning van al het leuks waar je wél warm van wordt. En soms is het extra fijn om even niet te kiezen voor iets waarvan je weet dat bij je past, maar je even buiten je comfortzone te oriënteren. This is where the magic happens!

Op welke manier kan je je verdiepen?
Op dit moment heb ik ervoor gekozen om vooral te leren door te ervaren. Afgelopen jaren heb ik tijdens mijn studie veel kennis mogen absorberen als een spons, daar genoot ik volop van. Maar toen de vraag kwam of ik verder zou willen studeren, koos ik toch voor de praktijk. Er kwam een geweldige kans op mijn pad én ik was er echt aan toe om de opgedane kennis toe te passen. Leren wordt vaak gezien als iets wat je op een school, opleiding of uit boeken doet; praktijk ervaring is ook goud waard. Door te doen, kan je ontzettend veel kennis vergaren. Maar ook als je in je vrije tijd naar een voorstelling gaat, je je mengt in discussies, je presentaties geeft, je in de keuken gaat staan om te bakken… Alles kan als je maar wilt, kies altijd voor datgene wat goed voelt. Leren staat voor groei of dit nu op het gebied van werk, relatie, kookkunsten, creativiteit, sociale vaardigheden, huishouden of zelfs op het gebied van zelfvertrouwen is. De vorm is helemaal aan jou, er zijn mensen die heel graag leren door te luisteren naar tips van anderen. Ook kan je leren door zelf te proberen of door te imiteren; benut de vorm die bij je past om leerplezier te vergroten!

Hoe geef je de kennis door én terug?
Ik vind het ontzettend fijn om niet stil te blijven staan, maar te blijven groeien. Of dat nu werk gerelateerd is of juist meer in het huishouden of puur persoonlijk; in beweging blijven en stappen maken voelt goed. Elke dag krijg je kansen om je te ontwikkelen in de richting die je voor ogen hebt. Je kunt kiezen voor kennis, ervaringen en belevenissen en zelfs levenslessen. Als je maar open staat voor groei, vallen je vanzelf kansen op die je aan kunt pakken. Maar hoe mooi is het om deze lessen door te geven en elkaar te laten groeien? Ook daar leer je zelf van. Door bijvoorbeeld met elkaar in gesprek te gaan over ervaringen en tips uit te wisselen, word je samen sterker. Maak ruimte om de lessen, ervaringen en tips zelf toe te passen en geniet van het toevoegen van waarde en het creëren.

Don’t go through life, grow through life ♥ 

Wat zou jij nog graag willen leren? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.