Blog

Deze uitdagingen ga ik in september aan + terugblik

Stop de tijd! Helaas is daar nog geen uitvinding voor, maar als het kon dan zou ik het hebben gedaan. Denk ik. Augustus vind ik altijd zo’n fijne maand met heerlijke temperaturen, de vakantie flow en volop genieten met z’n allen. September vind ik ook prachtig, het is een maand die langzaam goud kleurt vol zomer én het begin van de herfst. Het is tijd voor nieuwe uitdagingen inclusief een terugblik, want heb ik de vorige doelen eigenlijk wel gehaald?

Terugblik augustus

Haha ehm… waar moet ik beginnen als ik moet delen dat deze maand niet helemaal volgens plan ging? *stemmetje in hoofd* Gewoon bij het begin en zonder er omheen te draaien. Het hoge woord is eruit, gelukkig hebben we hier een nieuwe maand vol nieuwe kansen die ik ga benutten. Want snoepte ik in augustus veel? Ja. Ging ik laat naar bed? Ja (maar ik deed echt pogingen om eerder te gaan!). Lette ik op de basis? Mwuah, kan beter. Genoot ik van het huis? Ja, heel erg! En heb ik veel gelezen? Jaaaaa! En dit laatste is gelukkig positief haha. Al met al kan ik nog flinke stappen zetten, maar augustus was onvergetelijk, superdruk en heel mooi en dat is wat telt. Tijd voor iets nieuws!

Uitdagingen september

Gezonder leven – Over deze uitdaging, die tevens de grootste uitdaging zal zijn deze maand én de komende tijd, kunnen jullie meer lezen in dit artikel. Bij mij is namelijk de knop omgegaan en ik wil heel graag gezonder aan de slag. Niet alleen op het gebied van voeding, maar ook meer bewegen, meer slapen en ontspannen. Ik wil heel graag weer de periode van makkelijk en snel doorbreken, want op de langere termijn is dat erg ongezond. De grootste uitdaging zal dan ook zijn om de gezonde levensstijl in alles toe te passen en het zo goed mogelijk door te voeren. Doe je ook mee?

♧ 2 x per week naar de sportschool – Deze uitdaging heeft nog te maken met bovenstaande, maar het kan geen kwaad om het nog even zwart op wit te hebben als extra stok achter de deur. Mijn doel is om in september minstens 2 keer per week naar de sportschool te gaan nu we weer een Fit for Free in de buurt hebben. Het ritme moet nog even erin sluipen, maar je voelt je zo goed na het sporten en het is meer dan de moeite waard!

♧ Spontaan naar het strand – Een zandkasteel bouwen, naar de ondergaande zon kijken,  uitwaaien… Ik zou heel graag deze maand een keer spontaan naar het strand willen om samen te genieten. Ultiem ontspannen en zo mooi!

♧ Een lange fietstocht maken (van minstens 30 kilometer) – Ik ben dol op fietsen, maar ik doe het te weinig. Het lijkt mij zo leuk om een langere fietstocht te maken en te beginnen vanuit huis om de omgeving te verkennen. Daarom staat dit doel op mijn lijstje, lekker aan de slag!

♧ De leesflow koesteren en behouden – Ik ben dol op lezen, maar maak hier niet altijd tijd voor vrij. Nu ik een e-reader heb, gaat het steeds beter om het lezen tussendoor er ‘even’ bij te pakken, heerlijk! Ik ervaar het als ultiem ontspannen en ik beleef er veel plezier door. Ik hoop ook deze nieuwe maand veel mooie toppers te mogen lezen.

♧ De laatste dozen uitpakken – Mocht je zelf een verhuizing achter de rug hebben, dan herken je je er misschien in. Zo’n hoekje waar je de laatste dozen hebt neergezet voor ‘later’ om een keertje uit te pakken wanneer je zin hebt. Wakker worden! Die zin moet je zelf creëren, want ik ben erachter gekomen dat die zin niet spontaan ontstaat haha. Ik moet gewoon echt even een schop onder de kont hebben en die laatste dozen uitpakken. Dan is het echt af!

♧ Minder moeten – Moet jij ook zoveel van jezelf? Nog even dit, nog echt even dat… Dat stemmetje in mijn hoofd is soms echt een dictator haha. Een leuke, maar pittige uitdaging dus om deze maand aan te gaan. Moet lukken *om maar even in het dictatorsfeertje te blijven…*

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in augustus willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.