Help, ik ben mijn passie kwijt #gezocht
Merry Christmas ⭐️✨

Help, ik ben mijn passie kwijt #gezocht

Hoe vind ik mijn passie? Iemand een kant-en-klaar stappenplan om deze zoektocht te laten slagen? Hup, even in de magnetron opwarmen en klaar! Ik weet niet of er een handleiding is en/of deze überhaupt bestaat, maar wat ik wel kan delen is het feit dat je passie niet kunt afdwingen. Je kunt je er niet obsessief aan vastklampen dat je deze op korte termijn gaat vinden. Ga je ernaar zoeken? Dan rent het nog harder van je weg. Passie schijnt hét ingrediënt te zijn voor garantie om gelukkig en succesvol te leven. En willen we dat niet allemaal?

Lekker is dat!
Wachten? Dat klinkt niet erg efficiënt en effectief! Klopt, wachten is ook niet mijn sterkste kant, al helemaal niet als ik iets zo graag zou willen. Mijn ervaring is dat hoe harder je ernaar op zoek gaat, hoe moeilijker het zal zijn om passie te vinden. Zullen we teruggaan naar de basis? Want wat betekent passie voor jou eigenlijk? Is het een stukje bevlogenheid, hartstocht of juist iets wat je energie geeft? Extra moeilijk om passie dan van de ene op de andere dag af te dwingen. Voor mij vormt passie bijvoorbeeld de motor voor het dagelijkse en zit het dus in kleine dingen. Passie is de drijfveer om uit bed te springen en aan de slag te gaan. Zin hebben in het nu en in de toekomst. Let it go is niet alleen een herkenbaar nummer uit de Disneyfilm Frozen, maar ook nog een goede reminder om je niet vast te pinnen op het per se hebben van een passie. Want soms weet je niet goed waar je nu écht gelukkig van wordt,  ben je zoekende en vraag je je af waar je het stukje passie en plezier in het leven hebt gelaten.

Je bent niet de enige
Verzamel moed om jezelf even los te wringen van die overlopende agenda, blijf dichtbij jezelf en durf te luisteren naar je hart; ik weet zeker dat je dan al verder bent dan velen die met jou deze zoektocht aan zijn gegaan. De ‘vermist-posters’ ophangen is verspilde moeite, stel jezelf liever open op en geniet van nieuwe ervaringen en belevenissen die op je pad komen. Voor je het weet vergeet je de tijd, ben je enthousiast, bevlogen en voel je de energie stromen. Gefeliciteerd je hebt je passie (terug)gevonden!

Heb jij een passie of ben je nog zoekende? Deel je tips om je passie te vinden in de comments en help elkaar vooruit!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 22 reacties.

 1. Rosanne

  Mooi artikel!
  Ik heb niet één grote passie maar allemaal kleinere passies. Ik heb passie voor koken, voor zingen, voor praten (en doe dat ook het liefst zo veel mogelijk ;)) en voor het verpleegkundig vak (en dan vooal van het andere mensen kunnen helpen).
  Rosanne onlangs geplaatst…7x zo kom je nooit meer te laat!My Profile

 2. Dita

  Ik heb ook meerdere passies. Interieur, bloggen, koken. Misschien ook meer hobby’s te noemen hoor. En sinds ik mama ben geniet ik daar ook volop van!
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Februari 2016 #1My Profile

 3. Kirsten

  Oh dit is wel herkenbaar. Het is niet dat ik het kwijt ben, maar ik kan de tijd er zo moeilijk voor vinden nu het zo verschrikkelijk druk is met school omdat ik écht mijn examen wil gaan halen dit jaar. Ben ondertussen ook nog op zoek naar de perfecte opleiding, want ik weet prima wat ik wil leren, maar het is lastig om er een opleiding bij te vinden (logische volgorde he, haha). Dat is alles bij elkaar maakt wel een beetje dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie en het liefst hersenloze series kijk in plaats van me nuttig maak.

  Maar bedankt voor je tips Dagmar! Ik wil echt weer wat meer tijd gaan steken in hobby’s!
  Kirsten onlangs geplaatst…Over het leven, geluk en keuzesMy Profile

 4. Larissa

  Wat een origineel artikel! Ik ben nog op zoek naar mijn eigen passie, want ik heb echt nog geen idee. Ik denk ook dat er daarvoor nog een paar jaren voorbij moeten gaan, wil ik daar achter komen. Leuk geschreven! Liefs!
  Larissa onlangs geplaatst…5 dingen die je nog niet over mij wist #2My Profile

 5. Lisa

  Mooi en origineel artikel! Vroeger was mijn passie turnen. Zo’n 15 uur per week kon je me in de turnzaal terugvinden. Sinds ik afgestudeerd ben, ben ik er mee gestopt, maar het knaagt nog steeds… Geen enkele andere sport doe ik zo graag als turnen! Helaas ben ik recent verhuisd en biedt geen enkele club in de omgeving volwassenturnen aan… Volgend jaar ben ik van plan om me in te schrijven voor de selecties van de demoploeg, zodat ik me weer vol overgave in de gymnastiekwereld kan gooien :) Mijn passie geeft mij meer energie en maakt me gelukkiger. Het voelt niet als sporten, maar ik word er toch fitter door ;)
  Lisa onlangs geplaatst…Review : New York van Edward RutherfurdMy Profile

 6. Kirsty

  Fijne tips! De enige keer dat ik een passie kwijt was, was toen ik niet meer de tijd had om lange verhalen te schrijven doordat mijn opleiding zoveel tijd kostte. Dan ga je het echt heel erg missen en bij mij heeft dat geleid tot het starten van mijn blog; bloggen is immers schrijven. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik ben begonnen met bloggen en stop er nu nog steeds heel veel liefde, plezier en passie in <3
  Kirsty onlangs geplaatst…My Week in Photos Februari Week 2My Profile

 7. Judith

  Wat een prachtig artikel! Best lastig nog om te bedenken of ik echt een passie heb. Er zijn een aantal dingen (waaronder bloggen en lezen), maar of dat passies zijn en niet gewoon hobby’s.. dat blijft de vraag. Wie weet komt er ooit iets op mijn pad, waardoor ik hier een antwoord op weet. :)
  Judith onlangs geplaatst…5 dromen voor mijn blogMy Profile

 8. Mijn passie is om te bloggen en dwarsfluit te spelen.
  Ik blog nu nog pas 3 maanden maar ik vind het echt wel een fantastische hobby! Het pakt best wel veel tijd om foto’s te maken, die te editen en dan nog je artikel te schrijven maar toch vind ik het heerlijk om te bloggen. Mijn andere passie is dwarsfluit. Ik speel dat ruim al 6 jaar en vind het echt leuk om te doen!
  Amélie Cammaert onlangs geplaatst…Valentijn lookMy Profile

 9. Amy

  Wauw, wat een mooie om eens over na te denken. Heel lange tijd was zingen echt mijn passie, maar dat ben ik een beetje kwijt. Ik ga naar de muziekschool, maar niet met hetzelfde enthousiasme als ooit. Ik denk dat golfen wel een passie is. Ik geniet er enorm van, maar kan soms ook gepassioneerd chagrijnig zijn als het niet lukt ;-)
  Amy onlangs geplaatst…Valentijnsdag: onzin of echt romantisch?My Profile

 10. Ik heb een passie voor muziek :) Ik speel al vanaf mijn 9e klarinet en doe dit nog steeds met plezier!
  Ik weet niet of je het zo kan noemen, maar ik heb ook passie in mijn stage. Het onderzoek… dingen uitpluizen…. ja, wel een passie voor mij :)
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Aanbevolen serie | The BridgeMy Profile

 11. Desiree

  Mooi artikel, maar gelukkig is het voor mij niet herkenbaar! Al jaren ben ik dag en nacht bezig met mijn passie. Mijn passie begon namelijk als een hobby, maar is nu mijn studie én eigen bedrijf. Ik weet wel dat werken met doelen voor mij erg belangrijk is. Zonder een concreet plan en/of doel is mijn motivatie ver te zoeken. Een leven zonder passie zou ik me niet meer kunnen voorstellen!
  Desiree onlangs geplaatst…Travel wishlist – Verre reizenMy Profile

 12. anna

  Wat een mooi artikelen! Ik heb meerdere grote passies. Van jongs af aan ben ik al heel creatief, maar nu ben ik vaak creatief bezig in programma’s op mijn laptop. Ik zou mijn pennen, potloden, papier en verf er zo graag weer eens bij pakken om te kijken of dat gevoel van vroeger er nog in zit. Alleen omdat ik zoveel dingen leuk vind om te doen, schiet dat er tot nu toe vaak bij in!
  anna onlangs geplaatst…5X MUST READ BLOGPOSTS #1My Profile

 13. Ise

  Ik schreef er toevallig deze week nog over! Voor mij is dat heel duidelijk maar ik snap wel dat dit niet voor iedereen zo is. Ga er eens over nadenken :)
  Ise onlangs geplaatst…Deel je passieMy Profile

 14. Geen passie. Ik heb gewoon standaard dingen die ik leuk vind om te doen maar een passie vind ik iets te vér gaan. Dat voelt meer alsof het ook echt een doel en streven is, maar ik zie het meer als hobby :)

 15. Vivian

  Oh, herkenbaar! Het gebeurt inderdaad helaas maar al te vaak dat er soms dagen zijn dat het allemaal even niet wil, en dat is ook hartstikke normaal: je moet je daar dan juist niet tegen gaan verzetten en je vooral bedenken wat je passie precies is, dan komt het snel weer terug.
  Vivian onlangs geplaatst…Sunday’s Blogcandy: 4x lekker in je vel zittenMy Profile

 16. Eveline Janssens

  Herkenbaar! Ik heb geen hobby’s, geen passie en sinds een vijftal jaren geen echt werk. Heb al veel in mijn leven gedaan en ik denk dat ik te vroeg in mijn leven alles wat ik graag deed al gedaan heb. En nu ben ik 52 en uitgeblust. Wat ik ook probeer, of waar ik ook enthousiast van word, na en paar dagen ben ik het weer al beu. Een baan vinden is ook lastig, vooral omdat ik vooral zelfstandige geweest ben. Ik word er wel wat depressief en lusteloos van, dus blijf ik nog maar zoeken…

Geef een antwoord

CommentLuv badge