Dankbaar in december – Schrijf je eigen dankwoord
Mijn mooiste momenten van 2015 aan het opschrijven... Wat was jouw hoogtepunt? Ons nieuwe huis en de verloving staan op de eerste plek ❤️ Natuurlijk mogen de onvergetelijke reisjes (inclusief buikpijn van het lachen) met lieve @annesolveignl niet ontbreken en de waanzinnige vakantie naar Thailand En het krijgen van een vast contract was ook een magisch moment... Ik denk nog even door, wat een jaar vol hoogtepunten! #storybooks #love #happy #happiness #year #positive #engaged #isaidyes

Dankbaar in december – Schrijf je eigen dankwoord

De maand december staat voor mij in het teken van dankbaarheid. Dankbaarheid om terug te denken aan wat we allemaal hebben en waardoor we worden omringd. Ook kijk ik dankbaar terug op wat er op ons pad mocht komen de afgelopen maanden. Tijdens deze maand worden de dagen korter en donkerder, extra bijzonder om juist de focus meer te leggen op de fijne lichtpuntjes. Er is elke dag genoeg om dankbaar voor te zijn, sta jij daar in december ook extra bij stil?

Dankbaarheid voelen

Het is een cliché om te zeggen dat je ergens zo dankbaar voor bent, maar voel je het ook echt? Voel je oprechte dankbaarheid stromen? Ben je blij met door wie je wordt omringd en door wat je hebt? Waar je nu staat is geen vanzelfsprekendheid; elke dag krijgen we de kans om opnieuw dankbaarheid te voelen. Door je te realiseren dat we geluksvogels zijn omdat we bijvoorbeeld gezond/ gelukkig / geliefd  zijn, ben je al bewust bezig om dankbaar te zijn. Toch komt het gevoel van dankbaarheid pas echt als je het niet non-stop beredeneert, maar durft te voelen. Zet daarom jouw zintuigen open, ontspan en geniet. Van de thee die lekker smaakt, van de frisse lucht, een opgeruimd en warm thuis, een knuffel van een dierbare, een gevulde koelkast, de energie om te doen waar je blij van wordt. Enjoy!

Waar kan je dankbaar voor zijn?

Maar waar moet je dan beginnen als je dankbaar in het leven wilt staan? Dit klinkt zo groots, terwijl het juist gaat om die kleine momenten die het de moeite waard maken. Een fluitend vogeltje dat je opvalt, een warme douche, een lekkere maaltijd eten, een mooie wandeling kunnen maken, een schoon bed waar je in kunt duiken. In het begin is het best moeilijk om over die fijne momenten na te denken, ze zijn er misschien wel maar je moet er even naar zoeken. Waar kan je allemaal dankbaar voor zijn? Dat is erg persoonlijk en hangt af van waar je energie van krijgt en waar je blij van mag worden. Juist deze blijmakers zijn niet vanzelfsprekend én heel waardevol voor jou. Geniet van dit proces!

Opdracht: schrijf je eigen dankwoord (met een extra vrolijke twist)

Je hoeft geen boek te schrijven en te publiceren, om zelf een dankwoord te maken. Je kunt ook ‘gewoon’ je eigen dankwoord schrijven. Dat is een extra leuke oefening om met dankbaarheid te beginnen. Voor wie ben jij dankbaar in jouw leven en waarom? Vergeet de extra vrolijke twist niet! Misschien heeft een dierbare ongelooflijk slechte humor waar je toch elke keer hard om moet lachen of kan een vriend(in) de grappigste gezichten trekken om je op te vrolijken. Benoem het in jouw eigen dankwoord! Niets is te gek en alles mag! Misschien ben je dankbaar voor het tijdperk waarin we eten kunnen bestellen of geniet je dubbel en dwars van de vaatwasser (die je een naam hebt gegeven). Wellicht wil je de postbode bedanken voor de pakketjes die hij bezorgt of de goudvis voor zijn geduldige wachten op voer en het honderd keer aanhoren van jouw levensverhaal… Geniet van deze opdracht en voel de dankbaarheid stromen!

Waar ben jij dankbaar voor in december? Veel plezier met het schrijven van jouw dankwoord!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

 

Dit bericht heeft 3 reacties.

  1. Sanne

    Wat een leuk idee om op deze manier eens stil te staan bij alles om je heen waar je dankbaar voor bent. Over dat dankwoord van mij ga ik nog eens nadenken, maar je hebt me er wel mee geïnspireerd. Dit is toch iets waar we in deze drukke maand vaak aan voorbij gaan denk ik. Als ik voor mezelf mag spreken. ;)
    Sanne onlangs geplaatst…Terugblikblog #11: november 2019My Profile

  2. Rachel

    Wat een toffe opdracht en wat mooi dat je dat aan je volgers mee geeft! Ik ga hier eens mee beginnen, altijd goed om dit soort dingen te doen.
    Rachel onlangs geplaatst…dR Amsterdam PortemonneeMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge