Blog

Favoriete bordspel – De Kwakzalvers van Kakelenburg

De Kwakzalvers van Kakelenburg bordspel dagmar valerie

De Kwakzalvers van Kakelenburg is ons nieuwe, favoriete bordspel! Dit geweldige gezelschapsspel wil ik graag met je delen in deze review, omdat we er ontzettend enthousiast over zijn. Niet voor niets is het bordspel uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2019! Zoals je misschien weet, spelen we veel en regelmatig gezelschapsspellen met vrienden. We vinden het erg gezellig om spelletjesavonden te organiseren én nieuwe, maar ook vertrouwde bordspellen te spelen. De Kwakzalvers van Kakelenburg leek mij meteen al een prachtig spel, vanwege de mooie illustraties en uiteenlopende elementen die nodig zijn om het spel te kunnen spelen. Ook was ik erg nieuwsgierig naar het spel, omdat het voor mijn gevoel niet leek op een ander bordspel. Is het spel daadwerkelijk origineel? Ik vertel het je graag in deze uitgebreide review. Spelletjesfanaten klaar? Spelen maar!

Over De Kwakzalvers van Kakelenburg

Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter zijn eigen soep.
Iedere speler trekt zolang ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen en een kleinere portie te koken om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Zo vult de voorraadbuidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank wellicht nog beter wordt en meer punten oplevert. In dit spel met meer dan 2000 combinatiemogelijkheden wordt het beproefde deckbuildingssysteem gecombineerd met het populaire “push your luck”-mechanisme.

De Kwakzalvers van Kakelenburg bordspel dagmar valerie

Mijn mening

Het was even inkomen om het spel te ontdekken, maar met het handige filmpje op YouTube waarin het spel wordt uitgelegd heb je het snel door. Wij spelen bordspellen graag met fanatieke, lieve vrienden van ons die ook nog eens geweldig uit kunnen leggen. Toevallig kenden zij het spel al waardoor we na een efficiënte voorbereiding direct konden spelen. Dat smaakte zeker naar meer, want we zijn inmiddels behoorlijk verslaafd aan ‘Kwakzalvers’ zoals we het bordspel afkorten. De Kwakzalvers van Kakelenburg is een uitgebreid gezelschapsspel vol prachtige elementen en ontzettend veel mogelijkheden, waardoor elk spel uniek is. We zijn ontzettend onder de indruk van de makers die het spel hebben gecreëerd: de illustraties, de verhaallijnen en spelregels maken het spel tot een fantastische beleving. Bovendien zijn er nog zoveel variaties mogelijk, waardoor we nog láng niet uitgespeeld zijn. Vol spanning en plezier spelen we fanatiek het bordspel, maar aan de andere kant willen we ook niet dat het spel voorbij is omdat we er zoveel gezelligheid door mogen ervaren. De elementen bestaan uit verschillende kaarten, robijnen, buidels, scoreborden, dobbelstenen, fiches, ingrediëntenboeken en nog veel meer. Je krijgt een mooie doos waarin je alle elementen netjes kunt opbergen. Zoals je kunt lezen, genieten we er volop van en zijn we ontzettend enthousiast. Je moet het spel in het begin even eigen maken, maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt wil je tijdens elke spelletjesavond dit spel spelen. Geniet van deze originele en unieke speelbeleving!

Conclusie

Dit spel is fantastisch! De Kwakzalvers van Kakelenburg is een nieuwe favoriet die we veel en vaak gaan spelen. Het spel is origineel, de elementen prachtig en de spelregels uniek. Wij zijn fan!

Heb jij De Kwakzalvers van Kakelenburg al een keer gespeeld?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.