Blog

De hectische decemberdrukte is in volle gang

It’s the most wonderful time of the year! De decemberdrukte is in volle gang en de agenda stroomt behoorlijk over voordat de kerstvakantie haar intrede mag doen. Gelukkig krijg ik een adrenalinekick van strakke deadlines en uiteenlopende activiteiten op het programma, maar de decemberdrukte is behoorlijk aanwezig. Dat ik besloot om mijn ondernemersjaar af te sluiten met de lancering van mijn tweede boek, maakt het er natuurlijk ook niet rustiger op haha. Nieuwsgierig naar onze decemberdrukte en hoe ik ermee om ga? Ik vertel je er meer over in dit artikel.

De laatste dagen van het jaar zijn ingegaan

In december zijn we er allemaal extra van bewust: de laatste dagen van het jaar zijn een feit. Om het jaar extra goed af te sluiten en omdat de kerstvakantie voor velen om het hoekje komt kijken, staat de agenda propvol afspraken, to-do’s en hersenspinsels die niet vergeten mogen worden. En als je iets voor je uit hebt geschoven, dan zijn deze laatste dagen van het jaar hét moment om het alsnog op te pakken (tenzij het natuurlijk niet écht de moeite waard was). Zo bleef ik het uitzoeken van de juiste zorgverzekering maar uitstellen, gelukkig kan ik hier nu een vinkje bij zetten. Zelf heb ik gebruikgemaakt van de Zorgvergelijker van de Consumentenbond om tot de juiste keuze te komen en het geeft rust om te weten dat we ook in 2019 goed zijn verzekerd. Ik heb bijvoorbeeld gekeken naar aantrekkelijke pakketten waarbij we ook de tandarts en een X aantal bezoeken aan de fysiotherapeut vergoed krijgen, omdat we van deze zorg gebruik maken. Ook het maken van een fotoalbum was een klus die ik eerder had kunnen doen, maar het album is inmiddels tastbaar en te bewonderen. Het uitzoeken van mijn garderobe heb ik afgelopen weekend aangepakt; ik word door anderen een aanpakker genoemd, maar tot deze activiteiten kon ik mijzelf maar moeilijk zetten. Herken je ook zulke klusjes die je maar voor je uit blijft schuiven? Gelukkig geeft het een extra goed gevoel nu ik deze activiteiten heb voltooid zodat ik met een schone lei aan het nieuwe jaar kan beginnen.

Onze decemberdrukte

Mijn privé to-do lijstje bestaat terwijl ik het artikel schrijf uit uiteenlopende activiteiten. Zo wil ik onder andere de laatste kerstinkopen regelen, het kerstdiner voorbereiden, de kledingkast van Lucas sorteren (waarbij ik te kleine kleding er tussenuit kan filteren), zijn boekjes bijwerken, de voorraadkast opruimen, lampjes vervangen, de keuken ontspullen, voor het eerst brood bakken en de auto wassen. Ondertussen ben ik op zakelijk gebied druk bezig met het coachen van ambitieuze ondernemers die 2019 met een vliegende start willen beginnen, heb ik mijn tweede boek Het jaar waarin ik… gelanceerd en sluit ik de laatste werkzaamheden op het gebied van tekst en marketing voor toonaangevende merken af. Het doen van mijn administratie zodat ik mijn eerste ondernemersjaar echt kan afronden staat ook op mijn lijst. Het afvinken geeft veel voldoening en gelukkig wordt het lijstje elke dag kleiner. Het is even topdrukte, maar daarna kan het genieten van de kerstvakantie echt beginnen. Zin in!

Voldoende rust pakken

Dat is de magische tip die ik regelmatig te horen krijg en ik zorg dan ook voor oplaadmomenten door de dag heen. Wat voor mij goed werkt in deze drukke periode is het doen van een dutje wanneer Lucas tussen de middag slaapt of lekker naar buiten om even te wandelen. Ik slaap regelmatig even met hem mee, omdat ik ’s nachts minder goed slaap vanwege de pijnklachten (door Fibromyalgie). Dan word ik als herboren wakker vol nieuwe energie om er met hem een gezellige ‘tweede helft’ van te maken. Ook eet ik vaker kleinere hapjes verspreid over de dag heen, omdat ik merk dat mijn eetlust wat minder is en zo krijg ik toch voldoende energie binnen. Het mediteren helpt mij ook enorm om meer verbinding met mijzelf te ervaren, maar ook bij het ontspannen en in het nu te leven. Deze manieren zorgen ervoor dat ik even aan de decemberdrukte kan ontsnappen en het lukt mij beter om op te laden.

Is het bij jou ook lekker druk en kan je jouw rustmomentjes creëren? Waardoor krijg jij energie?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.