Blog

Goed voor jezelf zorgen, hoe doe je dat?

Zorg goed voor jezelf! We zeggen het zo snel en makkelijk als afsluiter, maar wat betekent goed voor jezelf zorgen eigenlijk? Welke betekenis geef jij het? En gun je het jezelf om goed te zorgen voor jouw lichamelijke en mentale gesteldheid? Waarom wel of waarom niet? En op welke manier geef je het invulling? Allemaal vragen om bij de kern te kunnen komen waardoor je vanaf nu nog beter voor jezelf gaat zorgen. Heel eerlijk, de ene keer lukt het mij beter dan de andere keer. Soms hangt dat af van externe factoren, soms simpelweg van de keuzes die ik heb gemaakt. Goed voor jezelf zorgen klinkt heel eenvoudig, maar welke betekenis geef jij eraan? Ik vertel je meer over mooie manieren om (nog) beter voor jezelf te zorgen. Niet vanaf morgen, maar vanaf nu. Lees én (vooral!) doe je mee?

Lichamelijk goed voor jezelf zorgen

Je weet het heel erg goed, je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig op zijn. Je moet er inderdaad goed voor zorgen, maar hoe geef je daar invulling aan? Op welke manier probeer je nu al goed voor jouw lichaam te zorgen? Misschien vind je het lekker om elke dag te douchen of haal je elke avond trouw jouw make-up van je gezicht. Of gun jij jezelf in de ochtend na het ontwaken meteen een glas water om goed te hydrateren. Of doe je rek en strek oefeningen zodat je de dag energieker mag beginnen. Op welke manier jij ook voor jouw lichaam zorgt, het is goed. Door te luisteren naar wat goed is voor jouw lichamelijke gesteldheid, kom je dichterbij jezelf te staan en leer je ook elke dag jezelf nog beter kennen. Voed jezelf in plaats van jouw lichaam te vullen en geniet van alle mooie kanten en kansen die jouw lichaam je geeft.

Mentaal goed voor jezelf zorgen

Als je moe bent, kan dat komen doordat je de vermoeidheid voelt in jouw lichaam, maar ook omdat je je mentaal moe kunt voelen. Je kunt energieker, scherper, warmer, liefdevoller en bewuster in het leven staan als je mentaal goed voor jezelf zorgt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor voldoende rustmomentjes waarbij je even geen prikkels en informatiestroom hoeft te ontvangen. Of dat je nog beter leert te leven in het nu waardoor nog meer mooie momenten en lichtpuntjes je op gaan vallen waar je energie van krijgt. En wat dacht je van jezelf voldoende uitdaging gunnen, maar ook slaap, cultuur, warmte, (zelf)liefde en focus? Dat je de flow mag ervaren en drukte niet jouw agenda overheerst. Goed voor jezelf zorgen begint bij het kiezen wat voor jou het beste is op dit moment. Daar is soms lef en moed voor nodig, maar je krijgt er de mooiste versie van jezelf voor terug!

Zorgen voor meer ontspanning, rust, ruimte en balans

Elke dag krijgen we de kans om weer een stapje beter te leren werken aan rust en ruimte voor onszelf. De ene dag gaat het ons gemakkelijker af dan de andere dag, maar het begint al bij het opstaan: gun jij jezelf negatieve of positieve gedachtes? Heb je een fijn moment ingelast voor jezelf waar je naar uit kunt kijken? Rek je je eens lekker en goed uit of begin je meteen gehaast aan de dag? Gun je jezelf een uurtje eerder naar bed of ‘moet’ je nog even blijven scrollen en typen? Je hoort het al; het heeft alles te maken met wat jij jezelf gunt. Wat heb je voor jezelf over? Of laat ik de vraag anders stellen: wat doe jij voor jouw vrienden en vriendinnen en wat gun jij hen? Het begint allemaal bij zelfliefde: je mag er zijn. Je bent meer dan goed genoeg en ook jij verdient de warmte, rust, liefde en ruimte om op te laden en te doen wat goed is voor jou. Stel jezelf niet langer uit, maar start nu door te kiezen waar jij blij van wordt en energie van mag ontvangen. Je kunt het!

Dagelijkse drukte

De dagelijkse hectiek maakt het lastig om jezelf op het prioriteitenlijstje te zetten, maar het is slechts een excuus. Het is een excuus zoals er zovelen zijn, als het niet dit smoesje is dan volgt er wel een andere. Voor jezelf zorgen is niet egoïstisch, je kunt er júist zijn voor anderen als je er ook voor jezelf bent. Als je opgeladen en energiek bent, maar ook lekker in je vel zit; dat is toch goud waard? Dan kan je de wereld aan! Ik hoop dat je dag in, dag uit mag kiezen wat goed is voor jou en dat je daar ook de ruimte en rust voor krijgt om er de invulling aan te geven waar jij energie van krijgt. Dat gun ik je van harte en ik wens je toe dat je lichamelijk en mentaal goed voor jezelf zorgt. De ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer, maar je kunt het. Nu en in de toekomst; zorg goed voor jezelf.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.