Blog

Ervaar thuis een ontspannen spa beleving – mijn badritueel

Rituals Cosmetics By Dagmar Valerie

Wat zijn we blij dat de badkamer zo goed als af is. Na een flinke verbouwing kunnen we er ontspannen. De kids kunnen weer heerlijk badderen en genieten van waterpret. Ook ik vind het fantastisch om dankzij een badritueel te ontspannen. In deze ruimte staan hygiëne én ontspanning centraal, je komt er helemaal tot rust. Na een intensieve dag, spoel ik het dagelijkse van mij af om daarna lekker te gaan slapen. De badkamer hebben we voorzien van neutrale  tinten die een ruimtelijke en rustig effect hebben. Ook vertel ik je graag meer over mijn badritueel waardoor ik een wellnessgevoel ervaar. Lees je mee?

Gun jezelf een ontspannen wellness gevoel thuis

Ontspannen in de badkamer draait allemaal om het jezelf gunnen. Je maakt tijd en ruimte vrij om bewust te leven in het nu en om voor jezelf te zorgen. Voel wat je nodig hebt en kom tot rust. Self-care in de puurste vorm. Wat heb jij nu nodig? Waardoor krijg je energie? Hoe kun je ontspannen en opladen? Zo vind ik het fijn om na een drukke week de badkamerdeur achter mij dicht te doen en te genieten van de stilte. Van te voren zet ik vers fruit, een boek of magazine en een glas water klaar. Ik pak de producten die ik graag gebruik en leg ook alvast een zachte handdoek over de verwarming. Dan kan deze iets opwarmen in de tussentijd. Ik laat het bad vollopen en giet er badschuim in. De spa beleving kan beginnen.

Stilte, vers fruit en ontspannende verzorgingsproducten

Ik dacht dat ik het fijn zou vinden om op de achtergrond een zacht muziekje op te zetten, maar door te ervaren ontdekte ik dat ik juist meer behoefte heb aan de stilte. En ook dat is een fijn proces waarin je mag ontdekken wat goed is voor jou. Dat staat namelijk centraal tijdens het badritueel; jezelf verzorgen en verrijken. Omdat we niet meer naar een wellness kunnen, heb ik nagedacht hoe ik dit gevoel thuis kan ervaren. De geuren en producten zorgen voor een positieve impact. Ik vind de Rituals Cosmetics producten een feestje om te gebruiken in de badkamer en de geuren geven mij het ultieme spa gevoel. Vooral de Happy Buddha collectie kan mij niet gelukkiger maken. De Foaming Shower Gel behoort absoluut tot mijn favoriete badkamerproducten ooit. Water drinken en genieten van verse snacks waaronder aardbeien, frambozen of bosbessen (binnenkort uit de moestuin) maken het spa feestje compleet.

De spa beleving

Ook kan ik erg genieten van een moddermaskertje en het lezen van een boek. Heb ik behoefte aan bladeren door mooie magazines? Dan bewonder ik graag de Flow of Happinez. Momenteel lees ik het indrukwekkende boek Het geheim van levenskracht door Rajshree Patel. Op elke bladzijde lees ik inspirerende woorden die mij raken en verrijken. Ik kan helemaal de tijd vergeten als ik eenmaal in bad zit. Ik dacht vaak aan deze badkamerrituelen, maar gunde mijzelf zelden de ruimte om eraan toe te geven. Daar is nu verandering in gekomen en ik geniet er ongeveer een keer per week van. Even een adempauze en bewust genieten van de stilte.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen over mijn badritueel en hoe ik een ontspannen spa beleving thuis creëer. Ik wens je ook veel oplaadmomenten toe!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.