Blog

Extra lief zijn voor jezelf en elkaar op Valentijnsdag

Liefde is… van jezelf houden zoals je bent, want je bent meer dan goed genoeg. Het is een warm gevoel van binnen, het bewustzijn dat je compleet bent en je alle kanten van jezelf kunt omarmen. Dat je mag zien met wat voor moois je allemaal wordt omringd, omdat het leven allesbehalve vanzelfsprekend is. Dat je je mag verheugen op wat de dag je gaat brengen, omdat je je geliefd voelt. Dat je niet verlangt naar iets wat nog kan komen, maar dat je nu geniet van wat er al is. En dat je de ruimte neemt om naar je hart te luisteren en te doen wat je hart je ingeeft. Ik hoop dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van anderen, van spullen of van uitzonderlijke belevenissen om liefde te voelen, maar dat je liefdevol en verbonden mag zijn met jezelf. En dat je vanuit deze onvoorwaardelijke liefde, warmte en kracht dit gevoel ook door mag geven aan anderen, waar je ook bent. 

Veel mensen zoeken naar de liefde van hun leven om zich compleet te voelen, maar je bént al compleet. Juist wanneer je van jezelf leert houden en je deze heelheid ervaart, kan je een mooiere relatie aangaan. Je zoekt dan niet iemand die jou compleet maakt, waardoor je niet afhankelijk van elkaar bent en je elkaar niet nodig hebt. Je kunt met elkaar een diepere liefdesband aangaan en deze unieke verbinding opzoeken, wanneer je net zoveel van iemand anders kunt houden als van jezelf. Door liever te zijn voor jezelf en jezelf te voeden in plaats van te vullen, kan je veel meer geven. We bezitten over een onuitputtelijke voorraad liefde. Jij bent liefde. Voel de liefde door jouw hart stromen en geef de liefde door.

Een eyeopener vond ik de gedachte dat we onze huwelijksdag van minuut tot minuut plannen, het is de best georganiseerde dag van ons leven. Maar we nemen amper de moeite om over de tijd die ná ons huwelijk komt te denken. Hoe wil je met elkaar door het leven gaan? Welke waarden koppel je aan jullie relatie en waar sta je voor? Hoeveel tijd breng je daadwerkelijk door met jouw geliefde, afgezien van de tijd die je ondertussen benut om de praktische en huishoudelijke mededelingen door te nemen? Door echt naar elkaar te luisteren met aandacht, door elkaar te zien en deze tijd te schenken kom je pas echt tot de kern. En dat geldt ook voor jezelf: hoeveel tijd benut je daadwerkelijk om op te laden, om lief te zijn voor jezelf en om te doen wat goed is voor jou? Hoe vaak denk je ‘dit heb ik echt goed gedaan, ik voel mij trots’ of ‘ik hou van mijzelf, want ik ben meer dan goed genoeg’ ? Elke vorm van liefde voor anderen, begint bij liefde voor jezelf.

Het leven is als een spiegel en het weerspiegelt de relatie met onszelf. Laat alles wat je tegen jezelf zegt vol zelfliefde en zelfrespect zijn. Jezelf omarmen zoals je bent klinkt gemakkelijk, maar het is ongelooflijk moeilijk. Het is moeilijk om twijfels, onzekerheden en belemmerende gedachtes los te laten want het zit in ons systeem. Het is automatisme geworden, want onze maatschappij is erop ingericht. Maar deze elementen blokkeren juist de stroom van liefde. Laat daarom los wat niet goed voelt voor jou. Laat energieslurpers gaan en maak ruimte voor de flow van het goede. Valentijnsdag is de dag van de liefde, waarbij we extra veel moeite doen om elkaar in het zonnetje te zetten en te vertellen hoeveel liefde we voor elkaar voelen. Hoeveel liefde voel jij voor jezelf? Laat vandaag een extra waardevolle reminder zijn om te ontdekken hoe mooi het is om vanuit zelfliefde te leven. Je bent meer dan goed genoeg. Onvoorwaardelijke liefde zit in jou.

Op welke manier was jij vandaag lief voor jezelf?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.