Blog

Fit de zomer door: wandelen, zwemmen en oefeningen

Protest bikini Mix Match Dagmar Valerie swimwear

Yes, de zomer is in volle gang en we genieten lekker van het buitenleven. Soms is het tussen de onweersbuien door, maar vaak in de heerlijke zonnestralen. Het is echt een verrijking om met de kleine lekker naar buiten te kunnen, uren buiten te spelen in de speeltuin veel te kunnen bewegen. En ook het barbecueën, spelletjes spelen bij de tuinkachel en verse aardbeien eten uit de tuin vinden we fantastisch. Ik merk zelf ook dat ik veel fitter ben door de extra beweging waar je dagelijks simpelweg meer aan toe komt. Ik heb meer energie die ik graag in beweging wil omzetten. Zo ben ik recent ook weer het sporten aan het oppakken, omdat ik voel dat het de tijd ervoor is en het mij ook veel plezier en voldoening geeft. Van mooie wandelingen maken tot zwemmen en het doen van oefeningen. Een bikini body hoeft het voor mij niet te worden, wel een gezond en energiek lichaam dat de kracht heeft om te doen waar we plezier door beleven. Ik vertel je meer over hoe ik fit de zomer door kom. Doe je mee?

Baantjes trekken in het zwembad met mijn nieuwe bikini

Ik heb het zwemmen herontdekt en ik vind het heerlijk! Je beweegt er al je spieren, zelfs spieren waarvan je niet van het bestaan afwist. Het is echt heel lekker om baantjes te trekken, je hoofd leeg te maken en actief bezig te zijn. Vergis je niet, je voelt het echt! Na een volle werkdag is het voor mij de ideale manier om los te komen van de werkzaamheden. Ik hoop binnenkort op deze manier mijn werkdag weer te kunnen starten. Dan breng ik Lucas naar de opvang, rij ik zelf door naar het zwembad en trek ik een uurtje baantjes. Een heerlijk begin van de dag, waardoor je daarna energiek de activiteiten verder op kunt pakken voor je onderneming. Ik heb er zin in! Mijn zwemplezier werd enorm vergroot door Protest, ik mocht namelijk een bikini uitzoeken uit de Mix & Match collectie. Is het geen plaatje? I’m in love! De kwaliteit is echt top, want de bikini droogt lekker snel op en de kleuren zijn fantastisch. De bikini is niet alleen stijlvol, maar ook kleurrijk en vrouwelijk. De triangel bikini is nu al mijn summer musthave! Heel eerlijk? De bandeaubikini’s veroverden ook mijn hart, maar uiteindelijk won de bikini die ik op de foto bij dit artikel heb geplaatst. Yes, ik ben er heel erg blij mee en hoop er veel zwemplezier door te kunnen ervaren.

Oefeningen om sterker te worden

Om mijn rug en bekken sterker te maken, heb ik een grote bal aangeschaft waarmee ik goede oefeningen kan doen om mijzelf te trainen. De oefeningen zelf zijn niet groots, maar het effect is dat wel. Na een sessie merk ik meteen veranderingen aan in mijn lichaam en houding. Mijn rug en bekken zijn eenmaal kwetsbare delen, waardoor het fijn is om deze plekken te versterken. Lekker muziekje op en aan de slag!

Wandelplezier door de natuur

Mijn ultieme favoriet is het wandelen door de natuur. Daar kan ik echt nooit genoeg van krijgen, het is heerlijk! Luisteren naar de fluitende vogeltjes en het geritsel van bladeren. Die lekkere geur van bossen, strand of zee; juist in de zomer kan ik echt genieten van mooie wandelingen. Het blijft ook langer licht, waardoor het in de avond ook fijn is om even een uitstapje te maken. Mocht je nog leuke wandelroutes hebben; alle tips zijn welkom!

Met veel plezier werk ik deze zomer aan een gezond en fit lichaam. Niet omdat ik een bikini body wil hebben, maar omdat ik alles wil doen met genoeg energie. Ik wil met Lucas achter de voetbal kunnen rennen, met hem kunnen spelen en stoeien in het gras, achter hem aan kunnen klauteren op speelpleintjes en lekker gek kunnen dansen in de tuin of woonkamer. Samen plezier maken zonder belemmeringen te voelen van het lichaam; dat is mijn goal. Ik ben heel blij en gelukkig dat ik dit allemaal ook met hem kan doen, maar extra fijn om te weten dat ik daar ook genoeg energie voor mag hebben. Dat komt niet altijd uit de lucht vallen, daarom deze fijne activiteiten om fit en gezond te zijn én te blijven.

Op welke manier probeer jij aan je lichaam en energieniveau te werken?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.