Blog

Even kletsen – Illustreren, vakantie vieren en babypraat

dagmar valerie rhodos

Hi lieve allemaal, het is even tijd om jullie gezellig bij te praten en dat doe ik graag via dit artikel. De afgelopen weken liep ik natuurlijk met een steeds groter groeiend geheimpje rond en inmiddels mag iedereen weten dat ik voor de tweede keer mama mag worden. Ik vond het zo spannend en bijzonder om het online te kunnen delen en ik had nooit verwacht dat er zoveel reacties op de zwangerschapsaankondiging zouden komen. Heel lief en hartverwarmend. Wij zijn er als gezin al helemaal aan gewend dat we straks worden verrijkt met een tweede kindje en Lucas gedraagt zich als een echte trotse broer. Toen we vanochtend voor controle naar de verloskundige gingen, zei Lucas tegen de conducteur in de tram dat hij moet uitstappen bij het ziekenhuis en hij de baby gaat knuffelen, omdat Lucas grote broer wordt. Probeer dan als hormonale mama zonder traantjes (van geluk!) de ochtend door te komen. Maar er is natuurlijk nog veel meer gebeurd de afgelopen weken! Ik praat je gezellig bij over onze vakantie, het illustreren en mijn onderneming. Lees je gezellig mee?

Zwanger van ons tweede kindje

Oké nog héél even over de baby dan, alle ontwikkelingen zien er goed uit en ik voel mij veel energieker dan in het eerste trimester waar ik je in deze update meer over vertel. Ik ben stiekem erg blij en dankbaar dat die eerste kwetsbare weken achter de rug zijn, want die maakten mij toch weer erg onzeker. Gaat alles goed? Groeit de kleine? Zou het hartje gaan kloppen? Heeft mijn lichaam er de kracht voor om weer een veilige plek te kunnen creëren? Ook overviel het moedergevoel mij enorm en de verbinding die ik met de kleine voel. Vanaf de positieve test voelt het zo compleet alsof het altijd al zo had moeten zijn en dit kindje al helemaal bij ons hoort. Je fantaseert natuurlijk hoe het eruit komt te zien, welke karaktereigenschappen het zal hebben, hoe het zou zijn om twee kindjes op te zien groeien… En ook het geven van de juiste naam / namen werd meteen een issue. Een jongensnaam hadden we namelijk al bedacht, maar we zitten weer met de meisjesnaam waar we maar geen match bij ons gezin voor kunnen vinden haha. Gelukkig hebben we nog even de tijd om hier goed over na te denken. Genoeg babypraat, want er is meer!

Illustreren met ProCreate

Ik heb mijzelf een geweldig cadeau gegeven waar ik in een ander artikel uitgebreid op in zal gaan. Ik kocht namelijk een nieuwe Ipad met Apple Pencil zodat ik mijzelf het digitaal illustreren aan kan leren. Ik wil het al héél lang proberen en ermee experimenteren en nu kan het! Ik kan alvast vertellen dat het erg verslavend is, omdat werkelijk alles getekend kan worden. Je hebt alle penselen, kleuren en materialen tot je beschikking op deze digitale tekentafel en ik vind het geweldig om met ProCreate bezig te zijn. De komende periode laat ik vast meer illustraties zien waar ik mee bezig ben en mocht je mij volgen via Instagram dan zie je dat ik daar ook regelmatig mijn nieuwste creaties op toon. Voor nu ben ik in de verslaafde fase met lichte kringen onder mijn ogen, omdat ik steeds de tijd ’s avonds vergeet als ik aan het illustreren ben. Zegt genoeg hoe blij ik ermee ben gok ik!

Relaxvakantie op Rhodos en ondernemen

We zijn terug uit Rhodos waar we vooral heerlijk hebben gegeten, gezwommen en geslapen haha. Wat een ultiem vakantiegevoel geeft dat! Ik las een boek uit, genoot van mijn mannen en het uitzicht op zee. Wat wil een mens nog meer? Eenmaal weer thuis probeer ik het vakantiegevoel nog even vast te houden, maar ben ik ook erg blij dat ik zulke fijne werkdagen in het vooruitzicht heb. Werken voelt als een moment waarop ik mijzelf mag uitdagen om te groeien en ik ben blij dat ik zoveel mooie projecten en opdrachten mag aangaan. Bijvoorbeeld op het gebied van coachen en het schrijven van teksten voor websites, webshops en ambitieuze ondernemers. Wie weet komt daar op een dag ook illustreren bij, zeg nooit nooit. Ik ben momenteel mijn portfolio aan het opbouwen en zou het te gek vinden om er meer mee te kunnen betekenen in de toekomst. De vakantie heeft ons erg goed gedaan en ik heb alle energie om lekker te knallen dit najaar. Ook komen er weer veel artikelen aan die ik met met plezier heb geschreven. Mocht je nog suggesties hebben waarover je wilt lezen dan hoor ik het graag!

Ik hoop dat je het leuk vond om dit ‘kletsartikel’ te lezen en ik hoop tot snel!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.