Blog

De impact van je levensstijl op mentale en fysieke gezondheid

gezin Dagmar

Ik hoop van harte dat het ondanks alles goed met je mag gaan. Dat je een draai kunt geven aan het dagelijkse waardoor je toch mag doen waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt. Wat mag je trots zijn op waar je staat en ik hoop dat je rust en ruimte mag ervaren zodat je kunt groeien in de richting die goed is voor jou. In het nieuwe jaar ligt mijn focus nog meer op voeding in de breedste zin van het woord. Voeding in de vorm van gezond eten, inspirerende informatie, kwaliteit van slapen en de juiste beweging. Minder afleiding en meer bewustzijn. Ik maak van mijn welzijn prioriteit, lees je mee?

Een jaar pijnvrij

Mijn hele leven voelde ik klachten en kwaaltjes. Van chronische vermoeidheid tot chronische pijn (Fibromyalgie) en daar omheen uiteenlopende klachten die veel invloed hadden op het dagelijkse. Ik had onder andere aanhoudende pijn in mijn onderrug die uitstraalde naar mijn benen waardoor Ischias pijn vaker is genoemd. Mijn onderrug voelde erg kwetsbaar en de Ischiaszenuw is de langste zenuw uit het lichaam die vanuit de lage rug naar de achterkant van het bovenbeen tot aan de voet loopt. De pijn had invloed op mijn hele houding. Gelukkig mag ik schrijven in de verledentijd, want ik ervaar deze klachten niet meer. Ik ben zelfs al een jaar pijnvrij en ik had niet verwacht dit moment te kunnen beleven. En dat op Nederlandse bodem nog wel! We gingen niet voor niets jaarlijks in het najaar altijd extra naar de zon, zodat ik met minder pijn de winter door kon komen. Ik ben zo dankbaar dat ik niet meer met deze pijn en vermoeidheid hoef te leven, want ik heb hele donkere dagen gekend door de klachten. Dagen waarop het ondraaglijk was en het mij als mens helemaal veranderde. Mijn leefstijl was op pijn gebaseerd; continu aanpassen en altijd de spanning. Ik heb een ongelooflijk jaar achter de rug waarin ik hard aan mijzelf heb gewerkt; fysiek, mentaal en energetisch ben ik getransformeerd. Ik voel mij fitter, sterker en helderder dan ooit!

Verbinden en vertrouwen

Als ervaringsdeskundige kan ik delen dat langdurige pijn veel impact heeft op het dagelijkse. Pijnklachten als Piriformis, hoofdpijn, buikpijn en Fibromyalgie hebben ook invloed op je kwaliteit van leven. Je kunt een modus vinden om ermee te leven, maar het neemt altijd de kostbare plek in van verbinding met jezelf en anderen. Ook het vertrouwen in jouw lichaam neemt af, waardoor je minder gaat en/of wil voelen. Door te voelen, ben je je bewuster van de pijn waardoor het groter wordt, omdat je het aandacht geeft. En die strijd kost energie, want je wil geen pijn ervaren. Het geeft onrust en creëert spanningen die je liever kwijt bent dan rijk. Door van mijn welzijn prioriteit te maken, heb ik gigantische sprongen mogen maken het afgelopen jaar. Van leven met pijn naar pijnvrij blijft wonderlijk. Ik ben diep gegaan om zowel mentale als fysieke issues aan te gaan waarbij ik ook altijd bleef vertrouwen op het helende vermogen van het lichaam. Mijn leefstijl heb ik drastisch veranderd en daar pluk ik nu de vruchten van. Ik ben anders gaan kijken naar mijn energieniveau, de voeding, mijn beweging, manier van denken (mindset), stress en slaap en ik werd omringd door inspirerende, liefdevolle personen om mij te ondersteunen tijdens deze reis naar binnen.

Ik ben er nog niet helemaal, maar ik mocht al zoveel helen het afgelopen jaar. Zowel mentaal als fysiek ben ik ontzettend gegroeid en voel ik mij herboren. In 2022 wil ik nog meer ontdekken en leren over een gezonde leefstijl en de juiste balans vinden om te beleven in het nu. Mijzelf en het gezin voeden met liefde, warmte, aandacht, inspiratie, gezond eten, beweging en onderdeel zijn van de natuur. Ik verheug mij op het nieuwe jaar waarin de pijn weg blijft en er nog meer ruimte ontstaat om bewuste keuzes te maken en vooral te zijn.

Veel liefs,

Dagmar Valerie

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.