Blog

Help, ik ben mijn passie kwijt #gezocht

Hoe vind ik mijn passie? Iemand een kant-en-klaar stappenplan om deze zoektocht te laten slagen? Hup, even in de magnetron opwarmen en klaar! Ik weet niet of er een handleiding is en/of deze überhaupt bestaat, maar wat ik wel kan delen is het feit dat je passie niet kunt afdwingen. Je kunt je er niet obsessief aan vastklampen dat je deze op korte termijn gaat vinden. Ga je ernaar zoeken? Dan rent het nog harder van je weg. Passie schijnt hét ingrediënt te zijn voor garantie om gelukkig en succesvol te leven. En willen we dat niet allemaal?

Lekker is dat!
Wachten? Dat klinkt niet erg efficiënt en effectief! Klopt, wachten is ook niet mijn sterkste kant, al helemaal niet als ik iets zo graag zou willen. Mijn ervaring is dat hoe harder je ernaar op zoek gaat, hoe moeilijker het zal zijn om passie te vinden. Zullen we teruggaan naar de basis? Want wat betekent passie voor jou eigenlijk? Is het een stukje bevlogenheid, hartstocht of juist iets wat je energie geeft? Extra moeilijk om passie dan van de ene op de andere dag af te dwingen. Voor mij vormt passie bijvoorbeeld de motor voor het dagelijkse en zit het dus in kleine dingen. Passie is de drijfveer om uit bed te springen en aan de slag te gaan. Zin hebben in het nu en in de toekomst. Let it go is niet alleen een herkenbaar nummer uit de Disneyfilm Frozen, maar ook nog een goede reminder om je niet vast te pinnen op het per se hebben van een passie. Want soms weet je niet goed waar je nu écht gelukkig van wordt,  ben je zoekende en vraag je je af waar je het stukje passie en plezier in het leven hebt gelaten.

Je bent niet de enige
Verzamel moed om jezelf even los te wringen van die overlopende agenda, blijf dichtbij jezelf en durf te luisteren naar je hart; ik weet zeker dat je dan al verder bent dan velen die met jou deze zoektocht aan zijn gegaan. De ‘vermist-posters’ ophangen is verspilde moeite, stel jezelf liever open op en geniet van nieuwe ervaringen en belevenissen die op je pad komen. Voor je het weet vergeet je de tijd, ben je enthousiast, bevlogen en voel je de energie stromen. Gefeliciteerd je hebt je passie (terug)gevonden!

Heb jij een passie of ben je nog zoekende? Deel je tips om je passie te vinden in de comments en help elkaar vooruit!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.