Blog

Dankbaar in december – Schrijf je eigen dankwoord

De maand december staat voor mij in het teken van dankbaarheid. Dankbaarheid om terug te denken aan wat we allemaal hebben en waardoor we worden omringd. Ook kijk ik dankbaar terug op wat er op ons pad mocht komen de afgelopen maanden. Tijdens deze maand worden de dagen korter en donkerder, extra bijzonder om juist de focus meer te leggen op de fijne lichtpuntjes. Er is elke dag genoeg om dankbaar voor te zijn, sta jij daar in december ook extra bij stil?

Dankbaarheid voelen

Het is een cliché om te zeggen dat je ergens zo dankbaar voor bent, maar voel je het ook echt? Voel je oprechte dankbaarheid stromen? Ben je blij met door wie je wordt omringd en door wat je hebt? Waar je nu staat is geen vanzelfsprekendheid; elke dag krijgen we de kans om opnieuw dankbaarheid te voelen. Door je te realiseren dat we geluksvogels zijn omdat we bijvoorbeeld gezond/ gelukkig / geliefd  zijn, ben je al bewust bezig om dankbaar te zijn. Toch komt het gevoel van dankbaarheid pas echt als je het niet non-stop beredeneert, maar durft te voelen. Zet daarom jouw zintuigen open, ontspan en geniet. Van de thee die lekker smaakt, van de frisse lucht, een opgeruimd en warm thuis, een knuffel van een dierbare, een gevulde koelkast, de energie om te doen waar je blij van wordt. Enjoy!

Waar kan je dankbaar voor zijn?

Maar waar moet je dan beginnen als je dankbaar in het leven wilt staan? Dit klinkt zo groots, terwijl het juist gaat om die kleine momenten die het de moeite waard maken. Een fluitend vogeltje dat je opvalt, een warme douche, een lekkere maaltijd eten, een mooie wandeling kunnen maken, een schoon bed waar je in kunt duiken. In het begin is het best moeilijk om over die fijne momenten na te denken, ze zijn er misschien wel maar je moet er even naar zoeken. Waar kan je allemaal dankbaar voor zijn? Dat is erg persoonlijk en hangt af van waar je energie van krijgt en waar je blij van mag worden. Juist deze blijmakers zijn niet vanzelfsprekend én heel waardevol voor jou. Geniet van dit proces!

Opdracht: schrijf je eigen dankwoord (met een extra vrolijke twist)

Je hoeft geen boek te schrijven en te publiceren, om zelf een dankwoord te maken. Je kunt ook ‘gewoon’ je eigen dankwoord schrijven. Dat is een extra leuke oefening om met dankbaarheid te beginnen. Voor wie ben jij dankbaar in jouw leven en waarom? Vergeet de extra vrolijke twist niet! Misschien heeft een dierbare ongelooflijk slechte humor waar je toch elke keer hard om moet lachen of kan een vriend(in) de grappigste gezichten trekken om je op te vrolijken. Benoem het in jouw eigen dankwoord! Niets is te gek en alles mag! Misschien ben je dankbaar voor het tijdperk waarin we eten kunnen bestellen of geniet je dubbel en dwars van de vaatwasser (die je een naam hebt gegeven). Wellicht wil je de postbode bedanken voor de pakketjes die hij bezorgt of de goudvis voor zijn geduldige wachten op voer en het honderd keer aanhoren van jouw levensverhaal… Geniet van deze opdracht en voel de dankbaarheid stromen!

Waar ben jij dankbaar voor in december? Veel plezier met het schrijven van jouw dankwoord!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.