Blog

Een dipje hoort erbij


Elke dag 100% vrolijk en blij zijn? Dat is toch niet realistisch! Ook een dipje komt eenmaal bij iedereen voor, al kan je soms niet eens ontcijferen waar het vandaan komt. Het maakt je heus niet gelijk tot een zeurkous of chagrijn; het maakt je juist menselijk! Boos, teleurgesteld, verdrietig of een kort lontje hebben hoort erbij, de kunst zit in het bewust worden van deze dip én om weer op te krabbelen. 

Ook ik ben niet 24/7 in een feeststemming en blij, want simpelweg niet elke situatie of gebeurtenis leent zich voor dit humeur. Zo voel ik mij op werk erg verantwoordelijk voor de projecten die ik mag aangaan en natuurlijk lach ik er regelmatig (ik heb immers lieve collega’s en een heerlijke baan), maar grotendeels ben ik serieus aan de slag en proberen we als team bergen weg te werken. Dat is heel realistisch, het is – naast het feit dat het echt een droombaan is – natuurlijk flink aanpoten. Ook dans ik niet elke seconde door de woonkamer als ik thuis ben (mocht je die indruk toch ergens krijgen haha het lijkt mij nogal vermoeiend om continu te moeten dansen, dan was mijn conditie vast véél beter inmiddels), ik kan zelfs even flink mopperen of balen als iets anders loopt dan gepland of verwacht. En nee, mijn leven is ook niet perfect. Er komen genoeg pittige en verdrietige momenten voor dat ik moet doorbijten en m’n schouders eronder moet zetten. Dat hier soms een traantje bij wordt gelaten, is dan ook niet zo vreemd. Dit gebeurt bijvoorbeeld als ik een dipje heb met mijn gezondheid, dan zou ik al een drukke week tegemoet gaan en mag ik mijn halve agenda annuleren en belangrijke afspraken cancelen omdat mijn lichaam niet meewerkt. Tsja, ook dan is mijn glimlach ver te zoeken kan ik je vertellen. En zo krijgt iedereen situaties, belevenissen en ervaringen op zijn pad waar hij of zij niet altijd om staat te juichen en te springen, ook die kant hoort erbij en vraagt om omarmt te worden. Al is dit laatste makkelijker gezegd dan gedaan!

Ik hoop dat je de kans en ruimte krijgt om elke dag jezelf te kunnen. Zodat je je niet anders voor hoeft te doen dan je bent, dat je weet dat je er mag zijn en dat je al het goede, maar ook de mindere momenten met elkaar kunt delen. Want 24/7 dolgelukkig zijn en huppelend door het leven? Nee, ik heb nog niet eerder iemand ontmoet die zo’n rooskleurig leven beleeft. Maar natuurlijk streven we allemaal naar geluk, het vergroten van gelukkige momenten en een stralende toekomst. Dat gun ik iedereen van harte, maar onthoud: what doesn’t kill us makes us stronger! Hup, krabbel op uit de dip en geniet van alle lichtpuntjes om ons heen. Enjoy!

Wat is jouw ultieme zo-kom-ik-uit-mijn-dip-tip? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.