Blog

Dankbaar in een tijd waarin niets vanzelfsprekend is

zwanger

Het coronavirus heeft wereldwijd ongelooflijk veel impact. Het is niet in woorden te vangen hoeveel verdriet, leed en angst er momenteel heerst. En dat is ook niet gek, want we voelen ons kwetsbaar en bang. Bovendien hebben de maatregelen die zo noodzakelijk zijn veel invloed op het dagelijkse. Hoe heftig deze tijd ook is, het is minstens zo belangrijk om je te focussen op het nu. Ontdek het kleine geluk, want juist in deze tijd waarin niets vanzelfsprekend is worden we alsnog omringd door lichtpuntjes. Dankbaarheid voelen is geen afleiding of ontkenning van de huidige situatie waarin we ons bevinden, maar het maakt deze tijd wel iets lichter en dragelijker. Ik vond het het heel erg fijn om op deze eerste lentedag na te denken over alle fijne momenten van de afgelopen periode en schreef het artikel in het zonnetje. De vogels fluiten op de achtergrond en ik ben dankbaar voor…

☆ Deze eerste lentedag waarop we worden omringd door zonnestralen, groei en bloesem.

☆ De mooie avondwandeling met mijn lieve vriendin en haar prachtige hond. Ik geniet na van onze inspirerende en warme gesprekken die we voerden.

☆ De opgeruimde tuin waarin we ruimte hebben gemaakt voor nieuw leven. Nu de zonnestralen doorbreken gaan we binnenkort aan de slag met de uitvoering van ons moestuinplan en het zaaien. Wat hebben we daar veel zin in!

☆ Lieve vrienden die ons verrassen met heerlijk brood van Robèrt en de mooiste vlinderstruik. Wat een verwennerij!

☆ Met Lucas zandkastelen bouwen en stoepkrijten in de tuin, terwijl je de vogeltjes op de achtergrond kunt horen fluiten.

☆ Mijn haren die zo perfect geknipt zijn voor mijn zwangerschapsverlof door mijn lieve buurvriendin (buurvrouw en vriendin in één). Ze heeft ongelooflijk veel talent en of het nu avond of ochtend is; mijn haar zit elke keer weer goed. Ideaal!

☆ Dat mijn lichaam de kracht heeft om al 39 weken ons lieve zoontje te mogen dragen en hem een veilig plek kan bieden in de buik.

☆ De spontane knuffels van Lucas en het moment dat hij zegt dat je zijn beste vriendje bent.

☆ Het huis luchten en een blinkende vloer; de geur van fris beddengoed en een opgeruimd huis. Wat geeft dit gevoel rust, ruimte en energie.

☆ Jord die vanuit huis kan werken waardoor we ook op werkdagen als gezin samen kunnen ontbijten en lunchen.

☆ De mooie skelter die we Lucas hebben gegeven en waar hij zo ongelooflijk blij mee is. Nu alle activiteiten buitenshuis die we voor de kraamweken in gedachten hadden, niet door kunnen gaan vanwege het virus zijn we heel dankbaar dat we hem dit cadeau konden geven. Lekker zijn energie kwijt en genieten van zijn grote glimlach in de buitenlucht. Maken we er op een andere manier een feestje van!

☆ Vers fruit en groente om onszelf te voeden en ons immuunsysteem een boost te geven. Opeens is het geen vanzelfsprekendheid meer in deze tijd.

☆Geleide meditaties die mij helpen om te ontspannen en te blijven vertrouwen.

☆ De ruimte om deze laatste dagen als gezin van drie te koesteren en te genieten van het nu.

Dankbaarheid maakt de moeilijke momenten dragelijker en de makkelijke momenten mooier. Ik ben dankbaar voor alle inzet, betrokkenheid, doorzettingsvermogen en kracht die iedereen toont om wereldwijd het coronavirus te overwinnen. Ongelooflijk dapper en moedig hoe er dagelijks wordt gestreden. Heel veel lof, bewondering en oneindige dankbaarheid voor iedereen die zich inzet voor een betere toekomst in goede gezondheid. Dank je wel, vanuit de grond van mijn hart! Dat de liefde mag overwinnen en we hier gauw doorheen komen. Let goed op jezelf en elkaar.

Waar ben jij dankbaar voor?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.