Blog

Elke werkdag werken aan jezelf

My Jewellery moederdagcadeau Dagmar Valerie l

Wat houd je tegen om te werken aan jezelf en jouw potentieel te benutten? Door de signalen te herkennen en jezelf te geven wat je nodig hebt, geef je jezelf de ruimte om te groeien en om verder te komen. Hoe fijn zou het zijn als je elke werkdag ook daadwerkelijk kunt werken aan jezelf? Door bijvoorbeeld die dag te starten met een fijne ochtendroutine, regelmatig te bewegen, genoeg water te drinken, te leren wat je tot je wil nemen en dankbaar de dag af te sluiten. Elke werkdag genieten van werken aan jezelf, wanneer begin je?

Werken aan jezelf, wat betekent dat eigenlijk?

Wanneer je werkt, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Maar wanneer je werkt aan jezelf, vormt een keuze. Je bent elk moment in staat om aan jezelf te werken als je van jezelf prioriteit maakt. Het klinkt gewichtiger dan het is om aan jezelf te werken. Het is een manier om te investeren in de vorm van tijd, energie, ruimte, aandacht zodat je stappen in de richting kunt zetten die goed zijn voor jou. Je kunt het zelf zo groot maken zoals je zelf wilt, maar dat betekent ook dat je het heel toegankelijk en compact kunt houden om het goed vol te kunnen houden. Aan jezelf werken begint al bij meer water drinken of in beweging komen én blijven. Voel wat je nodig hebt en durf hiernaar te handelen.

Een ochtendroutine voor een mooie start van de dag

Een fijne ochtendroutine heeft veel invloed op hoe je naar je dag kijkt. Je kunt bijvoorbeeld de start van jouw dag verrijken met het zetten van mooie intenties of het doen van fijne yogaoefeningen. Jezelf verzorgen door je tanden te poetsen, te douchen (en koud af te spoelen, want dat geeft je immuunsysteem een boost) en een lekkere dagcrème op te smeren, zorgt voor een fijn begin van jouw dag. Ik wil binnenkort eens een nieuwe dagcrème proberen met slakkengel. Het klinkt bijzonder, maar eigenlijk is dat het ook erg speciaal omdat slakkenslijm een helende werking heeft. Het zorgt ervoor dat de huid wordt ontdaan van oude cellen en dat nieuwe cellen worden aangemaakt. De moeite waard om te proberen zodat mijn huid weer wat meer kan stralen. In de huidige fase van mijn leven, word ik gewekt door de kids en sta ik meteen aan. Rustig opstarten zit er daardoor (nog) niet in, maar ik weet dat het tijdelijk is. Een warm kopje thee zetten én warm op kunnen drinken, voelt daarom voor mij als een heerlijke start en maakt al een groot verschil.

Elke stap telt

Ik probeer door de dag heen meer te drinken en vaker lekker buiten te zijn. In de natuur kan ik opladen en kom ik helemaal tot rust. Ik verwonder en bewonder wat er allemaal is. In de avond vind ik het fijn om met behulp van video’s op Youtube oefeningen te doen. De ene keer is het meer gericht op yoga en de andere avond focus ik mij wat meer op conditie of krachtoefeningen. Het geeft een lekker gevoel om actief bezig te zijn en ik gebruik hiervoor slechts een paar attributen. Denk aan mijn mooie yoga mat, een comfortabele sportoutfit en fitness steps. Daardoor train je verschillende spiergroepen en dat voelt erg lekker. Het gaat er niet om hoe hard je traint en ook de frequentie doet er niet toe, als het maar goed is voor jou. Alleen al de juiste intentie om te werken aan jezelf én jezelf een goede gezondheid te gunnen maakt het verschil!

Kleine en grote gezonde gewoontes

Zoals ik in dit artikel met je heb gedeeld, kun je op verschillende manieren werken aan jezelf. Grote en kleine gezonde gewoontes hebben impact op hoe je je voelt. Zo eten we meer groente en fruit, dagen we onszelf uit, beleven we buiten en blijven we in beweging. Rust pakken is iets wat ik graag meer wil leren pakken. Waar zou je graag aan willen werken? Welke gezonde gewoonte voelt goed voor jou om op te pakken? Je kunt het! Wacht niet tot morgen, maar begin vandaag!

Veel liefs, Dagmar Valerie

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.