Een dipje hoort erbij

Een dipje hoort erbij


Elke dag 100% vrolijk en blij zijn? Dat is toch niet realistisch! Ook een dipje komt eenmaal bij iedereen voor, al kan je soms niet eens ontcijferen waar het vandaan komt. Het maakt je heus niet gelijk tot een zeurkous of chagrijn; het maakt je juist menselijk! Boos, teleurgesteld, verdrietig of een kort lontje hebben hoort erbij, de kunst zit in het bewust worden van deze dip én om weer op te krabbelen. 

Ook ik ben niet 24/7 in een feeststemming en blij, want simpelweg niet elke situatie of gebeurtenis leent zich voor dit humeur. Zo voel ik mij op werk erg verantwoordelijk voor de projecten die ik mag aangaan en natuurlijk lach ik er regelmatig (ik heb immers lieve collega’s en een heerlijke baan), maar grotendeels ben ik serieus aan de slag en proberen we als team bergen weg te werken. Dat is heel realistisch, het is – naast het feit dat het echt een droombaan is – natuurlijk flink aanpoten. Ook dans ik niet elke seconde door de woonkamer als ik thuis ben (mocht je die indruk toch ergens krijgen haha het lijkt mij nogal vermoeiend om continu te moeten dansen, dan was mijn conditie vast véél beter inmiddels), ik kan zelfs even flink mopperen of balen als iets anders loopt dan gepland of verwacht. En nee, mijn leven is ook niet perfect. Er komen genoeg pittige en verdrietige momenten voor dat ik moet doorbijten en m’n schouders eronder moet zetten. Dat hier soms een traantje bij wordt gelaten, is dan ook niet zo vreemd. Dit gebeurt bijvoorbeeld als ik een dipje heb met mijn gezondheid, dan zou ik al een drukke week tegemoet gaan en mag ik mijn halve agenda annuleren en belangrijke afspraken cancelen omdat mijn lichaam niet meewerkt. Tsja, ook dan is mijn glimlach ver te zoeken kan ik je vertellen. En zo krijgt iedereen situaties, belevenissen en ervaringen op zijn pad waar hij of zij niet altijd om staat te juichen en te springen, ook die kant hoort erbij en vraagt om omarmt te worden. Al is dit laatste makkelijker gezegd dan gedaan!

Ik hoop dat je de kans en ruimte krijgt om elke dag jezelf te kunnen. Zodat je je niet anders voor hoeft te doen dan je bent, dat je weet dat je er mag zijn en dat je al het goede, maar ook de mindere momenten met elkaar kunt delen. Want 24/7 dolgelukkig zijn en huppelend door het leven? Nee, ik heb nog niet eerder iemand ontmoet die zo’n rooskleurig leven beleeft. Maar natuurlijk streven we allemaal naar geluk, het vergroten van gelukkige momenten en een stralende toekomst. Dat gun ik iedereen van harte, maar onthoud: what doesn’t kill us makes us stronger! Hup, krabbel op uit de dip en geniet van alle lichtpuntjes om ons heen. Enjoy!

Wat is jouw ultieme zo-kom-ik-uit-mijn-dip-tip? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Maike

  Iedereen heeft inderdaad wel eens een dipje. Voor mij werkt het dan altijd erg goed om even tijd voor mezelf te nemen. Lekker met een dekentje op de bank een goede serie kijken bijvoorbeeld. Soms kan het juist ook fijn zijn om wat met vriendinnen of mijn vriend te doen.
  Maike onlangs geplaatst…Nóg meer inspiratie op het gebied van bruiloften?My Profile

 2. Deisy

  Wat een prachtig artikel en helemaal waar! Mij wordt ook weleens gevraagd hoe het komt dat ik altijd maar vrolijk ben. Ik antwoord dan dat dit niet zo is en dat ook in gewoon genoeg dipjes ken. Mijn beste tip? Jezelf er niet tegen verzetten. Lekker even lief voor jezelf zijn en vooral de boel de boel laten. Alleen dan lukt het mij om weer over dat vervelende dipje heen te komen.
  Deisy onlangs geplaatst…Dé reden waarom jij nog niet de persoon bent die jij graag zou willen zijnMy Profile

 3. anna

  Wat een mooi en eerlijk artikel! Iedereen heeft er wel eens last van. Ik ga dan juist extra veel leuke dingen doen of gewoon lekker in mijn bed liggen haha, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.
  anna onlangs geplaatst…KRUIDVAT MAKE-UP SHOPLOG!My Profile

 4. Joanydvv

  Je hebt helemaal gelijk. Niemand is 100% happy 100% van de tijd. Een dipje hoort erbij. Ik ga dan ook niet echt op zoek naar iets om me op te vrolijken, want ik weet dat ik op dat moment toch helemaal nergens zin in heb. Zelfs niet in dingen die ik normaal gesproken leuk vind. Ik kruip dus gewoon in bed of maak het me gemakkelijk op de bank en wacht tot het voorbij is terwijl ik een serie of film kijk.
  Joanydvv onlangs geplaatst…Reflecteren op April ’16My Profile

 5. Ise

  Zulke momenten horen er helaas ook bij.. Alleen maar goed om ze niet weg te stoppen! Hopelijk heeft het een beetje geholpen dit van je af te schrijven :)
  Ise onlangs geplaatst…Birthday wishlistMy Profile

 6. Evelyne

  Helaas heb ‘k ook wel vaak te maken met een dip die opeens komt opwaaien. Wat mij dan terug opkikkert hangt van moment tot moment af. Meestal verlang ‘k op zo’n dipmoment naar een knuffel, gewoon iemand die zegt: ‘Evelyne, ’t komt allemaal goed’. Helaas is die persoon op zo’n moment ver te zoeken. Ik heb gelukkig een vriendin waar ‘k elk moment van de dag een sms of whatsapp kan naartoe sturen als ‘k even een baalmoment heb.
  Evelyne onlangs geplaatst…Rotterdam #6 Dag 2My Profile

 7. Charile

  Heel mooi artikel, helemaal mee eens ook.. Je kunt niet altijd lachen, jezelf zijn is heel belangrijk.

 8. lisa

  Wat een mooi en fijn artikel. Heel herkenbaar. Persoonlijk merk ik dat ik mezelf (en mijn leven) heel erg vergelijk met foto’s op instagram of facebookposts… Het is fijn om te lezen dat iedereen wel eens een mindere dag heeft.

  Liefs

 9. Renske

  Helemaal waar! Het leven gaat nu eenmaal niet over rozen. Klinkt zo verrekte cliché, maar het is zeker waar. Ik vraag mij ook af dat als het leven één groot feest zou zijn, alles komt aanwaaien en er geen tegenslagen zijn, of het leven dan nog wel leuk zou zijn. Na iedere tegenslag is iedere stap vooruit weer een prestatie, iets om trots op te zijn, iets om met voldoening op terug te kijken. Maar ook het open met elkaar spreken over (heftige) vervelende gebeurtenissen, maakt dat een vriendschap of relatie sterker kan worden. Althans, dat is mijn ervaring! ;-)
  Renske onlangs geplaatst…My Monthly Challenges | Mei 2016My Profile

 10. Simone

  Ik heb ook zeker last van dipjes. Mijn vriend weet mij meestal wel op te vrolijken. Of gek genoeg kaniet mijn werk mij enorm blij maken, maar ook het lezen van blogspot of lekker een filmpje kijken.
  Simone onlangs geplaatst…EXTRA LANGE Montly Pictures #10My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge