Blog

Goede voornemens en je dromen beleven in 2017

bucketlist

lievermetlef-bucketlist-dagmar-valerie
Een nieuw jaar ligt voor ons om kleur te geven, heb jij al mooie plannen gemaakt? Hangen jouw lijstjes met goede voornemens ook al klaar? Mooie doelen en goede voornemens zijn heel fijn om te maken, maar de kunst is om deze te vertalen naar de praktijk. Durf jij je dromen te leven? Heel stiekem hebben we geen nieuw jaar nodig om dromen vast te stellen en hieraan te werken, je kunt er zelfs vandaag nog aan beginnen! 

Volgens verschillende onderzoeken is het bewezen dat, wanneer je een moodboard of lijstje maakt van je dromen en je deze op een handige plek legt waar je vaak langsloopt, deze dromen eerder werkelijkheid zullen worden. Hoe dit kan? Volgens diezelfde onderzoekers heeft het te maken met bewustwording. Je komt keer op keer in aanraking met je doelen, voornemens en dromen en zo werk je er toch bewuster naartoe. Het is de kracht van herhaling en doorzettingsvermogen. Toch lukt het veel mensen niet om daadwerkelijk van die dromen werkelijkheid te maken.

Wat vormt de drempel?
Is er iets waardoor je toch niet helemaal realistisch aan het denken bent? Of zijn er financiële, lichamelijke of mentale obstakels die je tegenhouden om van je dromen werkelijkheid te maken? Of blijf je liever dromen omdat het veiliger is? Ken je de quote dat de magie van het leven begint buiten je comfortzone? Het is echt niet gemakkelijk om die stap te zetten, maar als je het eenmaal hebt gedaan dan merk je dat dat veilige gebied heel erg prettig voelde, maar het onbekende zorgt voor avontuur, inspirerende ervaringen en mooie ontdekkingen. Je krijgt er echt veel moois voor terug!

Spijt heb je vaak pas als je iets niet hebt gedaan!
Ik hoop van harte dat je de moed ontvangt om de stappen te durven zetten die je graag voor ogen hebt. Dat je het pad mag bewandelen om straks te kunnen genieten van het uitzicht op de top waar je graag zou willen komen. Dat gun ik je van harte en ik geloof erin dat je het kunt. Vertrouw in jezelf en probeer de eerste stap te zetten. Juist de eerste is het lastigste, maar zet door en je merkt dat het wordt beloond. En lukt het even niet, geef dan niet op. Achter de bocht liggen immers nieuwe kansen en mogelijkheden die je vast en zeker niet zou willen missen. Durf te dromen, groot en klein, en ik blijf wensen dat al je dromen uit zullen komen. Geniet van dit mooie avontuur en leef je dromen!

lievermetlefZou je meer willen weten over positief denken, het leven voor de volle 100% leven, je hart volgen en je kwetsbaar opstellen? In mijn boek Liever met lef staan motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Klik hier voor het e-book. Veel leesplezier!

Welke goede voornemens en dromen hoop jij te (be)leven in 2017? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.