Blog

Dagmar achter het stuur – 2 jaar mijn rijbewijs

Rijbewijs

Rijbewijs
Twee jaar geleden haalde ik mijn rijbewijs. Wat een feestelijk moment was dat! Het voelde alsof ik opeens een stuk mobieler werd en overal makkelijker kon gaan en staan waar ik zou willen. Twee jaar later ben ik nog steeds ontzettend blij met mijn rijbewijs en heeft het mij op veel prachtige plekken gebracht!

Als je Jord en mij wat langer kent en volgt, dan ben je er wellicht al van op de hoogte. Wij zitten niet graag stil en genieten van het ontdekken van nieuwe plekken. Sinds we allebei ons papiertje binnen hebben kunnen we elkaar afwisselen en grotere afstanden overbruggen. Dat hebben we flink benut de afgelopen twee jaar! Jord is echt een ervaren bestuurder en rijdt dagelijks veel kilometers op en neer naar zijn werk. In de avonden en in het weekend pakken we ook graag de auto, maar het gebeurde vooral het eerste jaar (nog zonder Lucas) veel sneller dat we er een lang weekend van maakten en onverwachts gingen citytrippen. Zomaar op pad kunnen vind ik fantastisch. In de buurt is er veel moois om te ontdekken, maar onze grenzen verleggen; daar houden wij ook van.

Zo zijn we gaan roadtrippen naar Oostenrijk voor onze honeymoon waar we een uitstapje maakten naar Wenen. Ook gingen we gezellig naar familie in Polen voor het eerst samen met de auto. Dat was een geweldige onderneming en gaf echt een kick! Het voelt zo ‘volwassen’ om dat opeens zelf te kunnen doen. En later zijn we ook met Lucas gegaan, toen hadden we veel meer vertrouwen omdat we wisten dat we deze afstand al eerder hadden overbrugd. Zo bijzonder om deze autoreis met de kleine te kunnen maken. Tussendoor zijn we naar de prachtige steden Kopenhagen en Antwerpen gereden én we hebben de Ardennen bezocht. Ook Texel kunnen we aan dit indrukwekkende rijtje toevoegen en dat allemaal omdat we het vertrouwen hebben deze afstanden te kunnen afleggen met elkaar. Onze tip: blijf goed communiceren met elkaar en geef eerlijk toe wanneer je even moet wisselen. Rij met gezond verstand, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat je bovendien goed verzekerd bent, zodat je met een goed gevoel de weg op kunt. Wist je dat je zelfs bij de HEMA een autoverzekering kunt afsluiten? Als je weet dat je door een goede verzekering kunt rekenen op uitgebreide hulpverlening in binnen- en buitenland bij een ongeval, dan geeft dit toch de nodige rust die je op dat moment nodig hebt. Bovendien is een tussenstop maken niet zonde van de tijd, maar juist ontspannend en goed. Vind je het nodig? Wacht dan niet te lang en neem een pauze om op te laden. En onze minder gezonde, maar wel effectieve tip: neem voldoende drinken en snacks mee, dan blijf je alert. Lekker kletsen tussendoor, een foute cd op en de tijd vliegt voorbij.

Ja, wij hebben de smaak goed te pakken sinds ik mijn rijbewijs heb gehaald. Waar ik het in het begin nog weleens spannend vond om zelf in de auto te rijden, heb ik daar nu totaal geen moeite meer mee. Het is een kwestie van tijd en durven instappen. Je hoeft niet bang te zijn, je hebt niet voor niets je rijbewijs in the pocket! Ik ben er nog elke dag heel erg blij mee en vind het autorijden steeds plezieriger worden. Ook ga ik nu dagelijks naar werk met de auto, ook omdat ik Lucas moet ophalen en brengen naar de opvang. Inmiddels kan ik ook veel beter parkeren, al blijft het bijzonder dat Lucas altijd moet lachen als ik moet inparkeren. Voelt hij het aan? Of trek ik soms vreemde gezichten als ik moet parkeren? Misschien wel dit laatste… maar grappig is het wel dat hij ook zo’n schik heeft in de auto. Vanwege mijn fibromyalgie was het lang de vraag of ik op een dag eigenlijk wel auto zou kunnen rijden, maar dankzij fijne tips van mijn rijinstructeur ondervind ik helemaal geen problemen en zit ik ook relaxt achter het stuur. Juist in tegendeel: het voelt fantastisch om niet afhankelijk van anderen te zijn.  Yes, ik kan niet anders dan heel blij zijn met mijn rijbewijs. Ook na twee jaar is het nog niet vanzelfsprekend en voelt het als een luxe om achter het stuur te mogen zitten.

P.s. een fijn detail: mijn eerste boete is nog steeds niet binnen! En in Duitsland heb ik (op een lege snelweg) de 170 km per uur aangetikt. Max(ima) Verstappen? Haha ik ben niet bang voor snelheid, maar het moet wel veilig blijven natuurlijk.

Heb jij je rijbewijs? Of wil je deze graag nog halen? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.