Doel gehaald – Elke dag 10.000 stappen zetten

Doel gehaald – Elke dag 10.000 stappen zetten

IMG_20170514_113919_989Het is gelukt! In de maand mei had ik mijzelf voorgenomen om aan enkele puntjes te werken, waaronder het voornemen om dagelijks meer te bewegen. Ik maakte dit idee concreet door er een getal aan te koppelen en zodoende kwam het doel tot stand om elke dag 10.000 stappen te zetten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan én elke dag bewegen goed voor je is. 

In eerste instantie dacht ik eigenlijk dat ik het doel – zoals gewoonlijk bij mij – onrealistisch had geformuleerd en dat ik de lat te hoog had gelegd. Maar daardoor kom ik wel (letterlijk in dit geval) in beweging en ga ik met het doel aan de slag. Het motiveert mij om juist die extra stappen te zetten, om alleen al te kijken of ik in de buurt kan komen en het alsnog kan halen. De eerste dagen gingen soepeler dan ik had verwacht, ik deed mijn stappenteller (de Garmin Vivofit) om en deed wat ik altijd al op een dag doe. Zo bleek dat ik veel meer liep dan ik dacht! Een meevaller natuurlijk, maar toen was ik er nog niet. Na werk had ik bijvoorbeeld mijn benodigde stappen nog niet gezet en toen kwam de drempel om dan toch nog even in de avond een rondje te gaan wandelen. Eenmaal buiten had ik de smaak goed te pakken en vond ik het heerlijk. Dat help-ik-moet-van-die-bank-af-momentje blijft een worsteling, maar je weet dat het voldoening geeft om het ‘gewoon’ te doen.

Na de eerste dagen hakte de sleur er een beetje in. Weer naar buiten? En het miezert ook nog eens? Dan is het héél erg aantrekkelijk om de handdoek in de ring te gooien. Toch merk je dat je ook dan creatiever kunt zijn door bijvoorbeeld op werk de trap te pakken in plaats van de lift, om thee te halen voor collega’s of dat je lopend naar de supermarkt gaat in plaats van de auto te pakken. Deze kleine veranderingen lijken minuscuul, maar kunnen net het verschil maken waardoor jij het doel wel kunt behalen! Ik vond het heel erg fijn om met Lucas elke dag een stukje te wandelen, de omgeving op deze manier te verkennen en lekker samen buiten te zijn. Ik had niet verwacht dat het mij zo zou aanspreken dat ik nu niet eens anders zou willen! Ik ben er zelfs aan gaan wennen en het gaan waarderen, waardoor ik liever de kinderwagen of draagzak (bonuspunten bij het bewegen) pak dan de auto. Ook had ik natuurlijk geweldig gezelschap mee want onderweg of lag de slapen of zat te brabbelen. Heerlijk! Na deze maand kan ik zeggen dat ik mij echt prettiger voel bij het meer bewegen en weer wat actiever bezig zijn met mijn lichaam. De maand vloog voorbij en ik hoop ook komende maand hieraan te kunnen blijven werken.

Het behalen van dit doel geeft energie om weer lekker in beweging te komen en de gezondere levensstijl op te pakken. Waarom verpappen als je ook kunt aanpakken toch? Je zit lekkerder in je vel, bent vaker buiten én je lichaam wordt fitter. Een fijn gevoel om daar dagelijks aan te kunnen werken.

Hoeveel stappen zet jij gemiddeld op een dag? Beweeg je voldoende of zou je graag meer willen bewegen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Shirley

  Ik probeer dit doel tegenwoordig ook vaker te halen. Elke dag lukt me niet, hoewel… als ik het echt zou willen natuurlijk we. Ik loop tegenwoordig van het station naar mijn werk. Dat is 20 minuten lopen enkele reis en dat helpt wel mee aan het halen van mijn doel.
  Shirley onlangs geplaatst…Ik ben betrapt op een Vlaamse zinsconstructieMy Profile

 2. Wauw goed hoor!!! Inderdaad die kleine dingen kunnen al veel stappen zijn. Ik moet zeggen dat ik mijn stappen nooit tel, maar ik denk er wel aan te komen. Ik heb een fysiek zwaar beroep, fiets iedere dag naar mijn werk en wandel hele enden met de kleine. Met een zittend beroep kan ik mij voorstellen dat je er extra alert op bent. Heel knap dat je doorgezet hebt.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn haat–liefdesverhouding met de speenMy Profile

 3. Romy

  Wat goed dat je dit doel hebt behaald en vooral dat het je zoveel energie geeft! Ik heb op mijn nieuwe telefoon ook een stappenteller zitten en probeer er ook op te letten dat ik elke dag minstens 5000 stappen zet. Meestal zit ik er wel boven, maar het is een beetje afhankelijk van mijn dag. Het geeft me wel altijd een goed gevoel als ik wél die 10.000 stappen haal.
  Romy onlangs geplaatst…Cursus portretfotografie | Hoe is het bevallen?My Profile

 4. Johanne

  Wauw, knap hoor! Ik vrees dat ik dat tegenwoordig bij lange na niet haal. Voor m’n werk zit ik de hele dag (haal af en toe thee en eten ;-) en ik loop naar de auto haha) en als ik thuis kom heb ik eigenlijk geen zin op te sporten of wat dan ook. Ging laatst wandelen met mijn vriend en dat was toch wel heel lekker na het eten!
  Johanne onlangs geplaatst…4x hoe ik mijn blogleven ga omgooienMy Profile

 5. Nienke

  Wauw, goed bezig zeg! Ik kan veel meer bewegen, maar kom niet elke dag even sportief uit de bus. ;)

 6. Alex

  Goed dat je je doel kon behalen! Vooral de afgelopen weken had ik met dit soort dingen wat moeite…tijdens de vakantie vind ik het altijd moeilijker om naar buiten te komen, terwijl ik eigenlijk juist meer tijd heb, haha!
  Alex onlangs geplaatst…Outfit: Striped Culottes & Loafers | MilanMy Profile

 7. Evelyne

  Goed van je! Ik zou ook meer moeten bewegen, maar het lukt mij niet. Na het werk ben ik al pompaf en heb ik helemaal geen zin om nog iets uit te spoken wat niet zittend kan gebeuren. Erg van mij, ik weet het. Misschien dat zo’n stappenteller mij wel uit die zetel kan helpen, ik weet alleen niet of ik dat dan zal volhouden..
  Evelyne onlangs geplaatst…✘And that’s how I am Tag✘My Profile

 8. Kim

  Ik houd mijn stappen alleen bij via de app op mijn iPhone. Geen idee hoe betrouwbaar deze is…
  Daarom heb ik ook geen idee hoeveel stappen ik zo ongeveer zet op een dag.
  Hoop binnenkort een meer accurate stappenteller/activity tracker te kopen. Twijfel alleen zo welke. ;-) Kiezen is niet mijn sterkste kant, haha.

  Ik wandel elke dag minimaal 2 x meer de hond. Een keer een groter stuk, een keer ongeveer een kilometer. Soms loop ik hard, maar dat zou ik eigenlijk meer willen doen!
  Kim onlangs geplaatst…VLOG: Naar Clip ’n Climb in Amsterdam!My Profile

 9. Justine

  Wat goed hee! Doorzetter!
  Ik heb het ook wel eens geprobeerd, maar doordat ik het met mijn telefoon bij houd en die niet altijdd op pak als ik loop, heb ik het idee dat het niet klopt en dat demotiveert. Dus ik ga gewoon voor “zoveel mogelijk lopen” haha!
  Justine onlangs geplaatst…My life in photos – mei 2017 #3My Profile

 10. Lenneke

  Ik loop gerust 15 kilometer per dag en ik vind het heerlijk. Dat is echt het grootste voordeel van een grote hond: laaaaang buiten zijn. <3

 11. Mariska

  Ik zet normaal gesproken echt te weinig stappen, ook omdat ik een kantoor baan heb, dat zie ik op mijn stappenteller altijd. Met de verhuizing van vorig weekend zat ik er trouwens wel ver boven :)
  Mariska onlangs geplaatst…Lichamelijke ingrepen die ik begrijpMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge