Blog

Mijn goede voornemens voor 2018

Processed with VSCO with hb1 preset

Welkom in 2018! Een nieuw, fris jaar ligt voor ons en ik hoop dat je vol energie, vertrouwen en in goede gezondheid 2018 in mag gaan. Voor ons liggen prachtige dagen om invulling te geven en ik hoop dat je veel plezier, warmte en liefde uit dit mooie jaar mag halen. Heb je al fijne plannen gemaakt? Maak van je dromen werkelijkheid! Ik heb goede voornemens opgesteld die ik in 2018 graag zou willen realiseren. Vandaag is mijn eerste dag als 26-jarige en ik ben onwijs verrast door mijn lieve mannen op mijn verjaardag. Om deze voornemens te laten slagen, ben ik gestart met de Purpuz Planner 2018. Misschien vind je het leuk om hier meer over te lezen? Dan schrijf ik er nog een apart artikel over waarin Jord (mijn man heeft er zelf ook één) en ik deze uitgebreid zullen reviewen. Deze planner helpt mij bij het bepalen, plannen en uitvoeren van nieuwe doelen waardoor mijn voornemens gaan slagen. Ik heb heel veel zin in 2018, lees je mee wat ik voor doelen en voornemens heb? 

Ik weet niet of jij graag werkt aan goede voornemens, maar ik vind het altijd fijn om terug te blikken hoe het jaar is verlopen en te kijken hoe ik mijzelf kan (ver)beteren. Dan denk ik weer even bewust na over wat mijn geluksmakers zijn, waar ik energie van krijg, of ik in balans ben en hoe ik mijn leven op een fijnere manier kan indelen. Natuurlijk valt het leven niet te plannen, maar ik geloof er wel in dat we er elke dag iets aan kunnen doen om het zinvoller te beleven. Een nieuw jaar met goede voornemens voelt voor mij aan als een soort schone lei en frisse start die je mag maken, terwijl je eigenlijk elke dag met goede voornemens kunt beginnen. Voor mij werkt het, vandaar dat ik hieronder met je deel waar ik nu sta en waar ik van droom om naartoe te gaan.

☆ Blijven leren en ontwikkelen – Ik hou van leren en persoonlijke groei, daarom heb ik besloten om in 2018 de cursus tot copywriter te gaan doen. In de tweede helft van dit jaar start ik met de opleiding tot life coach. Ook ondernemerschap is een vak waarin ik hoop te groeien en mijzelf in kan ontwikkelen. 2018 wordt een leerzaam jaar!

☆ Ontspullen – In 2016 en 2017 maakte ik al een fijne start met het fenomeen ontspullen, maar in 2018 wil ik hier grotere sprongen in gaan maken. Ontspullen zorgt voor minder prikkels en meer ruimte voor wat er echt toe doet. Bovendien creëer je overzicht en orde, maar je wordt ook omringd door spullen waar je daadwerkelijk energie van krijgt en die voor jou van betekenis zijn. Ook vind ik het een fijne gedachte dat je niet non-stop overbodige spullen aan het verplaatsen bent tijdens het schoonmaken, want je investeert kostbare tijd in producten die je niet eens de moeite waard vindt. Ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen in 2018 en kijk uit naar het toepassen van deze minimalistische levensstijl.

☆ Lekker blijven lezen – Ik twijfelde of ik een nieuw aantal boeken in 2018 als doelstelling zou noemen om te gaan lezen, maar het is wel een fijne stok achter de deur. Lezen is voor mij een fijne manier van ontspannen en even niets moeten. Ook in 2018 wil ik graag een boek per week aanhouden als dat haalbaar is, dit aantal heb ik in 2017 zelfs overtroffen en dat had ik echt niet verwacht. Ik wil alleen niet dat lezen gaat voelen als een verplichting, ook omdat ik het al veel doe voor mijn werk bij de uitgeverij. Vandaar de twijfels, maar anderzijds is het ook heel prettig om lekker te blijven lezen. Ik ga ervoor!

☆ Balans – Wilde plannen? Die heb ik niet voor 2018, ik geniet vooral van het dagelijkse en ben dankbaar als het een jaar mag worden waarin ik bewust(er) mag leven in het nu met mijn lieve gezin en dierbaren. En daar horen nieuwe hobby’s bij, waaronder mediteren, puzzelen, spelletjes, tekenen; lekker om het hoofd leeg te maken.

☆ Meer energie – In 2018 hoop ik te mogen werken aan meer energie en een fitter lichaam en geest. Bovenstaand voornemen draagt hier al aan bij, maar ik hoop ook een betere verdeling te kunnen maken tussen het hard werken en vrije tijd. Meer energie krijgen betekent namelijk ook nadenken en toepassen van ‘energiegevers’. Voor mij bijvoorbeeld reizen, de natuur in, mooie plekken ontdekken, mijzelf verzorgen, met vrienden en familie zijn… En natuurlijk meer uurtjes slapen en bewegen. En over dat bewegen gesproken, er staat weer 5 km kunnen hardlopen op de planning. Hardlopen was even weg vanwege mijn herstel na de zwangerschap, maar zou ik graag weer willen oppakken. Bovendien heb ik een geweldig slechte motivatiebron gevonden, maar het werkt wel; ik heb écht te leuke sportoutfits in de kast hangen om te laten liggen. Die moeten toch juist gebruikt worden?! Ik trek mijn sportschoenen alvast aan!

Ik hoop elke dag te kunnen werken aan mijzelf om onderdeel te mogen zijn van een gelukkig en gezond gezin. Ik heb veel vertrouwen dat 2018 een goed jaar voor ons zal worden en ik kijk uit naar alle herinneringen die we met elkaar mogen gaan maken. Ik wens je het aller allerbeste toe voor in 2018 en maak van je dromen werkelijkheid!

Heb jij goede voornemens voor 2018?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.