Blog

Dankbaarheidslijstje – 6 X waar ik nu dankbaar voor ben

dankbaarheid flow

Dankbaar terugblikken op waar je nu staat. De tijd nemen om na te denken over de mooie lichtpuntjes in het leven geeft energie en veel voldoening. Vandaar dat ik er erg blij van word om even stil te staan bij al het fijne waardoor we worden omringd. Doe jij dat ook regelmatig? Als we altijd maar door blijven gaan en ons richten op de toekomst, dan vergeet je soms wat er nu allemaal al mag zijn. Ontdek waar je nu staat, hoe ver je al bent gekomen en geniet van het uitzicht! Met veel plezier heb ik dit artikel geschreven, waarbij ik uitlicht waar ik nu dankbaar voor ben. Lees je mee?

Gezellige praatjes van Lucas

Wat brengt onze lieve peuter veel warme en fijne momenten met zich mee. Ongelooflijk om te zien hoe groot de ontwikkelingssprongen zijn ten opzichte van enkele maanden geleden. Hij strooit met prachtige teksten, is steeds zelfstandiger en wordt opeens zo groot. Echt bijzonder om van dichtbij de groei en ontwikkeling te mogen ervaren, daar genieten we met volle teugen van.

Een voorspoedige zwangerschap en deskundige ondersteuning

Dat mijn zwangerschap volgens het boekje mag verlopen, voelt echt als een geweldig cadeau. We hadden gehoopt op het scenario dat ik er alsnog voor mijn gezin kan zijn met aandacht, warmte en liefde voor Lucas. Hij heeft energie voor tien en is erg ondernemend, maar ook nieuwsgierig. Als moeder wil je niets liever dan dat je hem de ruimte kunt geven om hem waar mogelijk te stimuleren in de richting die goed is voor hem. Wat ben ik blij dat dit nog steeds mogelijk is in dit laatste trimester. Lucas voelt goed aan dat het allemaal wat trager en intenser is, maar juist dankzij hem blijf ik fit en Lucas helpt waar mogelijk mee. Een geweldige wisselwerking! Zijn kleine broertje groeit goed en ik voel hem dagelijks vrolijk trappelen. We kunnen echt niet wachten totdat hij onze levens verrijkt. Dit laatste trimester ervaar ik wel meer klachten bij mijn bekken, maar ik krijg gelukkig praktische tips en adviezen van deskundigen om deze periode goed door te komen.

De babykamer

Hoera, de babykamer is eindelijk steeds meer af! Althans, het muurtje is geverfd en de meubels staan op de juiste plek. Nu is het een kwestie van alle kleding en spulletjes een mooi plekje geven waardoor het nog gezelliger mag worden. We zijn heel blij met de ruimte en het eindresultaat, ik zal binnenkort wat beelden delen van de kamer.

Illustreren

In 2020 wil ik mij meer gaan richten op het illustreren en ontdekken hoe ver ik ermee mag komen. Het voelt erg goed om deze creatieve kant de ruimte te geven. Ik verheug mij dan ook op het delen van de resultaten die ik gedurende de afgelopen weken heb gemaakt.

Genieten van mooie momenten met dierbaren

We zijn erg dankbaar dat we worden omringd door dierbaren waarmee we zoveel fijne momenten kunnen beleven. Van mooie wandelingen maken tot spelletjesavonden, lekker eten, kletsen en lief en leed met elkaar delen. De verbinding met elkaar aangaan verrijkt.

Ontdekken van ons nieuwe favoriete spel De Kwakzalvers van Kakelenburg

Yes, we hebben er een nieuw favoriet spel bij en wat is het toch een mooi bordspel vol variaties, mogelijkheden, geweldige elementen en unieke spelregels. We zijn er helemaal weg van en kunnen niet wachten om het weer te gaan spelen. Op naar nog meer gezellige spelletjesavonden in dit nieuwe jaar! Daar mag ‘Kwakzalvers’ echt niet bij ontbreken natuurlijk.

Help de lijst wordt langer en langer! En dat is het leukste aan het maken van dankbaarheidslijstjes. In het begin denk je bewust na over waardoor je eigenlijk wordt omringd en waar je dankbaar voor kunt zijn. Als je eenmaal bezig bent, geeft het veel voldoening en blijft de lijst zich aanvullen met meer lichtpuntjes waar je dankbaarheid voor kunt voelen.

Waar ben jij dankbaar voor? Geniet van meer dankbaarheid in 2020!

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.