Deze uitdagingen ga ik in september aan + terugblik
Door het hele huis staan bloemen omdat het boeket zo groot was Dankjewel @uitgeverijdefontein! #happy #flowers #interior #home

Deze uitdagingen ga ik in september aan + terugblik

Stop de tijd! Helaas is daar nog geen uitvinding voor, maar als het kon dan zou ik het hebben gedaan. Denk ik. Augustus vind ik altijd zo’n fijne maand met heerlijke temperaturen, de vakantie flow en volop genieten met z’n allen. September vind ik ook prachtig, het is een maand die langzaam goud kleurt vol zomer én het begin van de herfst. Het is tijd voor nieuwe uitdagingen inclusief een terugblik, want heb ik de vorige doelen eigenlijk wel gehaald?

Terugblik augustus

Haha ehm… waar moet ik beginnen als ik moet delen dat deze maand niet helemaal volgens plan ging? *stemmetje in hoofd* Gewoon bij het begin en zonder er omheen te draaien. Het hoge woord is eruit, gelukkig hebben we hier een nieuwe maand vol nieuwe kansen die ik ga benutten. Want snoepte ik in augustus veel? Ja. Ging ik laat naar bed? Ja (maar ik deed echt pogingen om eerder te gaan!). Lette ik op de basis? Mwuah, kan beter. Genoot ik van het huis? Ja, heel erg! En heb ik veel gelezen? Jaaaaa! En dit laatste is gelukkig positief haha. Al met al kan ik nog flinke stappen zetten, maar augustus was onvergetelijk, superdruk en heel mooi en dat is wat telt. Tijd voor iets nieuws!

Uitdagingen september

Gezonder leven – Over deze uitdaging, die tevens de grootste uitdaging zal zijn deze maand én de komende tijd, kunnen jullie meer lezen in dit artikel. Bij mij is namelijk de knop omgegaan en ik wil heel graag gezonder aan de slag. Niet alleen op het gebied van voeding, maar ook meer bewegen, meer slapen en ontspannen. Ik wil heel graag weer de periode van makkelijk en snel doorbreken, want op de langere termijn is dat erg ongezond. De grootste uitdaging zal dan ook zijn om de gezonde levensstijl in alles toe te passen en het zo goed mogelijk door te voeren. Doe je ook mee?

♧ 2 x per week naar de sportschool – Deze uitdaging heeft nog te maken met bovenstaande, maar het kan geen kwaad om het nog even zwart op wit te hebben als extra stok achter de deur. Mijn doel is om in september minstens 2 keer per week naar de sportschool te gaan nu we weer een Fit for Free in de buurt hebben. Het ritme moet nog even erin sluipen, maar je voelt je zo goed na het sporten en het is meer dan de moeite waard!

♧ Spontaan naar het strand – Een zandkasteel bouwen, naar de ondergaande zon kijken,  uitwaaien… Ik zou heel graag deze maand een keer spontaan naar het strand willen om samen te genieten. Ultiem ontspannen en zo mooi!

♧ Een lange fietstocht maken (van minstens 30 kilometer) – Ik ben dol op fietsen, maar ik doe het te weinig. Het lijkt mij zo leuk om een langere fietstocht te maken en te beginnen vanuit huis om de omgeving te verkennen. Daarom staat dit doel op mijn lijstje, lekker aan de slag!

♧ De leesflow koesteren en behouden – Ik ben dol op lezen, maar maak hier niet altijd tijd voor vrij. Nu ik een e-reader heb, gaat het steeds beter om het lezen tussendoor er ‘even’ bij te pakken, heerlijk! Ik ervaar het als ultiem ontspannen en ik beleef er veel plezier door. Ik hoop ook deze nieuwe maand veel mooie toppers te mogen lezen.

♧ De laatste dozen uitpakken – Mocht je zelf een verhuizing achter de rug hebben, dan herken je je er misschien in. Zo’n hoekje waar je de laatste dozen hebt neergezet voor ‘later’ om een keertje uit te pakken wanneer je zin hebt. Wakker worden! Die zin moet je zelf creëren, want ik ben erachter gekomen dat die zin niet spontaan ontstaat haha. Ik moet gewoon echt even een schop onder de kont hebben en die laatste dozen uitpakken. Dan is het echt af!

♧ Minder moeten – Moet jij ook zoveel van jezelf? Nog even dit, nog echt even dat… Dat stemmetje in mijn hoofd is soms echt een dictator haha. Een leuke, maar pittige uitdaging dus om deze maand aan te gaan. Moet lukken *om maar even in het dictatorsfeertje te blijven…*

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Wat zou jij heel graag in augustus willen doen? Je kunt het!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 19 reacties.

 1. Els

  Toch best veel doelen gehaald in augustus? En ach, een paar wat minder… maar he, het is augustus, vakantie tijd :-).

  Pfff, dat laatste punt is ook echt iets voor mij… Ik zou ook echt minder moeten van mezelf.
  Els onlangs geplaatst…Mijn top 10 foto’s van Instagram #2My Profile

 2. Marion

  Ik heb de kunst van het niks moet, alles mag ondertussen helemaal onder de knie. Mij krijgen ze niet meer gek. Ik denk dat je even je balans weer terug moet vinden. Er is zoveel gebeurt de afgelopen maanden. Nieuw huis, naar Barcelona, je opa en oma en nog zoveel meer. Doe maar even een maandje rustig aan en dan weet ik zeker dat je het goede ritme zo weer te pakken hebt. X
  Marion onlangs geplaatst…Share Some Happiness: September 2015My Profile

 3. Saar

  Ik moest zo lachen bij het doel: de laatste dozen uitpakken. Ik zal dat best ook op mijn doelenlijst zetten, haha! Zo herkenbaar!
  We hadden tijdens de verbouwingen nl. een kamer waar al het materiaal lag omdat de garage op dat vlak gewoon te vol lag. Tijdens de werken zijn we er dus niet in geslaagd om die kamer af te werken. Er moet nog een plafond en een deurpost geschilderd, behangen en een vloer gelegd worden. Maar laten die laatste dozen nu ook net in die kamer staan. Ik zal de laatste twee weken voor ik opnieuw ga werken best daarvoor gebruiken! Goed dat je me er zo nog eens aan herinnert!

  Heel veel succes met jouw doelen. Neem het er maar van in september, vooral van de rust. Wanneer gaan jullie eigenlijk naar Thailand??
  Saar onlangs geplaatst…Terug naar school!My Profile

 4. Renske

  Een prachtige doelen voor een nieuwe maand! Zelf wil ik ook bewuster letten op een gezonder leven, waarbij het draait om voeding en beweging. Net als bij jou eigenlijk. ;-) En daarnaast wil ik ook weer meer lezen en echt genieten van alles om mij heen! Succes met het verwezenlijken van jouw doelen!
  Renske onlangs geplaatst…Mijn bijzondere manier van plannenMy Profile

 5. Desiree

  Mooie lijst met doelen heb je weer voor jezelf opgeschreven! Zo te zien heb je intens genoten van de maand augustus dus dat hier en daar iets niet helemaal gelukt is, is helemaal geen ramp als je het mij vraagt. Het gaat er immers om hoe jij jezelf voelt!
  Desiree onlangs geplaatst…Plog 30/8 – Birthday girl!My Profile

 6. Frauke

  Haha! Augustus ís er gewoon om ongezond te eten en veel te lang op te blijven ;-) Het is dan een vakantiemaand voor iets, natuurlijk! Maar fijne doelen heb je weer opgesteld voor september, ik vind die van de lange fietstocht en de stranddate wel héél erg leuk. En gezellig :D. Met het gezond eten (en sporten) doe ik trouwens mee, yay! X
  Frauke onlangs geplaatst…Heerlijke vegetarische wrap pizzaMy Profile

 7. Sophie

  Prachtige doelen weer! En 30 kilometer, pfoe! Ik deed laatst 15 en dat vond ik eigenlijk wel meer dan genoeg. Maar als je een mooie omgeving hebt, dan kan dat alles schelen! :-) En wat goed dat je naar de sportschool gaat! Mijn doel voor de komende maand is 3 keer in de week, hopelijk gaat het lukken haha!
  Sophie onlangs geplaatst…PLOG | Dag 4My Profile

 8. Cindy

  Minder moeten.. Zullen we dat doel samen doen deze maand? Alhoewel ik een beetje vals ga spelen, aangezien ik op vakantie ga en daar helemaal niets moet. De lange fietstocht is erg leuk om te doen, ik ben ook dol op fietsen zo op zijn tijd. Een hele mooie maand voor jou toegewenst!
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – september #1My Profile

 9. Rosanne

  Wat een prachtige doelen heb je opgesteld voor de komende maand Dagmar! Ik doe mee met het sporten en gezonder leven. We can do this!
  Rosanne onlangs geplaatst…Shoplog!My Profile

 10. Rikst

  Dozen uitpakken, herkenbaar! Ik ben verhuisd, daarna op vakantie gegaan, en nu weer aan het werk… en er staat nog steeds een stapel haha. Ik wil alles wel weer opgeruimd hebben voordat de studie weer begint. Nu leef ik een beetje tussen het werk en de afspraken door. Wat fijn hé, de ereader! Ik heb ook een van mijn vriend gekregen. Ik was vroeger echt een boekenwurm maar was het een beetje verloren.. nu heb ik in 3 weken tijd 8 boeken uitgelezen! Heeeerlijk :)

 11. Rowan

  Wat een leuke uitdagingen heb je voor jezelf! Spontaan naar het strand, fietstochtjes en sporten horen natuurlijk allemaal bij een gezonder leven. Succes alvast :D
  Rowan onlangs geplaatst…VLOG: Istanbul – Dag 1My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge