Blog

Deze 5 podcasts luister ik graag

Creative Live Event Dagmar Valerie Pippa Knus workshop

Luister jij graag naar podcasts? Eerlijk is eerlijk, ik luister er nog helemaal niet lang naar. Ik heb pas recent interessante podcasts ontdekt waar ik graag naar luister en waar ik volop van kan genieten. Ik luister graag podcasts over persoonlijke ontwikkeling, groei, geluk, het ondernemerschap en moederschap. Meestal luister ik podcasts in de auto of wanneer ik echt niet kan slapen. Heerlijk om dan tot rust te komen en op te laden dankzij inspirerende sprekers. Het leek mij leuk om via dit artikel meer te vertellen over de verschillende podcasts die ik luister en jou ook graag aan zou willen raden. Lees je mee?

Wanneer luister ik naar een podcast?

Allereerst wil ik terugkomen op het feit dat ik nog helemaal niet lang naar podcasts luister. Ik wist al een tijdje af van het bestaan van podcasts, maar ik kwam er qua tijd niet uit om hier meer mee te doen. Of anders gezegd; mijn prioriteiten lagen elders en dat was helemaal prima. De afgelopen periode moest ik voor mijn werk vaker reizen met de auto en ik vond die reclameblokken en dezelfde muziek op een gegeven moment écht irritant worden. Dan deed ik liever de radio uit en zette ik mijn gedachten op een rij. Het werd een heerlijk momentje om op te laden. Toen kwam opeens het besef dat het ook een ideaal moment zou kunnen zijn om luisterboeken te beluisteren! Zo kwam ik eindelijk weer in de boekenflow! Om die afwisseling met boeken te behouden, pakte ik er ook inspirerende podcasts bij die ik nu ook graag in de avonduren opzet. Theetje erbij, schilderen en luisteren. Love it!

Hoe luister ik ernaar?

Toen ik graag podcasts wilde beluisteren, stuitte ik op het probleem dat ik niet wist waar ik deze podcasts precies kon vinden. Jord was de superheld met het verlossende antwoord: ik kon podcasts luisteren via Spotify bij KPN. Ideale combinatie die nu extra goed van pas komt met al die toffe freelanceprojecten in mijn agenda. Voordat ik in de auto stap bedenk ik welke podcast ik graag wil luisteren en zo wordt de autorit nog aangenamer. In kom opgeladen aan op de plaats van bestemming en daar dragen al die mooie inzichten, tips en interviews die ik tijdens de podcasts mag ontdekken zeker aan bij.  Ook luisterboeken kan ik aanraden, kijk voor heerlijke boekentips op deze pagina.

Deze podcasts kan ik aanraden

Ik luister heel graag naar podcasts die je aan het denken zetten. Die je laten groeien en die je inspireren en motiveren om verder te komen dan waar je nu staat. Daar word ik echt heel erg blij van, ik betrap mijzelf er dan ook regelmatig op dat ik met een glimlach in de auto zit. Dankbaar dat ik al die adviezen en tips mag ontvangen. Ik luister heel graag naar de podcast van Michael Pilarczyk waarin hij anderen motiveert om zijn of haar mooiste leven te leven. Ik heb zijn boeken gelezen en geniet ontzettend van zijn stimulerende tips en adviezen om niet langer uit te stellen, maar nu te doen wat goed is voor jou (en jouw omgeving!). Ook luister ik graag naar de podcast van Kim Munnecom, haar motiverende podcasts geven echt een duw in de juiste richting. Ze vertelt meer over mindset en Wet van Aantrekkingskracht, in mijn ogen hele leerzame onderwerpen waarmee je een belangrijke basis mag vormen voor de successen die op je pad komen. Ook luister ik graag naar Het groene hart van, dit is de podcast van Happinez en GROWTHINKERS over duurzaam leven. Jelle Derckx gaat in deze serie op zoek naar het groene hart van zijn gasten. Echt een aanrader!

Ook hoop ik heel erg dat MoneyMom meer podcasts gaat maken, want wat heeft zij toch een rustgevende en mooie stem. Ze kan fantastisch vertellen en ik verheug mij er nu al op om meer afleveringen van haar te horen. De 100 % inspiratie podcast vind ik ook echt fantastisch om te luisteren. Elke week interviewt Thijs een expert op het gebied van geluk en/of succes. Ik ben fan!

Luister jij graag naar podcasts? Welke aanraders kan je ons meegeven?

Veel liefs,

Dagmar

*Dit artikel is onderdeel van een samenwerking

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.