Blog

De eerste helft van 2024 zit erop! Uit de tropenjaren en dit wil ik leren

Het is een mooi moment om de balans op te maken en te bepalen wat je mee wil nemen voor de tweede helft van het jaar en wat je liever los mag laten. Waar wil je je minder door laten afleiden en hoe wil je je energie vóór je laten werken? Welke ervaring gun je jezelf en wat wil je graag leren?

Nieuwe fase: uit de tropenjaren!

Het eerste half jaar was een emotionele rollercoaster. Er gebeurde veel; veel moois, maar er kwamen ook veel intense momenten voorbij. Het was allesbehalve saai en tegelijkertijd ook erg leerzaam. Een speciale mijlpaal was dat Simon naar de basisschool ging, net als zijn grote broer Lucas. Het gaat hartstikke goed en de jongens hebben allebei een mooi rapport ontvangen. Als ouders zijn we officieel uit de tropenjaren en dat geeft lucht en ruimte, het is een nieuw hoofdstuk waarin er wat meer tijd is voor mijzelf. Althans, dat dacht ik…

Er kwam een geweldige opdracht voorbij voor mijn bedrijf en een week na de kennismaking was ik opeens onderdeel van het team! Het is een geweldige verantwoordelijkheid en goed te combineren met het gezin. Hilarisch dat ik dacht vooral even de tijd te nemen om weer op te laden na de drukke tropenjaren; dat liep even anders and I love it! Heerlijk om in het diepe te springen en te ontdekken dat dit precies de flow is waarin ik mij op mijn best voel.

Energiegevers

Ik heb het bewegen herontdekt! Ik was altijd al veel in beweging met de kinderen, maar niet meer bewust voor mijn eigen welzijn. Daar is nu verandering in gekomen, want ik heb een abonnement op een sportschool. Met een sauna, zwembad en mooie apparatuur is het helemaal geen straf meer om er naartoe te gaan. Het beste vind ik het aanbod met (dans)lessen, waar ik geniet van de professionele begeleiding. Haha ik had nooit verwacht juist in deze alinea ‘geniet’ te verwerken, maar het is echt waar. Ik kom er veel en graag, deze verandering is misschien wel de grootste verassing van 2024!

De knuffelmomenten met de jongens en de leukste uitstapjes, de boswandelingen en de alledaagse cadeautjes zoals uitspraken als ‘Mama, wat ben je lief!’ zijn de mooiste energiegevers die ik maar kan wensen. Ook de gezellige momenten met dierbaren, de wandelingen met Bodhi en het lezen van een goed boek zijn manieren om op te laden. Waar krijg jij energie van?

Mijn bedrijf

Naast persoonlijke momenten ben ik ook trots op de geweldige opdrachten die ik voor mijn bedrijf kleur mocht geven de afgelopen maanden. Vooral op het gebied van communicatie in de kinderopvangbranche heb ik mooie stappen gezet en ik had niet verwacht dat ik hier zoveel werkplezier zou ervaren. De branche, de collega’s en de taken overtreffen al mijn verwachtingen; ik geniet dan ook met volle teugen om te werken aan de interne communicatie in het belang van de kinderen. Als interim communicatiemedewerker is het een feestje om betrokken te zijn bij zo’n warm en bevlogen team. Ik ben dankbaar dat ik ook de tweede helft van het jaar werkzaam mag zijn bij deze inspirerende organisatie.

Mooie plekken om te ontdekken: Carcassone

Hoewel onze vakantie naar Zuid-Frankrijk letterlijk in het water viel (mijn winterjas is niet uit geweest, terwijl iedereen in Nederland in zwembadjes in de tuin zat te spetteren), hebben we er toch een paar mooie herinneringen aan overgehouden. De absolute hoogtepunten waren de bezoekjes aan vrienden die verderop in Frankrijk zaten en het bewonderen van Carcassonne. We waanden ons helemaal in het riddertijdperk en onze jongens keken hun ogen uit. Het was een magisch moment dat we als gezin hebben gedeeld en dat ons nog lang bij zal blijven.

Dit wil ik graag leren

Tijdens de eerste helft van 2024 heb ik ontzettend veel ervaringen opgedaan op het gebied van ondernemerschap, communicatie, productiviteit en vitaliteit. Zo wil ik mijzelf blijven uitdagen in de sportschool om lekker in beweging te zijn en uit mijn hoofd te komen. Ik wil brood leren bakken, mijn slaapkwaliteit verder verbeteren en genieten in het hier en nu.

Omdat ik elke (werk)dag merk hoe ik met mijn communicatieskills het verschil mag maken, vind ik het ontzettend interessant om mij verder te verdiepen door een communicatie training te volgen. Communiceer je bewust en effectief, dan heeft dat een enorm positieve impact op je (werk)omgeving en ik blijf dan ook graag up to date. Mijn voorkeur heeft een training waarin interne communicatie centraal staat, zodat ik de technieken en inzichten direct kan toepassen in de praktijk bij mijn huidige opdrachtgever. Ik wil dan ook graag lichamelijk én mentaal sterker worden. Deze tijd gebruik ik om mijzelf te blijven ontwikkelen en ik zag bij SUAS al een verrijkend aanbod waar ik erg blij van werd.

Met de lessen en ervaringen van de afgelopen maanden op zak, kijken we uit naar wat de rest van het jaar ons zal brengen. Het is een mooi moment om de balans op te maken en te bepalen wat we willen behouden en wat we willen loslaten. Ben jij klaar om het beste uit de tweede helft van 2024 te halen? Maak je geen plan, dan pas je altijd in het plan van de ander. Wat heb jij nodig om het leven te beleven? En wat zou je kunnen doen om je levenskwaliteit te verhogen? Wat wil je opbouwen en wat juist loslaten voor de tweede helft van 2024?

Maak er een onvergetelijke tijd van, let’s grow!

Liefs, Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.