Een brief aan jezelf over 10 jaar

Een brief aan jezelf over 10 jaar


Soms zou ik een glazen bol willen om heel eventjes in de toekomst te kunnen spieken. Zou ik gelukkig zijn? Zou het bloggen dan nog bestaan? En zou ik nog wonen in dit fijne huis? En zullen er veel momenten zijn waarop ik zou terugblikken op mijn leven als twintiger? Ik besloot een brief te schrijven aan mijzelf over 10 jaar. Hoe begin ik een brief aan mijzelf, als er een sprong van tien jaar in zit? Ik heb nooit eerder een brief aan mijzelf geschreven, maar  ik ga op mijn gevoel af. Doe je mee?

Lieve Dagmar, maak je niet druk om die ene rimpel, die komt toch van het lachen! Tenminste, dat hoop ik heel erg. Ik weet niet hoe je leven er nu uitziet, maar ik hoop dat je geniet van het nu. Dat je plezier hebt in het dagelijkse, dat je mooie momenten beleeft met familie en vrienden en dat je balans hebt gevonden tussen werk, jezelf én… een gezin. Want zou je nu genieten van een kleine samen met je man Jord? Ha, nu mag je hem jouw man noemen. Hoe bijzonder is dat? Je bent het inmiddels waarschijnlijk wel gewend, maar wat klinkt het toch volwassen en speciaal. Maar je moet elkaar niet als vanzelfsprekend gaan beschouwen hoor, een relatie is een werkwoord en ik hoop dat je nog steeds zo lekker gek met elkaar kunt doen. Dansen door de woonkamer, de tijd vergeten in restaurants, de kieteldood en elkaar moppen vertellen tot tranen toe en uren wandelen langs het strand, daar ben je toch nooit te oud voor? Dat je ouder wordt betekent immers niet dat je die speelsheid moet verliezen, toch? En ik gok dat je New York heel mooi vond toen je daar met Jord en de kleine was? Voelde je er niet ieniemienie en wat vond je van het Vrijheidsbeeld en het uitzicht vanaf Empire State Building? Ik weet zeker dat je samen met Jord de wereld aan het ontdekken bent, maar tussendoor moet er natuurlijk ook gewerkt worden.

Wat zou je doen, is je liefde voor marketing nog steeds zo groot of zou je een uitstapje hebben gemaakt naar een ander vakgebied? Als je je dagen maar weet te vullen met wat je energie geeft en waar je blij van wordt, beloof je dat? En als je je richting even lijkt te verliezen, dan is dat niet erg. Het hoort erbij, over tien jaar hoef je echt niet een zelfverzekerde allesweter te zijn, dat vraagt en verlangt heus niet iemand van je. Dus wil je eindelijk eens wat minder streng voor jezelf zijn? Dat maakt het allemaal een stukje makkelijker, straks krijg je nog een denkrimpel als je zo doorgaat! Laat het gaan en deins met de flow mee; geniet van wat op je afkomt. En ligt je grote droom in de vorm van een eigen boek al in de winkels? Ik gok erop dat je iets hebt geschreven in de richting van happiness, anderen helpen middels tips om het dagelijkse nog fijner te maken, kon je vast niet loslaten. Ik hoop dat het je is gelukt, want ik weet hoe graag je die droom zou willen realiseren en dat je er velen mee zou willen helpen. En zou het bloggen dan nog bestaan? Zou je nog met (tante Anne?) vloggen en samen leuke citytrips maken, genieten en ontspannen? Ik moet er niet aan denken hoeveel minuten je inmiddels met haar hebt gebeld in die tien jaar haha. En ben je al een keukenprinses geworden of ligt dat je nog steeds niet helemaal? Als je maar blijft proberen toch? En ga eens af en toe naar die sportschool of trek je hardloopschoenen aan, je gaat er geen spijt van krijgen! Nee, ik zeg niet dat je het per se nodig hebt, maar beweging doet iedereen goed toch?

Geef je de tien jaar oudere Jord een dikke kus van mij? Of heeft hij nu opeens een prikkelig baardje? Man, wat hou ik toch veel van hem, ja die vlinders zijn na ruim vijf jaar een relatie nog steeds goed vertegenwoordigd en binnenkort volgt onze trouwdag. Zou je over tien jaar nog regelmatig het trouwalbum erbij pakken? Samen met de kleine erin kijken en vertellen hoe bijzonder het was om met lieve vrienden en familie de liefde te vieren? En noem je Jord dan ‘Pap’ en hij jou ‘Mama’?  En zou je vaak voorlezen uit boeken, samen dagjes uit beleven en hem of haar leren dat geluk delen met dierbaren zo kostbaar en bijzonder is? En vergeet je niet uit te leggen dat we door lichtpuntjes worden omringd, ook al zie je deze niet altijd? Ik gok dat hij/zij de zorgzaamheid en het opnoemen van mega veel feitjes (wandelende encyclopedie) van Jord heeft en het ondernemen van mij, heb ik gelijk? Ik hoop dat je gezondheid je niet in de weg zal staan bij alles wat je voor hem/haar zou willen doen, samen met Jord zijn jullie vast een heel liefdevol team.

Ik hoop trouwens zo erg dat alle lieve vrienden en familie nog bij je zullen zijn, ik vind het soms een erg beangstigend idee dat we dierbaren moeten missen in de toekomst. Het maakt mij onzeker en bang, maar tegelijkertijd besef ik goed dat we de momenten nu extra met elkaar mogen benutten en deze kunnen vullen met geluksmomentjes. Ik zou nog uren tips aan je willen geven en vragen aan je willen stellen, maar je kunt beter je tijd benutten door vooruit te blijven kijken. Als vierentwintigjarige ben ik echt gelukkig, ik hoop dat je dat over tien jaar ook nog steeds kunt zeggen. Dus hup oudje, geniet én leef!

Wat zou jij aan je tien jaar oudere ‘ik’ willen zeggen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 22 reacties.

 1. Sophie

  Wat een prachtige brief; kippenvel! Wat zou het toch mooi zijn, als we even mochten spieken naar ons leven over 10 jaar. Tenminste, ik ben poep nieuwsgierig en zou het heel erg graag willen weten! Hopelijk is het over 10 jaar zoals je hoopt dat het is, en hopelijk heb je daar zelf ook invloed op! <3
  Sophie onlangs geplaatst…Dagboek van een Miracle Morning WeekMy Profile

 2. Frauke

  Wat ontzettend mooi, deze blogpost! En je brief op zich, natuurlijk. Ik vind het heel mooi geschreven en ook leuk om zo eens te zien hoe jij naar de toekomst kijkt. Het lijkt me een leuk projectje om ook eens te doen! En ik gun je natuurlijk dat al je dromen voor over 10 jaar zijn uitgekomen :-) X
  Frauke onlangs geplaatst…Dus zo berg je washitape opMy Profile

 3. Lisa

  Wat een leuk idee! En wat schrijf jij mooie brieven :) Heel fijn dat je je dromen zo met ons durft delen.
  Onlangs vroeg men mij op een sollicitatiegesprek of ik mezelf binnen 10 jaar nog bij hen zie werken… En phoeh, ik vond dat een lastige vraag, wie weet wat er allemaal nog op mijn pad komt. Wel fijn om eens over na te denken, misschien neem ik deze wel over op mijn blog (als dat mag natuurlijk ;) ) !
  Lisa onlangs geplaatst…Review: Misschien ooit – Colleen HooverMy Profile

 4. Sophie

  Ah wat lief om dat zo te lezen! Ah en tante anne, hierom moest ik echt even lachen haha! Ik wens je alle geluk en heel veel goeds! Ik hoop dat al die mooie dingen mogen gebeuren en nog veel meer tofs! Het leven heeft nu eenmaal vaak zijn verrassingen!
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #34 – Huilend op de fietsMy Profile

 5. Isolde

  Wauw, wat een mooie brief! Ik heb in mijn happiness project ook het doel om een brief te schrijven aan mijn ‘future self’ en dit motiveert zeker om dat ook echt te gaan doen!
  Isolde onlangs geplaatst…Kijktip; Reach across the aisleMy Profile

 6. Deisy

  Wat een prachtig artikel knapperd <3 Heel mooi om te zien hoe jij nog steeds weet te verwoorden wat belangrijk is en blijft in het leven van je en hoe je dit allemaal ziet. Ik weet 100% zeker dat al jouw dromen uit gaan komen (want thats just what you do) en dat je een prachtig leven (nog) tegemoet gaat.
  Deisy onlangs geplaatst…30 Day Challenge | The Miracle MorningMy Profile

 7. Kirsten

  Wat mooi Dagmar, jeetje. Ik kan er zelf niet over nadenken zonder tranen in mijn ogen. Dat klinkt vast een beetje gek, maar alleen al om de ervaring te hebben dat het leven niet vanzelfsprekend is.

  Ik hoop dat je over 10 jaar net zo gelukkig mag zijn als nu <3
  Kirsten onlangs geplaatst…Dit is waarom de e-polette perfect isMy Profile

 8. Nathalie

  Erg mooi geschreven, Dagmar. Een klein kippenvelmomentje. Wat een mooie visie van jouw toekomst.

  Ik denk dat ik ook maar eens zo’n projectje voor mezelf moet gaan starten. Hoe zie ik mezelf over 10 jaar, een vraag per dag of misschien wel een day zero project. Want soms is het met (een) ziekte(n), vind ik, moeilijk om zo positief te blijven. Daarom lees ik je blogs graag en dat geeft weer een beetje de moed om vooruit te kijken in plaats van achteruit. Soms is het moeilijk om niet te blijven hangen in momenten of bij bepaalde dingen. Het leven is een uitdaging, een uitdaging die je zelf elke dag aan mag en moet gaan.

 9. Leuk idee om over te schrijven en erg mooi gedaan! Ik zou ook zo super graag een glazenbol willen hebben, maar helaas! ;) Ik hoop dat al deze mooie dingen uitkomen voor je en je positief kan terug kijken over tien jaar naar de voor jou dan áfgelopen tien jaar :)

 10. Ise

  Ik heb echt geen idee! Lijkt me ook heel raar om zo’n brief te schrijven. Maar wel een goed onderwerp om eens over na te denken :)
  Ise onlangs geplaatst…Afgelopen weekMy Profile

 11. Judith

  Awwh, wat een fantastische brief! Ik hoop dat al je dromen mogen uitkomen binnen hoeveel jaar dat oo gaat gebeuren. Ik heb ooit in klas vier (of drie) van de middelbare school een brief aan mezelf over 10 jaar geschreven en dat is nu al bijna 4 tot 5 jaar geleden. Die docent heeft m nog, dus ben benieuwd hoe mijn leven dan veranderd is (en wat ik nog heb opgeschreven, want ook dat weet ik niet meer precies). Spannend :)
  Judith onlangs geplaatst…Recensie: Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)My Profile

 12. Demi

  Wat een leuk idee en wat een mooie brief aan jezelf :) Zo te lezen heb je behoorlijk wat toekomstplannen. Als ik een brief aan mijzelf zou schrijven zou daar denk ik vooral in staan dat ik hoop gezond te zijn ( en zo ook de mensen waarvan ik houd ). Ik bedoel: tuurlijk wil ik graag getrouwd zijn, een kindje hebben, een goed lopende carrière hebben en veel van de wereld hebben gezien, maar dat moet natuurlijk wel kunnen. Aan de huidige ik ( want, minstens zo belangrijk denk ik) schrijf ik daarom bij deze: ga naar de sportschool en drink wat minder cola.
  Demi onlangs geplaatst…12 films en series voor toekomstige, beginnende en evaren moedersMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge