Blog

De beste versie van jezelf zijn, hoe doe je dat? 15 Tips voor jou

Elke dag hebben we de kans om een beetje beter te worden dan we gisteren waren. Vandaag zijn we weer vol mogelijkheden om onszelf te ontwikkelen en te groeien in de richting die goed is voor ons. We willen zo graag de beste versie van onszelf zijn, maar hoe doe je dat? Hoe moet je beginnen en wat kan je allemaal doen om elke dag de beste versie te zijn? In dit artikel heb ik mijn 15 tips voor je op een rij gezet, want er is ongelooflijk veel mogelijk. Ik hoop dat je elke dag kunt aanpakken wat binnen jouw mogelijkheden ligt op dat moment, zodat je aan het einde van de dag met een voldaan gevoel kunt slapen. Hoe groei je en kan je beter worden dan je gisteren was? Ik vertel het je in dit artikel!

1. Kom in beweging – Ga van de bank af en doe oefeningen om je lichaam te versterken of ga lekker even naar buiten. Wil je sportiever bezig zijn? Dan kan je gaan zwemmen, hardlopen, tennissen… doen wat goed is voor jou. Door in beweging te komen en te blijven, hou je je conditie op peil, werk je actief aan jouw gezondheid en zit je lekkerder in je vel. Een betere doorbloeding zorgt voor meer energie. Deze kracht kan je goed gebruiken om te investeren in activiteiten waar je blij van wordt.

2. Pak jouw rust – Geweldig dat je de beste versie van jezelf wilt zijn. Dank denk je misschien automatisch aan activiteiten doen. Maar wist je dat je juist ook aan jezelf kunt werken wanneer je in de ruststand staat? Hierdoor bouw je reserves op en kun je opladen om daarna mooie stappen voorwaarts te kunnen zetten. Waar kan jij door opladen? Ontwikkel bijvoorbeeld een fijne avondroutine om goed in slaap te komen, zodat je opgewekt mag opstaan.

3. Leer van het moment – Door alles wat je dagelijks op jouw pad krijgt, kan je ontzettend veel leren. Kijk om je heen en bekijk de situaties vanuit een nieuw perspectief; het zijn kansen om te groeien en om van te leren.

4. Jezelf voeden – Kies voor kwaliteit in lijn met waar je wilt staan. Gun jezelf deze voeding, letterlijk op het gebied van eten, maar ook kennis en ervaringen horen hierbij. Het is voeding voor jouw mentale gesteldheid zodat je je kunt ontwikkelen.

5. Maak van voornemens goede gewoontes – Door jouw voornemens te verwerken in het dagelijkse, wordt het een gewoonte. Bedenk daarom hoe je van jouw gewenste gedrag (voornemen) realiteit kunt maken en het dagelijks toe kunt passen waardoor je de drempel kunt verlagen om het vooral te doen.

6. Stap uit jouw comfortzone – Want daar gebeurt het! Buiten jouw veilige en vertrouwde omgeving kan je pas echt sprongen maken. Spring daarom wanneer je durft in het diepe en dompel je onder in lessen die je verrijken.

7. Verdiep je in het proces – We hebben vaak als uitgangspunt een bepaald doel voor ogen. Maar wat als je je nu gaat focussen op het proces om daar te komen? Door het proces te optimaliseren, kan je beter bij jouw gewenste bestemming uitkomen.

8. Doe proactief – Je kunt denken op een proactieve manier, maar het verschil maak je vooral door te doen. Zet je beste beentje voor!

9. De 2-minutenregel – Alles wat je binnen 2 minuten kunt en je hebt de ruimte, pak het aan! Stel niet langer uit wat je nu kunt doen, zo verklein je de weerstand en voel je je een stuk beter over jezelf. Juist die korte momenten maken het verschil, je toont karakter en doorzettingsvermogen. Kies niet voor de makkelijkste weg, maar het pad dat goed is voor jou.

10. Laat los wat niet goed meer is voor jou – Makkelijker gezegd dan gedaan, maar groeien zit niet alleen in het aanpakken. Het is ook een kwestie van loslaten wat niet langer goed is voor jou. Zo creëer je ruimte voor al die mooie kansen die je aan kunt pakken. Maak jouw handen vrij en schud je schouders eens goed los van de lasten die je niet langer hoeft te dragen. Let it go!

11. Leer van de beste – Je hoeft niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Leer van de beste door seminars te volgen, webinars te bekijken, boeken te lezen, experts te interviewen, documentaires te bekijken, podcasts te luisteren… Neem de tijd om te groeien met en door elkaar!

12. Bepaal jouw richting – Stippel de koers uit en pak het stuur in handen, zo weet je zeker dat je de juiste kant op gaat. Zonder richting kan werkelijk alles. Denk daarom eens aan de quote van Alice in Wonderland:

“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?”. “That depends a good deal on where you want to get to.”
“I don’t much care where –” “Then it doesn’t matter which way you go.” ― Lewis Carroll

13. Vallen en opstaan – Met de nadruk op opstaan. Zet door wanneer het moeilijk wordt of de berg steiler begint te worden. Ga door en geniet van het uitzicht! Leer door te vallen en sta snel weer op. Welke les mocht je hieruit leren? Neem deze kennis en ervaring mee en ontdek de groei die je door mag maken.

14. Focus op wat je al hebt – Misschien wil je meer, beter, slimmer, mooier, efficiënter, sneller… Vul het zelf maar in. We streven graag naar een betere versie maar verlies daarbij niet uit het oog wat je nu al hebt. Bijvoorbeeld wat je al hebt bereikt, waardoor je wordt omringd en vooral wie je nú mag zijn. Nu is alles wat we echt hebben, anders leef je alleen maar in de toekomst en het verleden.

15. Blijmakers – Waar krijg je energie van en word je blij van? Door je te richten op deze activiteiten, kan je sneller groeien zonder het gevoel te hebben continue weerstand te moeten ervaren. Maak het voor jezelf toegankelijk én plezierig. Ontwikkelen is een mooi proces waardoor je steeds nieuwe kanten van jezelf mag ontdekken. Enjoy!

De beste versie van jezelf zijn, hoe doe jij dat?

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.