Dankbaar voor elke nieuwe morgen

Dankbaar voor elke nieuwe morgen

DankbaarEnjoy the little things in life. Een klein en toch krachtig motto, maar niet makkelijk om naar te leven. Het is nu eenmaal niet vanzelfsprekend dat je ‘geniet van het moment’. Soms moet je flink zoeken naar lichtpuntjes. Gelukkig is het al die moeite meer dan waard, want al die kleine momenten en ervaringen maken dat je het leven groots beleeft.

De zon op je huid, een vlindertje dat voorbij fladdert, het proeven van lekker eten, een fijne wandeling, in een volle agenda een momentje voor jezelf vinden, een favoriet jurkje dat je aan kunt trekken, een warm bed waar je in kunt duiken na een zware dag, lachen met vrienden, het ontdekken van een nieuwe stad, een verse bos bloemen… Je wordt door lichtpuntjes omringd. Maar deze zul je niet elke dag zien, want het leven bestaat niet alleen uit goudkleurige momenten, gelach en geluk. Je hoeft niet 24/7 een held te zijn in positief denken en voor elk mooi lichtpuntje dat op je pad komt dankbaar te zijn. Er zijn namelijk ook dagen met een bitter smaakje die je liever wist of waarvan je hoopt dat ze voorbijvliegen. Of dagen die overheerst worden door pijn of verdriet. Dagen dat je geen hap door je keel kunt krijgen, omdat je niet lekker in je vel zit. Ook die dagen horen erbij. Maar weet dat je ook op zulke momenten lichtpuntjes om je heen hebt. Als het je lukt om die te zien, ben ik ervan overtuigd dat je het donker sterker tegemoet kunt treden.

Creëer licht
Waar word je blij van? Wanneer betrap jij jezelf op een glimlach op je gezicht? Wat vind je zo leuk dat je er niet mee kunt stoppen (verslavend fijn!)? Dit zijn activiteiten waardoor jij kunt opladen en die energie geven! Zorg er de komende tijd voor dat je elke dag minstens een activiteit van jouw ‘blijlijstje’ kunt doen, of je het nu druk hebt of niet. Plan dit moment speciaal even in je agenda, maak er ruimte voor en geniet van deze tijd. Al is het elke dag ‘slechts’ een kwartiertje, het is wel jouw oplaadmomentje!

Maar je doet het natuurlijk niet alleen. Je hebt mensen om je heen die om je geven en die er voor je zijn. Waardeer jij wat anderen voor jou doen? Spreek deze waardering uit! Je wordt omringd door liefde, warmte, fijne momenten, mooie ervaringen… en dat kun je teruggeven, om te beginnen door te durven delen, je hart te laten spreken en je gevoel te uiten. Zo creëer jij weer lichtpuntjes in het leven van anderen. Heel simpel, heel klein, maar o zo krachtig.

Dit gedichtje stond op het geboortekaartje van Lucas, zijn naam betekent letterlijk licht:

Lichtpuntjes
Soms zijn ze groot
Soms zijn ze klein
Je hoeft ze niet te zoeken
Je kunt ze ook zijn

Waardoor krijg jij energie? Hoe creëer jij oplaadmomenten door de dag heen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Kirsty

    Wat een mooie tekst op het kaartje van Lucas! Ik probeer zelf ook wel om elke dag iets te doen dat waar ik blij van word. Niet makkelijk met een overvolle agenda, maar ik probeer ze bewust in te plannen omdat het zo belangrijk is voor hoe je je verder ook voelt.
    Kirsty onlangs geplaatst…TBR Januari 2017My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge