Blog

Fit, energiek en gezond voor de toekomst

20170822_174050Toen we fantaseerden hoe we zouden functioneren en zijn als gezin, hoopten wij dat we een fit en actief gezin konden worden. Nu Lucas bij ons is, veranderen we onze dromen in doen. Lucas kan weliswaar nog niet overal actief aan deelnemen, we zijn al wel een gezin! Vandaar dat uitstellen er niet meer in zit en we daadwerkelijk aan de slag gaan om fit de toekomst als gezin tegemoet te gaan. Hoe we dit van plan zijn om te gaan worden? Dat vertel ik je in dit artikel.

Bewegen, sporten, een fit lichaam… Het komt niet uit de lucht vallen. Eenmaal van de bank af, is de eerste stap in de goede richting al gezet. Bovendien geeft het voldoening als je eenmaal hebt gesport, zit je lekkerder in je vel en voel je je energieker. Redenen genoeg om weer aan de slag te gaan en om fit te zijn voor de toekomst die voor ons ligt! Toch is de motivatie ook voor ons ver te zoeken, dat zal ik niet ontkennen. Als je al moe bent na een dag vol inspanningen, dan is het zoveel makkelijker om te kiezen voor ontspanning en bijtanken. We geven elkaar nu een schop onder de kont zodat we niet blijven hangen in het passieve, maar we gaan werken aan onze doelen.

Voeding
Rust, reinheid en regelmaat vormen de drie R’s die centraal staan in ons gezin voor een stabiele basis. Daarnaast kiezen we er bewust voor om gezonder te eten. Dit lukt niet altijd, dat geef ik onmiddellijk toe. De dagen zijn lang en vol indrukken; dan heb je eenmaal niet altijd de ruimte om een uitgebreide en gezonde maaltijd op tafel te zetten. De focus ligt op het proberen, en ook op het voeden in plaats van vullen. Met die intentie komen we al een heel eind! Het begint al bij het opstellen van een weekmenu en het kopen van gezonde producten. Als we chips of snoep in huis halen, dan is er garantie dat het sowieso snel opgegeten wordt. Halen we dit niet, dan is de verleiding ook niet aanwezig om lekker te snoepen. Meer zelf maaltijden koken, minder suikers eten en genoeg drinken vormen een energiekere basis voor een fit en gezond lichaam. Een mooi begin! Probeer jij ook gezond te eten? Hoe doe jij dat? Haal je veel inspiratie uit kookboeken of ben je al een keukenprinses? Ik ben benieuwd, alle tips zijn welkom!

Beweging
Ik heb het een maand lang volgehouden om elke dag 10.000 stappen te zetten, maar het was een flinke opgave. Ook kost het behoorlijk wat tijd, maar het is wel voor het goede doel natuurlijk. Bovendien wandel je lekker buiten en zorg je dat je overal wat extra beweging kunt pakken wanneer dat mogelijk is. Je voelt je echt energieker, dat heb ik in ieder geval ondervonden. Ik vond het ook heel erg leuk om te doen, omdat Lucas en Jord dan lekker meewandelden en we konden kletsen, buiten waren en de omgeving konden verkennen. Letterlijk veel vliegen in één klap :) Naast het wandelen, vind ik het zwemmen en het bezoeken van de sportschool ook fijn om te doen. Ik zou graag meer regelmaat in deze activiteiten willen aanbrengen, zodat ik er zeker van ben dat ik in de week vaker kan sporten.

Doodeng deze blote buikfoto, maar een ideale stok achter de deur om trots te zijn op een lichaam van deze mama. Een kind krijgen is niet vanzelfsprekend en heeft heel veel van mijn lijf gevraagd, maar ik werk nu elke dag aan mijzelf om aan te sterken en weer lekker in mijn vel te zitten. En ja, daar hoort het accepteren bij. Go go go!

20170822_174642

Nieuwe sportoutfit van Hunkemöller
Heb jij ook altijd het gevoel dat je zo’n energieke boost krijgt als je een nieuwe sportoutfit draagt? Please, don’t leave me hanging en zeg me dat het herkenbaar voor je is! Een kwalitatief goede sportoutfit zorgt voor een mooie basis waarin je je lichaam ondersteunt tijdens de activiteiten die je onderneemt. Misschien wist je al dat Hunkemöller ook een sportcollectie heeft, maar ik ben fan van de HKMX items. Vooral de sportbh’s zitten als gegoten, onmisbaar als je het mij vraagt wanneer je lekker actief bezig bent in de sportschool. In samenwerking met fashion blogger Caro Einhoff heeft Hunkemöller een nieuwe bloggercollectie gelanceerd! Op de foto zie je mijn nieuwe sport bh afkomstig uit deze collectie. Deze sport bh is ideaal om te dragen tijdens fitness, hardlopen, yoga en fietsen. De sport bh heeft extra bandjes aan de voorkant lopen die ook eventueel los te maken zijn. Hij is lightly padded voor extra gemak en comfort, ik ben er heel erg blij mee! In combinatie met de te gekke sportbroek en bijpassende bidon ben ik klaar voor een nieuw sportseizoen. Work out!

The best project you’ll ever work on is you! – Caroline Einhoff

Een energieke levensstijl
Het is soms even puzzelen om bewust te kiezen voor een gezonde, voedzame en energieke levensstijl. Zeker met een druk bestaan en in combinatie met het gezin. Toch vormt dit een stabiele basis die ook op langere termijn zijn vruchten af zal werpen. We vinden het belangrijk om het goede voorbeeld te geven voor Lucas op het het gebied van beweging en voeding, niet alleen maar door het te benoemen, maar vooral door het te laten zien.  Je hebt maar één lichaam en daar moeten we zuinig op zijn. Zeker als we van plan zijn om 100 jaar te worden en in het bejaardenhuis rollatorraces gaan organiseren. Wie doet er mee over 80 jaar? 

Hoe probeer jij fit en energiek te blijven? Zit je ook lekkerder in je vel als je kiest voor beweging en gezonde(re) voeding? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.