Blog

De dagen worden korter! 6 Tips om te genieten van lichter leven

Vanaf nu worden de dagen alleen maar korter. We merken het vooral in de avond waar het eerder donker wordt, maar ook in de ochtend ontdekken we dat het zonnetje later opstaat. Dat is helemaal niet erg, want het hoort bij de wisselende seizoenen. Toch is het even wennen geblazen en omschakelen. Wat kan je het beste doen om toch te genieten van een lichter leven? Meer licht en minder donker? Ik vertel het je graag aan de hand van deze zes tips, lees je mee?

Ga naar buiten en geniet van (dag)licht

Door regelmatig even naar buiten te gaan, kan je pas echt opladen en ontspannen in het daglicht. De zuurstof doet je bovendien ook erg goed en het is ongezond om hele dagen binnen te zitten. Daar zijn we niet voor gemaakt, dus tip #1: stap de deur uit en geniet van (dag)licht! Smeer je goed in en het opladen kan beginnen. Werk je fulltime? Zorg dan bijvoorbeeld voor een lekkere wandeling als lunch break of sluit de dag af door nog even te bewegen buiten. Hoe verleidelijk het ook is om binnen te blijven, buiten leven geeft energie!

Zoek de stilte op en kom tot rust

De wisselende seizoenen hebben iets moois. Zoals veel dieren een winterslaap doen, komen ook wij in een andere levensstijl terecht wanneer de dagen donkerder en korter worden. We komen tot rust, zoeken de stilte op, denken na over wat we graag willen en welk pad we willen bewandelen. Die rust en stilte is goed voor ons, niet alleen om te verwerken wat er allemaal is gebeurd, maar ook vooruit te kijken naar alles wat gaat komen. Je wordt er lichamelijk en mentaal sterker van.

Juiste verlichting in huis

Yes, natuurlijk mag goede verlichting niet ontbreken in huis. Dat is de basis als de dagen donkerder worden. Zorg voor een mooie vloerlamp die uit zichzelf al erg sfeervol kan zijn of een gezellige tafellamp waardoor de kamer wordt verlicht. Ook een plafondlamp maakt de ruimte lichter, warmer en gezellig. Ik zorg altijd dat ik reserve lampjes in de meterkast heb liggen voor het geval dat er een lampje stuk gaat. Ik wil niet ’s avonds per ongeluk in het donker moeten zitten. Ik heb gekozen voor de handige E14 LED lampen, want deze gaan in vergelijking met gloeilampen wel 50 X langer mee! Hierdoor hoef je de lampen gelukkig lekker lang niet te vervangen, want daar ben ik toch al niet zo’n held in.

Doe de kaarsjes aan

Verlichting is essentieel voor jouw interieur, maar ook kaarsen zorgen voor een geweldige sfeer in huis. Zorg dat deze op goede plekken staan (zeker als je kids hebt!) en dat je na het verlaten van de ruimte de kaarsen ook uit hebt gedaan. Klinkt als een logische gedachte, maar het gaat toch nog te vaak mis om het niet te benoemen. Liever een extra check dan het vergeten. Kaarsen zijn sfeervol, stralen warmte uit én geven licht. Een mooie manier om de donkere dagen op te vrolijken! Het heeft echt iets gezelligs, heb je nu ook al veel meer zin in deze fijne tijd? Lekker dekentje erbij en dan kan het ontspannen beginnen.

Doe wat jou energie geeft

Denk aan de juiste bewegingen voor jouw lichaam en mentale oefeningen waardoor je scherp en fit blijft. Geniet van eten waardoor je jezelf mag voeden in plaats van vullen en geniet van voldoende slaap zodat je tot rust mag komen. Door te doen waar je energie van krijgt, leef je gezonder én lichter. Je kunt veel meer aan en bent sterker dan je was. De beste versie van jezelf. Wat geeft je energie en wat is echt goed voor jou om te doen?

Laat het los, laat het gaan

Als laatste tip sluit ik dit artikel graag af met de vraag wat je los mag laten om lichter door het leven te gaan. In de vorige tip sprak ik over wat je kunt doen wat echt goed is voor jou. Nu wil ik je de vraag meegeven wat je echt mag laten omdat het je niet verder helpt, ondersteunt of versterkt in de fase waarin je je nu mag bevinden. Door hierover na te denken, voel je je lichter en creëer je ruimte voor alles waar je graag aandacht aan zou willen schenken. De dagen worden korter, maar gebruik de tijd om eens hierover na te denken zodat je op dagen dat het langer ligt is hier de vruchten van mag plukken.

Wat zou je graag willen doen wat je energie geeft? En wat zou je graag los willen laten?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.