Blog

Doel gehaald – Elke dag 10.000 stappen zetten

IMG_20170514_113919_989Het is gelukt! In de maand mei had ik mijzelf voorgenomen om aan enkele puntjes te werken, waaronder het voornemen om dagelijks meer te bewegen. Ik maakte dit idee concreet door er een getal aan te koppelen en zodoende kwam het doel tot stand om elke dag 10.000 stappen te zetten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan én elke dag bewegen goed voor je is. 

In eerste instantie dacht ik eigenlijk dat ik het doel – zoals gewoonlijk bij mij – onrealistisch had geformuleerd en dat ik de lat te hoog had gelegd. Maar daardoor kom ik wel (letterlijk in dit geval) in beweging en ga ik met het doel aan de slag. Het motiveert mij om juist die extra stappen te zetten, om alleen al te kijken of ik in de buurt kan komen en het alsnog kan halen. De eerste dagen gingen soepeler dan ik had verwacht, ik deed mijn stappenteller (de Garmin Vivofit) om en deed wat ik altijd al op een dag doe. Zo bleek dat ik veel meer liep dan ik dacht! Een meevaller natuurlijk, maar toen was ik er nog niet. Na werk had ik bijvoorbeeld mijn benodigde stappen nog niet gezet en toen kwam de drempel om dan toch nog even in de avond een rondje te gaan wandelen. Eenmaal buiten had ik de smaak goed te pakken en vond ik het heerlijk. Dat help-ik-moet-van-die-bank-af-momentje blijft een worsteling, maar je weet dat het voldoening geeft om het ‘gewoon’ te doen.

Na de eerste dagen hakte de sleur er een beetje in. Weer naar buiten? En het miezert ook nog eens? Dan is het héél erg aantrekkelijk om de handdoek in de ring te gooien. Toch merk je dat je ook dan creatiever kunt zijn door bijvoorbeeld op werk de trap te pakken in plaats van de lift, om thee te halen voor collega’s of dat je lopend naar de supermarkt gaat in plaats van de auto te pakken. Deze kleine veranderingen lijken minuscuul, maar kunnen net het verschil maken waardoor jij het doel wel kunt behalen! Ik vond het heel erg fijn om met Lucas elke dag een stukje te wandelen, de omgeving op deze manier te verkennen en lekker samen buiten te zijn. Ik had niet verwacht dat het mij zo zou aanspreken dat ik nu niet eens anders zou willen! Ik ben er zelfs aan gaan wennen en het gaan waarderen, waardoor ik liever de kinderwagen of draagzak (bonuspunten bij het bewegen) pak dan de auto. Ook had ik natuurlijk geweldig gezelschap mee want onderweg of lag de slapen of zat te brabbelen. Heerlijk! Na deze maand kan ik zeggen dat ik mij echt prettiger voel bij het meer bewegen en weer wat actiever bezig zijn met mijn lichaam. De maand vloog voorbij en ik hoop ook komende maand hieraan te kunnen blijven werken.

Het behalen van dit doel geeft energie om weer lekker in beweging te komen en de gezondere levensstijl op te pakken. Waarom verpappen als je ook kunt aanpakken toch? Je zit lekkerder in je vel, bent vaker buiten én je lichaam wordt fitter. Een fijn gevoel om daar dagelijks aan te kunnen werken.

Hoeveel stappen zet jij gemiddeld op een dag? Beweeg je voldoende of zou je graag meer willen bewegen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.