Blog

Gezellig offline – Spelletjes voor twee personen

spelletjes voor twee

Wij gaan op reis en nemen mee… gezellige spelletjes voor twee personen! Wij vinden het ontzettend leuk om spellen te spelen en zijn daarin ook behoorlijk fanatiek. Zomaar winnen zit er dus niet bij! Elk seizoen is goed genoeg om leuke bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen uit de kast te halen. We spelen heel graag met familie en vrienden, maar vinden het ook gezellig om een avondje met z’n tweeën een gezelschapsspel te doen. Een borrelhapje erbij en het genieten kan beginnen! Ik vertel welke spellen de moeite waard zijn om met z’n tweeën te spelen, wij zijn dol op deze spelletjes voor twee…

Ligretto! Haha ja, die staat echt op de eerste plek tegenwoordig. We zijn méga fanatiek en de kaarten vliegen je om de oren wanneer we dit spel spelen. Het is een chaotisch en heel snel spelletje dat niet zo lang duurt. Je moet er van houden, want het gaat er soms wild aan toe! Je moet zo snel mogelijk van jouw kaarten afkomen en gauw opleggen, voordat de ander zijn kaart neerlegt! Een rustiger spel om te spelen is Qwirkle. Ik vergelijk het een beetje met Scrabble en Rummikub. Je hebt stenen die je mag aanleggen om combinaties te maken en daar vergaar je punten mee. Qwirkle is niet alleen leuk voor thuis, maar ook om mee te nemen op vakantie. En dan is er nog het Regenwormen. Wanneer je aan Regenwormen begint, dan kan je niet meer stoppen! Verzamel zoveel mogelijk regenwormen in dit snelle dobbelspel. In eerste instantie gaat dat er vriendelijk aan toe. Maar naarmate het spel vordert, worden regenwormen steeds schaarser. De spelers schamen zich er dan ook niet voor om regenwormen van hun tegenstanders af te pakken. Heftig!

We hebben net een nieuw spel gekocht, het heet Patchwork. We hebben het nog niet eerder gespeeld, maar het lijkt ons erg leuk! Dit spel is echt alleen met twee personen te spelen. Door de eenvoudige spelregels in combinatie met tactische uitdaging is Patchwork leuk voor iedereen!Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert. Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Bouw je als eerste een deken van 7 x 7, dan scoor je bonuspunten! Omdat de lapjes altijd in een andere volgorde om het speelbord liggen, is geen spel gelijk.

Twee compacte, maar zeer leuke spellen voor twee personen zijn Beverbende en het Sushi spel. Allebei echt heel leuk om even tussendoor te spelen en ook handig om mee te nemen. Bijvoorbeeld op reis of naar een leuk plekje. Of even op het balkon of in de tuin; het speelt lekker snel weg en het is een ontzettend leuke activiteit. Enjoy!

Sequence behoort ook tot onze favorieten spelletjes voor twee. Het is een spel dat je met zowel twee spelers als een grotere groep kunt spelen. Probeer je tegenstanders te slim af te zijn en vorm als eerste twee rijen van vijf fiches van dezelfde kleur op het speelbord. Elke beurt leg je een kaart uit je hand voor je neer en plaats je een fiche op het bijbehorende vakje op het bord. De juiste timing is erg belangrijk bij het spelen van de fiches. De rijen van fiches mogen horizontaal, verticaal en diagonaal gemaakt worden. Het klinkt eenvoudig, maar is lastiger dan je denkt!

Wij vinden het heel erg leuk om even een spelletje te spelen tussendoor. Spelletjes voor twee zorgen voor gezelligheid; lekker kletsen, tactische moves uitproberen, een drankje erbij en het genieten kan beginnen. Heel veel speelplezier toegewenst!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.